Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se upevnil v dojmu, že Harlin je muž dvou filmů a to Cliffhangera a Smrtonosné pasti 2. Jeho ostatní filmy, ať mají sebezajímavější zápletky, jsou jen rutinními snímky, které pobaví, ale nenadchnou. Stejně tomu je i v případě Zametače stop, kde je slušně rozjetá zápletka, která ovšem vrcholí, dá-li se to tak říci, poněkud nezajímavě a hloupě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

akční polo bůh devadesátych let Renny Harlin natočil těžce průměrné drama, které prakticky začíná jako komedie.Opravdu vtipný start kdy se seznámíme s velice zajímavou prací hlavního hrdiny se zvrtne v drama, které neví jak dál.Ve filmu se prakticky nic neděje ,žádné velké politcké tlaky ani veliké útoky od policie, jen rodiné drama, zabitý potenciál a původní myšlenka zadupaná v nenávratnu. 35%. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Harlin se z té druhé režisérské ligy už asi nevyhrabe, i když tentokrát se fakt snažil. I ten námět sám o sobě je originální. I přes fakt, že Harlin natočil ty úklidy tělních tekutin fakt efektně a že ta kriminální zápletka je docela zajímavá, tak mi tam až moc vadí některá klišé a ta linie s dcerou. Tahle linie to celý hodně nabourává a ničí docela slušnou atmosféru celého snímku. Je to škoda, protože se Harlin fakt docela snažil a Jackson s Harrisem hrají jak z partesu.70% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Začátek byl hodně slibný. Samuel L. Jackson uklidí nepořádek, ovšem vzápětí zjišťuje, že celou špínu netvořila jen krev. Očekávané vyšetřování však postupně ztrácí šťavu i tempo, až z toho nakonec vyleze zločin s dost uhozeným motivem. Tentokrát bych se klidně přimlouval za trochu zapeklitější a zamotanější děj, protože vedlejší (slepé) dějové linie i postavy byly skutečně slibné. Takhle z toho nakonec byla průměrná kriminálka s výborným začátkem, udýchaným středem a dost pitomým závěrem. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Neviem poľa čoho si Harlin vyberá scenáre, ale zase to bol krok vedľa. Na filme je vidno, že sa snaží, ale taký nudný pseudothriller o ničom tak skoro neuvidíte. Celý film sa v podstate nič nedeje a hlavná postava svojim dementným a nelogickým správaním prichádza o akékoľvek sympatie zo strany diváka... To, že som koniec tipol po 15 minútach filmu vraví za všetko. Sam Jackon aj Ed Harris tu pôsobia akoby z donútenia a to platí v podstate o celom obsadení. Žiaľ Harlin napriek výraznému talentu avšak ešte výraznejšej neschopnosti pre výber dobrého scenára navždy ostane v kategórii straight to dvd (minimálne u nás)... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Keď Tom hovorí Eddiemu o knihe úplatných policajtov, je možné vidieť pilier, na ktorom je nastriekaný názov hlavného mesta Fínska, Helsinky, čo je odkaz na osobu Rennyho Harlina, ktorý sa vo Fínsku narodil. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet: 25 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama