Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost milé překvapení. Téma sice není vůbec originální, je to směska mnoha filmů, která jsou dobře poslepena a drží pohromadě. Ryuhei Kitamura zvládnul akci na výbornou, je stylová a dost brutální a nechybí cool záběry a aby toho nebylo málo, tak dobře zvládá i atmosféru a napětí. Až do závěru jsem byl plný očekávání, jak se rozuzlí tajemno, který provází celý film. Naštěstí závěrečná pointa mě nijak nevadila a tak tento zábavný a drsný film, který mě utekl jak voda hodnotím 4 hvězdičky… ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Uf, tak tohle mi teda moc nesedlo. Především závěr, který to totálně pohřbil. Byl jsem rozhodnut dát jen 1*, ale nakonec jsem se smiloval a dal nejslabší možné 2*. Vinnie Jones byl určitě jako řezník skvělý. Už jen tím jeho vizuálem. Krvavé to také bylo, ale ne tak, abych se bál či cítil nějakou brutalitu. Příběh není špatný, ale od té doby co V.Jones hlavního herce pořeže se mi role hlavního hrdiny přestala líbit. Začne tu být jedna nelogická scéna za druhou. Finále bylo celkem dobré, ale úplný závěr či pointa? Fakt jsem nepochopil počínání jisté osoby. No nic, to jedno shlédnutí mě nezabilo, jsou horší filmy tohoto žánru, takže tak. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra a hlavně hrůzu nahánějící, tichý, brutální zabiják, který se s lidmi rozhodně nemazlí. Vinnie Jones je pro tyto role přímo stvořený, roli řezníka odehrál výtečně na obou frontách ;-) Sem tam mě rušily slabé triky, zbytečně moc digitální. Radši bez triků a s pořádnou atmosférou, než ať to za každou cenu musí být co nejvíc cool, tento přístup nemám rád. Krev nevypadala v pár případech vůbec jako krev…a trochu přehnaly filmaři i finále, ale ve srovnání s ostatní horory z roku 2008 je The Midnight Meat Train hodně vysoký nadprůměr, který potěší každého fanouška tohoto žánru. 8+/10* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,On věděl, že to přijde. Že ho nahradíš. Je to privilegium. Závidím Ti. Teď služ. Stejně jako my. Bez otázek“..... Fotograf fotí, zabiják nefotí. A když si zkříží cestu, mělo by to bejt zajímavý. Bohužel většinu času mi uniká smysl tohoto filmu. A vidět jej jen kvůli ránám palicí do hlavy, při kterých vyletěj oči z důlků, či že 2mi ranami hlavu sundal, mi připadá stejně podivný jako chování lidí zde. Nemám nic proti obsahu, je tu všechno: sadistický zabiják, krev, tajemno, přítelkyně, která to má ráda, nebezpečné noční město. Tohle prostě za normálních okolností musí bavit! Vlak není špatnej, jen strojvůdce je nějakej divnej! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se podívat na jatka. 2.) Zjistím, proč je lepší nejezdit posledním metrem. 3.) Zajímá mě, kde najít námět na perfektní fotografie. 4.) Jsem začínající fotograf a pokročilý sadista. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zádumčivý pán sedí prkenně, jako prvňáček ve školní lavici a na kolenou svírá rukama velikou koženou kabelu. V podobné si nosíval můj strejda řezník krátkou, ale těžkou palici na prase při zabíjačce. Sedí bez hnutí a jen soustředěně zírá před sebe... Nepochopitelný strach a hrozná úzkost mě přinutily vystoupit dřív, poslední zastávku před konečnou. Ve vagonu s ním zůstali jen dva mladíci a fešanda k nakousnutí. Poslední vlak odjel do tmy tunelu a ty tři už nikdy nikdo nespatřil. Zmizeli beze stopy, skoro jako by je dal Kruťák z Podfu(c)k sežrat yorkshirským prasatům. Samozřejmě kvůli lepšímu trávení nejprve musíte oholit vlasy a vytrhat zuby. Klidně uznám, že tenhle horor se asi kultovním nestane a že pár vymazlených fujtabl nechutností doplňuje hodně dějové vaty. Ale já se bavil. Jen v závěru bych místo detailů krmení a detailní vysvětlovačky uvítal spíš ukázku „professional cleaning“ aby se nám v depu nehromadily krví a vnitřnostmi zaflákané vagóny. Ovšem myšlenka „předání poslání“ byla roztomile morbidní vychytávka. Pěkné. Až zase někdy v půlnočním metru potkám svého oblíbence Vinnie Jonese, půjdu si moc rád pro autogram. Vyhrnu si triko a může se mi podepsat třeba na... bůček. Ale hned rychle vystoupím! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)
  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)

Reklama

Reklama