Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se upevnil v dojmu, že Harlin je muž dvou filmů a to Cliffhangera a Smrtonosné pasti 2. Jeho ostatní filmy, ať mají sebezajímavější zápletky, jsou jen rutinními snímky, které pobaví, ale nenadchnou. Stejně tomu je i v případě Zametače stop, kde je slušně rozjetá zápletka, která ovšem vrcholí, dá-li se to tak říci, poněkud nezajímavě a hloupě. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Tento film je jako jízda po rovné silnici. Nakonec sice dojedete do cíle, ale nejsou zde žádné výmoly, zákruty -- takže je to jízda bez rizika. Nuda. Jackson začíná uvadat a jeho hraní se skládá z neměnícího se výrazu, Harlin je unavený již několik let a Ed Harris by už se taky měl vymanit ze škatulky svých obvyklých rolí (kdo uvidí, pochopí). Jakoby se nijaká energie z účastníků tohoto natáčení přenesla na plátno, které čpí vyloženou nevýrazností. Žádné zvraty, emoce či napětí -- jenom další zbytečná žánrovka. Vypelichaná hračka, která je vycpaná vatou v podobě nefunkčního vztahu mezi otcem a dcerou (WTF?!!!), který se vyřeší bouchačkou a slzemi. Ruce pryč ... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Harlin ešte zďaleka nemá svoje dni spočítané a s béčkovými scenármi si vie stále slušne poradiť. Nádych moderného spracovania je zreteľný (ale chvalabohu menší ako pri reklamovo pôsobiacom 'The Covenant') a úpadok klasickej atmosféry 90tych rokov sa stále vzďaľuje. Na herecké obsadenie je radosť pozerať, nie preto, že by predvádzali oscarové výkony, ale že sa vôbec stretli v takomto zložení spolu. Takže kto si chce pozrieť neoriginálne originálny thriller so slušnou atmosférou, má šancu práve pri filme 'Cleaner'. 70%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Znáte to, stane se nehoda (vražda, sebevražda) a po odjezdu státních složek (záchranka, policie) zůstává na místě činu pěknej borčus - kaluže krve, kusy těl a tak. A kdo by se s tím uklízel, když existuje specializovaná firma, které šéfuje Tom Cutler (Samuel L. Jackson). Po jedné zakázce ale zjišťuje, že jej (a jeho firmu) někdo zneužil k úklidu místa činu, aby vlastní akt zamaskoval. Tom Cutler se s Annou Norcutovou (manželkou onoho zavražděného a uklizeného) a s přítelem policistou Eddiem Lorenzem (Ed Harris) snaží přijít, jak to vše souvisí s odhalením korupce v nejvyšších složkách policie ... Z filmu jsem kapku rozpačitý. Když jsem viděl cca prvních 30 minut, tak jsem byl úplně nadšenej - dokonalý námět i zápletka. Jenže, scénáristům přišel pak film asi příliš krátký (nebo jednoduchý), tak k tomu připsali korupci v policejních řadách, která nejenže s hlavní zápletkou skoro nesouvisí, ale navíc film zbytečně komplikuje - měli zůstat v základní linii, a bylo by to možná i na 5*. Výběr herců se taky podařil, hlavně Samuel L. Jackson je skvělý v roli chlapíka, který se kromě pracovních problémů musí vyrovnat s výchovou své dospívající dcery. Eda Harrise můžu kdykoliv, ten nikdy nezklame. Eva Mendes je tady jen naokrasu a ostatní jsou tam už jen do počtu ... ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle práci bych asi dělat nechtěl :D Přijet na místo činu a uklidit důkladně všechen svinčík co tam zůstal.... Jinak nápad filmu se mi velice líbil a dobré obsazení slibovalo i dobrou podívanou, bohužel se z toho stalo od začátku předvídatelné krimi, ale opět musím ocenit krásnou Evu Mendes :) i když nic tak světoborného nepředvedla :D ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa od 29. januára do 15. marca 2007 v Louisiane, USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama