Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (571)

ajuska 

všechny recenze uživatele

První díl v bledě modrém. K tomu se nedá říct nic víc než, že Kniha pokladů zopakovala to, co nastolila jednička. Příběh jsem zapomněla snad ještě dřív než u předchozího filmu, ale dvě hodinky s tímhle filmem představovaly pohodový odpočinek u mírně nablblého, naivního, ale rozhodně svižného a jednoduše zábavného dobrodružství. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skoro stejné jako jednička, ale rozmáchlejší a nabubřelejší finále mě přece jen nutí dát o jednu hvězdu víc. Zlaté města já prostě rád. Cage je navíc po dlouhé době v docela dobrém filmu a když LOVCE POKLADŮ budete brát jako předkrm ke čtvrtému Indymu (nový trailer je mimochodem skvělý) strávíte s nimi vcelku příjemné dvě hodinky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to taková ta klasická "dvojka". Tvůrci se snaží nacpat toho do děje pokud možno co nejvíce a vše ještě náležitě překombinovat. Film neurazí a sem si jistý, že jeho cílová skupina bude značně velká. Kladem snímku je určitě to, že po dlouhé době je zde vyobrazen prezident jako člověk z lidu. Což není představa úplně k zahození. Nicméně Turteltaub zrovna talentu navíc nepobral a tak přestože se divák dočká svých "oblíbených" postav + nějakých nových navíc. Nic převratného k lepšímu se oproti minulému dílu nezlepšilo. Indiana Jones je pořád někde na míle daleko vepředu. 55% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Proč si nezajít na oddychovou podívanou, těžící z INDIANA JONESE (který zase vycházel ze seriálovyćh, comicsových a brakových podívaných či počteních), v den, kdy vyšla geniální upoutávka na INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL (byl jsem třikrát)?_____ LOVCI POKLADŮ: KNIHA TAJEMSTVÍ jsou mi sympatičtí tím, že se nejedná o hloupý mid-cult, který by se tvářil, kterak je chytrý, jako je tomu u ŠIFRY MISTRA LEONARDA, ale Turteltaub neumí střihat akční scény a snímat ty dialogové, dělá mu problém pracovat s triky, dávkovat emoce a vést herce. Pryští z toho sterilita, v níž se vydaří jen jedna hláška z pěti a která má výpravu někde na úrovni "filmových" MACGYVERŮ. _____Potěší Bruckheimerův otisk (nemyslel jsem, že to kdy napíšu), odkazování na ikonické scény z filmů Michaela Baye pobaví. Do průměru se film dostává díky Helen Mirrenové a Johnu Voightovi, na jejichž společné dobrodružství bych se jednou opravdu rád podíval a v jejich případě se dobrodružné vyprávění posunulo dál, ale.... ono to má 124 minut a slouží to k vytvoření umělé historie Spojených států a utvoření heterosexuálního vztahu, mezi kterým ani nefunguje chemie a divák jim to nevěří._____ Neurážející oddychovka, v níž Cage dokazuje, že má přece jenom ještě cit alespoň pro komediální načasování... A jdu si asi postopadesáté pustit zase ten teaser na nového INDYHO. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klonovaná jednotka v inom odtieni oranžovej alebo ako povedal môj priateľ: "keby nezmenili kulisy, bola by to jednotka". Pri jednotke som sa ešte príjemne odreagovala, ale druhýkrát zabité dve hodiny s takmer rovnakým obsahom, tonami amerických vlasteneckých kecov, bondovskej čiernobielosti, k posrání pozitívnych a jednoduchých hrdinov, čo neustále robia hlúpe chyby a priblblo sa tváriacich hercov, ktorí buď prehrávajú alebo vôbec nehrajú... to je už len trápna, lacná dobrodružná nuda, nuda, nuda! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jon Turteltaub byl rád, že se film natáčel i ve Francii, mohl tak oprášit své jazykové znalosti. (Pumiiix)
  • Pri snahe odomknúť tajnú skrinku v Buckinghamskom paláci zadá Ben (Nicolas Cage) s Abigail (Diane Kruger) ako kombináciu rok 1819. Keď to nezaberie, zadajú rok 1876. Avšak prvé dve čísla v tomto roku sa nezmenili, takže by mali zmeniť len posledné dve. No oni zmenia všetky 4 čísla. (Hodnotim)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama