Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (462)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No docela prijemny prekvapeni. Problem filmu je, ze to, co se tu deje, by se klidne stihlo odvypravet za polovinu casu, takle jsou tu roztahany dlouhy casy mezi jednotlivejma atmosferickejma zalezitostma. Navic o co tu jde mi bylo jasny nekdy po 10 minutach a film to jakoze necekane odhali az nekdy v polovine. Proste jako celek nic moc, Jodelle je sice fajn a na podobny postavy se hodi, tentokrat to ale kazi dost mizerne hrajici Renee, ktera uz se bohuzel ani nemuze spolehnout na svuj kdysi roztomilej xichtik a pusobi uz dost sesle. Ale ty hororovy sceny a jednotlivy zabiti jsou fakt desne libovy a to tak, ze mam skoro az chut dat tu ctvrtou hvezdicku, ale precejen lepsi 3* tomu odpovidaj vic. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Christian Alvart má nuvěřitelný talent což mi osobně prokázal skvělým scifi hororem Pandorum. Případ číslo 39 mi trošku připomína Orphan což je rovněž fantastický snímek. Renée Zellweger zahrála svou roli výtečně a snad je konečně zpět a bude se vyhýbat rolím jako ve filmu Holka z města a podobně. Snímek je solidní režiserský počin a některé scény jsou takřka geniální. Hlavně jak Emily vlítne v noci do domu kde bydlí malá Lilith. Téměř jsem nedýchal a musím se přiznat, že jsem fandil špatné straně. Snad Christian Alvart bude dále pokračovat ve slibné kariéře. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Po zprvu celkem dobrým začátku s nasraným fotříkem, se zase rozehraje dobře známej příběh o ztělesněným zlu a jde to od 10ti k 0, ne že by to teda bylo vyloženě špatný, ale nic novýho pod sluncem a mnohdy to je docela stupidní, navíc Renée Zellweger se sem moc nehodí, sama by asi chtěla něco hereckýho předvést, ale nemá moc co, může tak maximálně pištět a utíkat, naproti tomu Jodelle Ferland sice má co hrát, ale moc sem jí to nevěřil. Průměr, ale zabavilo to a vraždy rozhodně vynalézavý ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Další v řadě strašidelných filmů a tentokrát s Jodelle Ferland, která už s tím má zkušenosti a není žádnej nováček. Tentokrát se to maličko maskuje o co okolo téhle holčičky jde, ale každopádně to má ze začátku velmi napínavou atmosféru, která ale bohužel je využitá právě jen v té asi první třetině filmu, když ještě není úplně jasné o co jde. Potom už to začne slábnout a sice to tak úplně nenudí, ale mohli z toho vytáhnout víc. Co filmu taky škodí je to, že Jodelle Ferland není tak úplně přesvědčivá ve chvílích, kdy je potřeba i trošku zahrát a taky ne zrovna uspokojivý závěr filmu. Na druhou stranu je ale taky potřeba dodat, že Christian Alvart znovu slušně využil "šetřiče rozpočtu", se kterýma operoval už v Pandoru a tady to funguje taky docela dobře, ikdyž ušetřené peníze mohl nalít třeba do trochu obsáhlejšího scénáře :). Zas až taková hloupost, že by to muselo jít níž než *** to ale naštěstí nebyla, takže tak :). ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Film si zaslúži o hviezdičku viac, avšak tesne pred projekciou zvlášť inteligentná televízia NOVA CINEMA zaradila kratučký trailer, v ktorom celkom bezostyšne vytrúbila tajomstvo celkom zásadné pre potešenie z daného filmu, takže divákovi nechala akurát "čas na zabitie". Tomu hovorím úcta k divákovi. Moje hodnotenie nie je teda objektívne, je však myslím celkom zrejmé, prečo. Film som samozrejme poctivo dopozeral, no len kvôli tomu, aby som sa dozvedel, čo také porába malý zázrak Jodelle Ferlandová. No čo, ničí si kariéru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama