Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (279)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Bál som sa politickej agitácie a dostal som inteligentný "politický pokec". Redford nerieši, skôr popisuje a glosuje a pozerá sa na vojnu očami viacerých zúčastnených, kde každý má tú trošku pravdy, čo samozrejme v konečnom dôsledku aj tak nič nerieši. Napriek neakčnosti má film spád a vonkoncom nenudí. Herci sú vynikajúci, dokonca aj scientológ zahral na výbornú!:) Prekvapujúco veľmi dobré... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vojna je zlá vec nech sa to už americkej vláde páči alebo nie. Moc, vplyv a peniaze je zlé získavať vojnou a zastierať to vlastenectvom, slobodou a demokraciou ohavné. Film však nedáva jasný pohľad a môže pôsobiť skôr opačne, film treba pochopiť, nie je jednoduchý, ale skôr zle stvárnení. Tvrdé prelínanie dvoch dejových línií sa mi nepáčilo, ale pod tým tento film aj identifikujem. Šachová manipulačná partia s ovečkami, skrátka zaujímavé, ale film nemá švih, len ten typický rýchly rozhovor s Tomom Cruiseom, ktorý nemám rád. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dvě dvojice postav sedí v něčí kanceláři a diskutují, třetí dvojice leží zraněná a obklíčená nepřáteli a čeká, jak dopadnou. Přesto je tahle konverzačka dramatičtější a má větší spád než většina běžných thrillerů. Může za to jednak chytře poskládaný scénář, věrohodně napsané i zahrané postavy a také zkušený režisér, který ví co a jak říci. Film, který pokládá spoustu obecně platných otázek a odpovědi nechává na divácích. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo mi nepoviete radšej o jednotkároch?“ – „Pretože si ich nepamätám.“ Robert Redford je múdry fešák, fanúšik nezávislého filmu, fanúšik silných žien, majiteľ pevného zadku (obtiahnutého čo najtesnejšími riflami), štandardne veľký narcis a politicky zapálený starý vlk, ktorý vie, čo číta, čo pozerá a o čom rozpráva. Hrdinovia a zbabelci sú vydarený počin. Posledný raz som bol takýto napätý u "dialógového" filmu v prípade 12 rozhnevaných mužov a 13 dní. Redford je inteligentný a tichý profesionál, ktorý si váži názor diváka. Akože nie je to nejaký "veľkofilm" alebo čo, ale mňa to proste bavilo. Navyše som Hrdinov a zbabelcov videl tesne po mojom odchode do Leicestru, takže pár bodov k dobru za nostalgiu. 70% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to natočené tak trochu na sucho. Zdá se mi, že z příběhu příliš trčí, že autoři chtěli především sdělit své úvahy o účelnosti vedení amerických válek, o odpovědnosti politiků, stejně jako odpovědnosti všech Američanů za Svět. Tím vyprávění jako by chvílemi zadrhávalo, když nad příběhem převažují myšlenky, které je do něj zapotřebí nacpat. Ale i tak moc pěkný film. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Podle komentáře Roberta Redforda byly do filmu přidány dvě scény, které se původně nevyskytovaly ve scénáři. První se týká prokládání scén mezi vojáky na zemi a taktickým velením celé akce, kdy části odehrávající se ve stanu nebyly součástí scénáře. Druhým příkladem je scéna, kdy novinářka nastupuje do taxíku a projíždí v něm kolem amerických národních symbolů ve Washingtonu, taktéž tato sekvence se ve scénáři nenacházela. (Tarmenel)
  • Všechny tři dějové roviny filmu se odehrávají během jedné symbolické hodiny a tento symbol vyprchávajícího času je v různých scénách zdůrazňován buď fyzicky, nebo skrze postavy a má kulminovat v pomyslné vyprchání času, kdy si má divák odpovědět na otázky, které mu film předkládá ve finální scéně. (Tarmenel)
  • Hrdinové a zbabělci jsou první film, který Tom Cruise produkoval ze své zbrusu nové pozice šéfa kdysi slavného studia United Artists. (Siriuss)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno