Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Umrao Jaan (Aishwarya Rai) vypravuje svůj neveselý osud. Jako malá byla unesena a prodána do nevěstince. Proslavila se jako nejlepší tanečnice. Svou krásou a nadáním si získala lásku mladého, bohatého Nawab Sultana Khana (Abhishek Bachchan). Umrao ale nemá štěstí, v životě ji čekají jen samé překážky.

Jedná se o remake původního indického filmu Umrao Jaan z roku 1981. Kromě obsazení a kostýmů poznamenaly změny i samotný příběh. (Lyncha)

(více)

Recenze (7)

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Tento film se určitě bude líbit každému obdivovateli krásných idnickcýh zdobených sárí, hudby a tance, obzvlášť v provedení Aishwaryi Rai. Těmi je film nabitý, hlavně první půlka. Příběh až tolik silný není. I když ze začátku vypadá nadějně, ke konci vyšumí do prázdna. A nekoná se ani šok v podobě nečekaného špatného konce (jako např. ve filmu Devdas), atypického pro bollywoodské filmy, protože špatným koncem film začíná. Celé tři hodiny pak tedy jen krásná Umrao Jaan vypráví, jak k němu došlo. Samozřejmě za to může mužská ješitnost, jak jinak :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to převelice romantický příběh, kdy to hlavním hrdinům sluší, vášnivě či zoufale se po sobě plazí, přitom spolu výborně ladí, ale ve skutečnosti – a teď si nalijme čistého vína – jejich láska končí v momentě, kdy fotřík zavře přísun peněz. Tolik tedy k romantice…. /10. 7. 2017/ ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velkolepý melodramatický příběh Umrao Jaan Ady vyprávěný jejímu ústy přes tok času... To je především příležitost pro bezchybný herecký koncert Aishwaryi Rai a vypravěčů příběhů skrze velká pestrobarevná plátna. Z barev zde védodí zlatá - je barvou nádherných sárí, šperků i zlaté klece, ve které je Umrao uvězněna. Vizuální orgie smyslů vede osa pěti dokonalých výstupů božské kurtizány a inspiruje tak ke sváru dvou mocných, kteří nakonec zapříčiní její pád. A zatímco se blížíme k onomu hořkému konci, mění se i barvy sárí až po ledově modrou. Aishwarya dominuje celému filmu, nenechává nikoho na pochybách, že Umrao je její vrcholnou rolí přímo navazující na Paro ze spektakulárního Devdasu. Nikdo z hereckého ensemblu jí nestačí a i tací, jako Abhishek Bachchan nebo Shabana Azmi, se vedle ní nedokáží prosadit. Aishwarya je ikonou celého indického filmové průmyslu a jestli je možné ji pro příští generace zachytit na vrcholu, tak se to povedlo právě zde. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý film, ale žiaľ len čo sa týka výpravy a hudby, krásne oblečenie a tváre, ale príbeh veľkááá nuda natiahnutá na 3 hodiny. Aishwarya a Abhishek tu majú svoj vlastný film vo filme. Možno by bol dojem podstatne lepší, keby boli v titulkoch preložené piesne, žiaľ nebolo tomu tak. Takže v podstate ma príbeh nudil a celý film až na krásnu bezduchú "podívanú" tiež. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Aishwarya Rai měla kvůli váze kostýmů problémy s realizací některých choreografií. (NinadeL)
  • Původně měl film být uveden v období červen - srpen 2006. Ale bylo to změněno na listopad 2006, kvůli dokončení post produkce, ale také proto, aby se Umrao Jaan vyhnula nasazení jiných velkých filmů. (NinadeL)

Reklama

Reklama