Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pokoj č. 10 byl obyčejný pokoj na okraji frekventované silnice, který se ničím nelišil od podobných motelových zařízení. Jenže pak se stalo něco podivného a během záhadné události se zázračně proměnil. Všechny věci, které se v pokoji nacházely získaly neobyčejné schopnosti. Když vezmete hřeben z tohoto pokoje a pročešete si jím vlasy, tak zastavíte na několik vteřin čas. Objekty z pokoje vám dávají velkou moc a jak už to tak bývá, tak se vždy najde někdo, kdo chce shromáždit všechny předměty a získat tak neomezenou moc. Do příběhu vstupuje policejní detektiv Joe Miller. Ten se o tajemném pokoji poprvé dozvěděl, když mu umírající muž dal jeden z nejmocnějších a nejžádanějších objektů. Samotný klíč od Pokoje. Jeho život se okamžitě obrací vzhůru nohama, protože právě v tajemném pokoji zmizí jeho dcerka. Při neúnavném pátrání po jejím nalezení má Joe v patách tajemné postavy, které se nezastaví před ničím a chtějí od něho získat jeho jedinou naději na její záchranu – Klíč. Já sám jsem tuto tří (šesti) dílnou minisérii našel až roky po odvysílání, ale ani to mi nezabránilo, abych si potenciál příběhu zamiloval. Z tohohle mohl být v podstatě nekonečný seriál a to díky předmětům, které se v pokoji nacházely. Jenže, jak se říká, tak dobrého pomálu. Ještě dnes si však pamatuju, že hlavní hrdina je sympaťák a že tomuhle seriálu by mohl atmosféru závidět lecjaký filmový kousek. A to se nevidí úplně často. Proč se na to ale podívat? Celý příběh je opředený tajemstvím, vlastnosti předmětů se jeví zajímavě, myšlenky a nápady jsou neokoukané a je to příjemně obsazené. Pokud hledáte něco krátkého, neotřelého a originálního, tak se právě pro vás otevírají dveře v Pokoji č. 10... ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase výborný tajemný sci-fi seriál. Jen škoda, že má tak málo dílů. Určitě by se jich na tohle téma dalo natočit mnohem víc. Ale jinak i těch málo dílů je famózních. Nemám slov. Vtáhne vás to do děje jako snad ještě žádný seriál ... A nevím jak vy, ale i já bych ráda takový klíč měla. Hodně se mi líbil částečně otevřený konec ... spoustu věcí si člověk mohl domyslet sám. Herecké výkony, hudba, střih, kamera ... to všechno na jedničku. Dávám 95%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kým som si zvykol na (znova inú) koncepciu tejto mini-série, takmer som to nechal plávať, po dvoch 45-minútových častiach ma však film vtiahol do deja ako motelová izba priťahovala záujemcov o "predmety". Celý dej je celkom prijateľne bláznivý a seriózne šibnutý. Nápady sú niekedy naozaj strelené, ale sú divákovi podané so smrteľnou vážnosťou, dej je plný napätia, novátorských nápadov, zvratov a absolútna absencia naivných, či nelogických scén ma milo potešila. Najväčším tŕňom v oku bol však pre mňa herec Peter Krause. Ten chlap mi príde, akoby sa permanentne pri svojom hereckom výstupe podvedome uškŕňal a smial. Jednoducho taký bezstarostný chlapčenský výraz, ktorý ma neustále iritoval, pretože nezmizol z jeho tváre ani v scéne totálne tragickej, kde dokonca plakal. Ale inak takmer dokonalé. Záver som si predstavoval viac zauzlený. 85%. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš ne. Šest dílů jsem se těšil na nějaké zdůvodnění toho, co se vlastně stalo, ale nepřišlo. Hlavní příběhová linka se vyřeší jakýmsi podivným deus ex machina, kdy je řečeno "musí se stát A, aby se stalo B" a o tři minuty později se stane B, aniž by kdykoli udělal A (asi producentský zásah do scénáře, protože se původní konec nelíbil, jinak si takový lapsus neumím vysvětlit). Celé to vlastně hodně připomíná povídku od Kinga, kdy se natahuje zajímavá premisa dokud to jde, a až to nejde, tak vše skončí bez návaznosti na předchozí děj. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Super miniserie. Znamenitý důkaz toho, že vynikající nápad a scénář s přesnou režií, můžou stvořit skvělý a atmosférou nabitý kousek, bez potřeby vyhodit milióny na výpravu. Celé to hodně připomíná Kinga, což předurčuje děj plný zvláštních osob, předmětů a již zmiňované atmosféry. Celá série drží slušné tempo a je jen málo okamžiků kdy nejste přikovaní k ději. Je velkým štěstím, že vzniklo pouze minisérie, vzledem k nosnému tématu, by nějakých dvanáct a víc dílů znamenalo nudu a rozpliznutí děje (i když vzhledem ke schopnosti tvůrců si úplně jist nejsem). Takže Pokoj č. 10 je skvělou volbou a jedním z nej. překvapení posledního roku. Tohle rozhodně ANO ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama