Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi brutální guláš z prostředí Newyorského metra, kde Vinnie Jones dělá z lidí psí žrádlo. Děj je krásně temný a plný kontrastu ocel-krev, což se mi velice líbilo. Nebýt těch přehnaně digitálních efektů (což ale nemění nic na faktu, že vraždy jsou opravdu prvotřídní) a místy trochu skřípající logiky, dal bych klidně pět hvězd. Ale i tak je to hodně dobrý krvák s dobrými herci a zajímavým koncem. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rozehráno je to podobně jako zápas Česko - Holandsko z Eura 2004: dynamicky, napínavě, svižně, s parádně vlezlou undergroundovou atmosférou. Vinnie Jones s tváří skálopevnou ještě více než obvykle tu s pomocí své výstavní chromované palice razítkuje nebohé hlavy uživatelů posledního nočního metra. Krví se nešetří, drsnými záběry už vůbec ne. Jenomže po velmi dobré hodině přichází finální rozuzlení, při kterém jsem si najednou připadal jako na LV-426 a které jsem fakt nepobral. Dobrý film s divným koncem a se zvláštní hudbou. 70% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde sa podarila navodiť výborná mysteriózna atmosféra, tá tu tvorí vlastne základ všetkého toho dobrého. Zaujímavá dejová linka hneď od začiatku začne dráždiť nadhodenými, tajomnými otázkami, ktoré nútia diváka nad príbehom premýšľať. Škoda len, že pointa súvisiaca osobitne s hlavným hrdinom, sa dá predpokladať už pomerne skoro. Gore bolo tiež na slušnej úrovni, v každom prípade som niečo tak krvavé v takejto hereckej zostave vôbec nečakal. Koniec však môj celkovo pozitívny dojem dosť naštrbil, rozuzlenie prišlo až moc rýchlo, ľahko a tak akosi nemastne-neslane, vzhľadom na predchádzajúci dej som čakal niečo šokujúcejšie a zaujímavejšie. Pohodlne nadpriemerný mysteriózny horor. 75/100 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Působivé a mimořádně krvavé. Takových filmů je celá řada, jenže jen na těchto aspektech to dost často nejde ustát. Ale, v Půlnočním vlaku byl i chladnokrevný Vinnie Jones se svým dokonalým kamenným a vražedným výrazem, jemuž po mnoho scén vypomáhala působivá kamera, která byla efektivně použita i ve scénách mimo metro. Ztvárnění jeho postavy a charisma bylo ohromující, takže si možná ani neuvědomíte a možná Vám to bude i jedno, že za celou "jízdu" nepronesl skoro žádná slova. Bradley Cooper se jakožto fotograf nakonec také pěkně vybarvil a s postupujícím dějem je znát změna jeho osobnosti. A to tak, že si spousta z Vás řekne, že to nemůže skončit dobře. Jedno je jisté. Nakonec musí vlak stejně zastavit a ukázat, co je na "konečné stanici." Literární předloha Clivea Barkera je nadmíru originální a děsivá, a tento filmový přepis je jejím věrným ztvárněním. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu autora předlohy a producenta Clivea Barkera a vzhledem k povídce samotné jsem čekal větší splatterovou jízdu, která v současné době v horrorové produkci, alespoň mně, hodně chybí. Krvavosti a rozmašírovaných hlav jsem se dočkal, přesto musím napsat, že Kitamura má hodně velké rezervy a mohl klidně ještě přitlačit na pilu a to doslovně. Potenciál na to má, odvahu zdá se ne. I tak považuji Midnight Meat Train za nadprůměr mezi současnými horrory. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)
  • Ústřední protagonisté Vinnie Jones a Bradley Cooper se narodili ve stejný den, a to 5.ledna přesně deset let od sebe. (Othello)
  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)

Reklama

Reklama