Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (279)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí snímku mohu konstatovat, že politici jsou svině myslící pouze na sebe, novináři těsně před důchodem by najednou chtěli informovat pravdivě a mladí různobarevní lidé se rozhodnou velká slova o snobismu proměnit v činy (idealistů jsou plné hřbitovy). Je na tom něco překvapivého? Není a to je hlavní problém snímku, který sliboval politické drama v režii Roberta Redforda. Místo toho jsme pouze svědky vykreslení portrétů politika, novinářky, politologa a několika studentů v době vlády "válečného prezidenta" George Dabljú Bushe. Nějak se z toho vytratily emoce a výsledný dojem je nečekaně vlažný. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Scenár postavaný v podstate na dialógoch má svoj spád a vzruch aj pričinením skvelých hercov, ktorí dokázali svojim postavám dať správne fluidum. Angažovanosť Redforda v súčasných politických otázkach je jasná a kritizovať levov, že požierajú ovce zrejmá. A hoci to levy inak ani nevedia, táto jeho výpoveď je potrebná. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to natočené tak trochu na sucho. Zdá se mi, že z příběhu příliš trčí, že autoři chtěli především sdělit své úvahy o účelnosti vedení amerických válek, o odpovědnosti politiků, stejně jako odpovědnosti všech Američanů za Svět. Tím vyprávění jako by chvílemi zadrhávalo, když nad příběhem převažují myšlenky, které je do něj zapotřebí nacpat. Ale i tak moc pěkný film. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vojna je zlá vec nech sa to už americkej vláde páči alebo nie. Moc, vplyv a peniaze je zlé získavať vojnou a zastierať to vlastenectvom, slobodou a demokraciou ohavné. Film však nedáva jasný pohľad a môže pôsobiť skôr opačne, film treba pochopiť, nie je jednoduchý, ale skôr zle stvárnení. Tvrdé prelínanie dvoch dejových línií sa mi nepáčilo, ale pod tým tento film aj identifikujem. Šachová manipulačná partia s ovečkami, skrátka zaujímavé, ale film nemá švih, len ten typický rýchly rozhovor s Tomom Cruiseom, ktorý nemám rád. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Inteligentní film, plný velkých myšlenek a zajímavých názorů. Pravda, není to bůhví jak strhující a vlastně se tu pořád jen ,kecá´, ale i tak si Redford udržel moji pozornost. Příběh sice postrádá nějaký větší dramatický oblouk ale to vynahrazuje svižnými dialogy a na konec je tu i to hvězdné obsazení. Nevím, jestli si na film zítra vzpomenu, ale docela na mě tahle hodina a půl z politologie zapůsobila. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama