Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (460)

Terva 

všechny recenze uživatele

Lilith Sullivanové ( Sodelle Ferland ) je deset let. Ve škole usíná, nejí, nemluví. Bojí se svých rodičů. Po jednom incidentu, kdy se ocitne bez rodičů, jí adoptuje sociální pracovnice Emily Jenkins ( Renée Zellweger ). Pak se začnou dít divné věci. Líbezná tvář Lilith je nezapomenutelná a po shlédnutí snímku se vám o ní alespoň jednou bude zdát - věřte mi. Napínavá hororová podívaná u které jsem se asi třikrát nefalšovaně lekl. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Po "Apaloose" je to v krátké době podruhé, co mne Renée svým herectvím zrovna moc neuchvátila. Jodelle byla sympatická, ale na svoji roli až moc - pořád jsem v ní viděl spíš roztomilou holčičku než démona, co se do ní údajně vtělil... Ale pokud si chcete před spaním (ideálně v pozdních nočních hodinách jako já) užít trochu filmového napětí, "Případ číslo 39" vás určitě nezklame. Minimálně jedna lekačka je opravdu infarktová... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Emily Jenkinsová je sociálna pracovníčka, ktorá má vo svojej pracovnej náplni dohliadať na to, aby v rodinách nedochádzalo k zneužívaniu detí. Pracuje v teréne. Svojich klientov navštevuje osobne v ich domácnostiach. "Prípad číslo 39" ju zavedie do rodiny Sullivanovcov, kde vyrastá malá, desať ročná Lilith. Emily má dôvodné podozrenie, že je psychicky a zrejme i fyzicky týraná. Rozhodne sa jej pomôcť. Pristihne jej rodičov pri pokuse ju zavraždiť. Obaja sú zatknutí. Emily sa podarí vybaviť, aby mohla Lilith bývať na čas s ňou. Privedie si ju domov. Pomaly, postupne začne odhaľovať udalosti a fakty, ktoré jej pred tým unikali. **** ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

"Chce znát vaši představu pekla a nechá vás ji prožít!" Tenhle rok, rok 2009 v žánru "dětského zla" bezvýhradně opanovala Orphan a případ Lillith Sullivanové z jejího účinného kouzla vlastně jen tiše těží. Hlavním průšvihem Case 39 je neschopnost dát funkci strachu tak, aby strach začal fungovat sám o sobě. Vyprávění je natolik chladné a sterilní, že vlastně nedokáže navázat jakoukoliv osobní, intenzivní vazbu na diváka, tedy alespoň u mě se to za celou první třetinu filmu nepodařilo. Naopak ta druhá, z mého pohledu nejpřesvědčivější část filmu, odkryla další zásadní problém - sice velký odstup mezi syrovou, uvěřitelnou realitou á la Orphan a příliš konkrétní, obraznou fikcí, která už nedává mnoho prostoru samotné fantazi příběh spoludotvářet. Navíc očekávaný závěr udělal z dramatického případu poněkud melodramatický precedens. Premisa se zkrátka nemusí vždy stát devizou a přesně naopak. Christian Alvart prostě zachytil obrazy, avšak podle mě se mu do nich nepodařilo nachytat dostatek autentické atmosféry. Tudíž hodnotím jako slušný průměr a přidávám malá plus za vcelku přesně padnoucí hudební doprovod a jeden šibalsky laškovný úsměv Renée. [final rate: 55%] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec poměrně spíše zklamání, od režiséra Pandorumu jsem čekal o něco víc, navíc když to je ve stylu Orphan. Ale bohužel je tu sice pár slušných scén třeba sršně s Cooperem nebo sem tam lekací scéna, ale je to naprosto zabitý nehereckým prknem jménem Ferland, je neuvěřitelné že tahle holka hrála v Silent Hillu hodně slušně a v Seedu taky nebyla nejhorší a tady předvádí fakt něco neuvěřitelnýho že kdybych byl Zellweger(která už má nejlepší za sebou) tak jí zabiju hned v úvodu nebo aspon při scéně s hráškem. Bohužel tam kde Orphan překvapuje tam Případ ztrácí a hlavně ho ubíjí debilní konec plný efektů který by se myslím film obešel. Těšil jsem se ale nakonec jsem zklamán ale ne nijak extra. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)
  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)
  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama