Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,On věděl, že to přijde. Že ho nahradíš. Je to privilegium. Závidím Ti. Teď služ. Stejně jako my. Bez otázek“..... Fotograf fotí, zabiják nefotí. A když si zkříží cestu, mělo by to bejt zajímavý. Bohužel většinu času mi uniká smysl tohoto filmu. A vidět jej jen kvůli ránám palicí do hlavy, při kterých vyletěj oči z důlků, či že 2mi ranami hlavu sundal, mi připadá stejně podivný jako chování lidí zde. Nemám nic proti obsahu, je tu všechno: sadistický zabiják, krev, tajemno, přítelkyně, která to má ráda, nebezpečné noční město. Tohle prostě za normálních okolností musí bavit! Vlak není špatnej, jen strojvůdce je nějakej divnej! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se podívat na jatka. 2.) Zjistím, proč je lepší nejezdit posledním metrem. 3.) Zajímá mě, kde najít námět na perfektní fotografie. 4.) Jsem začínající fotograf a pokročilý sadista. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovéhle koktejly atmosférického a krvavého hororu zároveň mi prostě chutnaj. The Midnight Meat Train je jednoznačně lepší ve své druhé polovině, kdy při souboji s řezníkem Vinniem Jonesem krev stříká z obrazovky a Barkerovská atmosféra se line okolím, ale nenudí ani v polovině první, kdy se dočkáme několika velmi napínavých scén. Z již zmíněného Jonese jde strach už od pohledu, zvlášť když pak svírá v rukou řeznické kladivo a sekáček. Film je velice zajímavě stylizovaný (kamera, barvy), což ho činí dobře zapamatovatelným, avšak je tu i nebezpečí, že se poměrně velké části diváctva nedokáže dostat pod kůži - ne každému jeho chladný (sterilně kovový) styl musí sednout. Hodně lidí tu vytýká závěrečný zvrat, který se mně osobně líbil úplně nejvíc. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kurevskej mega namrd. Film sice neni ciste horor, ale spis hororovej thriller, takze tu jsou bohuzel i sceny mimo metro, ktery misty trochu nudi, i presto, ze je pribeh celkem zajimavej, ale jakmile se dej odehrava v metru, tak je to fakt brutalni rezba. Krev caka na vsechny strany, par paradnich gore a libova smrt Teda Raimiho. No a navic tu radi hyper dokonalej Vinnie Jones s kladivem, kterej behem filmu rekne jedno slovo a celou dobu se tvari desne nasrane. No a konec je taky hodne zajimavej, skoro az tak, ze by si zaslouzil nejakej prequel, na druhou stranu sem se nemoh ubranit pocitu, ze jsem to zaverecny odhaleni uz nekde videl, ale je mozny, ze sem to pouze cet v Barkerovo povidce. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a nič neobjasňujúci, čo nevadí veď je to podľa poviedky, zato s perfektným vizuálom si na nás Kitamura zaostrí hneď na začiatku. Už dávno mi nejaký hororík takto plynulo neubehol a že mi aj tí herci boli sympatický. Ako to oko vypadlo do kamery =)) dobre, dobre, takéto hračičky mám rád a pritom si tvorca ani tu neodpustil svoj trademark rotujúcej kamery okolo miesta diania, je to on =). Trošku sklamaný z príšerok na konci no prostredie dobré, trošku z naivnej prvej scény a trošku z Bladeovského nástupu na metro ale inak veľmi spokojný s množstvom krvi a atmosféry. Rezník Vinnie Jones je jedna z najlepších hororových postáv (je masakrálne štýlový) a z Brooke Shields keby vybafne nakoniec nejaký cenobit ani by som sa nečudoval. Aký je to fajin vražedný nástroj do hororu ten klepáčik na mäso =D ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem v hororoch podzemie, metrá, vlaky a urban legend. Polnočný vlak všetky tieto aspekty dokonale napĺňa. Je to tvrdý horor pre dospelých. Na nič sa nehrá. Ide rovno k veci. Sekerami, kladivami, nožmi. Záver je šokujúci napriek tomu, že neobsahuje „klasický“ šokujúci zvrat á la Šiesty zmysel. Je šokujúci v zmysle, akí krutí tvorcovia sú voči sebe, postavám a divákom. Mimochodom, v čele producentov stál Clive Barker, podľa ktorého poviedky Půlnoční vlak smrti tento  drsný a pochmúrny krvák vznikol (v češtine vyšla napr. v zbierke První kniha krve v r. 1994). Hoc natiahnuť len poviedku na celovečernú minutáž v histórii kinematografie nie vždy dopadlo dobre, tentoraz to vôbec neudiera do očí, keďže zápletka je síce jednoduchá, ale v pohode by vystačila nie iba na poviedku, ale ak aj nie na plnohodnotný román, tak na dlhšiu novelu určite. Pôsobivá „mestská historka“ oplýva parádnou atmosférou, v rámci možností pôsobivými hereckými výkonmi (minimalistický Vinnie Jones, fajn Bradley Cooper, jeho partnerka), miestami neskutočne esteticky vyhrotenou vizuálnou štylizáciou a podľa mňa nesamoúčelným násilím (odnesie si to v drastickom cameu nielen Ted Raimi, ale i Quinton 'Rampage' Jackson, s ktorým sa Cooper stretol o dva roky neskôr v A-Teame). Hodina a pol je tak akurát, aby to nezačalo nudiť. Zmien oproti poviedke je relatívne málo resp. nie sú príliš dôležité (napr. v poviedke by ste márne hľadali partnerku alebo policajtku). Diváci na film žiaľ nepočuli: pri rozpočte 15 miliónov ich na celom svete zarobil ledva 3 (!). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Ústřední protagonisté Vinnie Jones a Bradley Cooper se narodili ve stejný den, a to 5.ledna přesně deset let od sebe. (Othello)
  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)
  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)

Reklama

Reklama