Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robb Williamson a Johannes Kobilke: 1. Strange, Strange Dark Star - Iconcrash [4:43] ,2. Whenever We Come Back Breaking The Jar [4:04] ,3. Blue Hands - Manakin Moon [4:53] ,4. Today's Remains - Three Dot Revelation [4:01] ,5. S.O.S. Anything But Love - Apocalyptica [5:19] ,6. Dismemberment Express - Slvtn [4:26] ,7. Recluse Alu [5:22] ,8. Leon's Obsession - Robert Williamson/Johannes Kobilke [5:10] ,9. Great Big Sleep - The Second Coming [4:15] ,10. Briton Load - Illusion Of Order [3:46] ,11. Nacatl - Jason Hayes [4:09] ,12. Scabs - Penetrator [4:04] ,13. The Human Condition - Digital Dirt Heads [5:25] ,14. End Credits - Robert Williamson/Johannes Kobilke [2:57], ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Bacha! Posledni noční vlaky metra v NY vozí zaměstnance a materiál do masokombinátu. Luxusní syrovej atmosférickej krváček, kterej nenudí od začátku do konce. Umělecký fotograf bez práce pronásleduje profi řezníka, který po nocích zpracovává lidský v posledním nočním vlaku. Napětí se vyváženě střídá s řezničinou a postupně připravuje půdu pro finále, které překvapí. Naprostá spokojenost. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem v hororoch podzemie, metrá, vlaky a urban legend. Polnočný vlak všetky tieto aspekty dokonale napĺňa. Je to tvrdý horor pre dospelých. Na nič sa nehrá. Ide rovno k veci. Sekerami, kladivami, nožmi. Záver je šokujúci napriek tomu, že neobsahuje „klasický“ šokujúci zvrat á la Šiesty zmysel. Je šokujúci v zmysle, akí krutí tvorcovia sú voči sebe, postavám a divákom. Mimochodom, v čele producentov stál Clive Barker, podľa ktorého poviedky Půlnoční vlak smrti tento  drsný a pochmúrny krvák vznikol (v češtine vyšla napr. v zbierke První kniha krve v r. 1994). Hoc natiahnuť len poviedku na celovečernú minutáž v histórii kinematografie nie vždy dopadlo dobre, tentoraz to vôbec neudiera do očí, keďže zápletka je síce jednoduchá, ale v pohode by vystačila nie iba na poviedku, ale ak aj nie na plnohodnotný román, tak na dlhšiu novelu určite. Pôsobivá „mestská historka“ oplýva parádnou atmosférou, v rámci možností pôsobivými hereckými výkonmi (minimalistický Vinnie Jones, fajn Bradley Cooper, jeho partnerka), miestami neskutočne esteticky vyhrotenou vizuálnou štylizáciou a podľa mňa nesamoúčelným násilím (odnesie si to v drastickom cameu nielen Ted Raimi, ale i Quinton 'Rampage' Jackson, s ktorým sa Cooper stretol o dva roky neskôr v A-Teame). Hodina a pol je tak akurát, aby to nezačalo nudiť. Zmien oproti poviedke je relatívne málo resp. nie sú príliš dôležité (napr. v poviedke by ste márne hľadali partnerku alebo policajtku). Diváci na film žiaľ nepočuli: pri rozpočte 15 miliónov ich na celom svete zarobil ledva 3 (!). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovéhle koktejly atmosférického a krvavého hororu zároveň mi prostě chutnaj. The Midnight Meat Train je jednoznačně lepší ve své druhé polovině, kdy při souboji s řezníkem Vinniem Jonesem krev stříká z obrazovky a Barkerovská atmosféra se line okolím, ale nenudí ani v polovině první, kdy se dočkáme několika velmi napínavých scén. Z již zmíněného Jonese jde strach už od pohledu, zvlášť když pak svírá v rukou řeznické kladivo a sekáček. Film je velice zajímavě stylizovaný (kamera, barvy), což ho činí dobře zapamatovatelným, avšak je tu i nebezpečí, že se poměrně velké části diváctva nedokáže dostat pod kůži - ne každému jeho chladný (sterilně kovový) styl musí sednout. Hodně lidí tu vytýká závěrečný zvrat, který se mně osobně líbil úplně nejvíc. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Když člověk přijme skutečnost, že je to opravdu horror a že to točil Japonec, tak tomuto filmu odpustí občas celkem dost stupidní scénáristické kličky...tohle je prostě naprosto brutální (brutality ve filmu je, že by z toho jeden začal srát krev) audiovizuální náser. Navíc Vinnie Jones je badass motherfucker už od pohledu, takže jeho podání "butchy" jehož obživa je mu zároveň i koníčkem (no, i když...;) je až mrazivě věrohodné. Pro milovníky horroru naprostá povinnost! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)
  • Pokud je všem zasvěceným vytrhnut jazyk, neměl by Mahogany (Vinnie Jones) v závěru pronést větu. (ČSFD)
  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)

Reklama

Reklama