Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lepší než-li Shrek Třetí a stejně jako v jeho případě to zachraňuje především "Perníčkářek". Tolik ke kladům. Krátké, že? Zato záporů bude hned několik. Shrekova póza "nezájem, chci klid" již počtvrté v totožné podobě aktivně štve. O vlezlém Oslíkovi raději ani nemluvě. Jistou vánoční atmosféru a pár (doslova) zdařilých gagů krátkometrážnímu Shrekovi nelze upřít. Horší je výsledek o to více, že ze světa Shreka by se dalo k svátečnímu tématu vytěžit mnohem více. Ovšem i tak to stačí. K průměrnému a lehce zapomenutelnému zážitku. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo???Uznávám, že jsem sledovala jen jedním okem (právě probíhala štědrovečerní večeře), ale obávám se, že ani při plném soustředění bych se nedopracovala k ničemu jinému než k mírnému zděšení. Fiona i kocour! navlečení do směšných vánočních kostýmků, kolem sebe tu hromadu zelených mrňat (fuj, já s nima mám prostě skutečný problém) a před sebou brblajícího Shreka, který nechce slavit vánoce....tak je sakra neslav a dej nám s tím pokoj. Zbytečná a moralizující slátanina, která se mi pokoušela zkazit Štědrý večer. ()

Reklama

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Nápad Shreka si představuji jako velký ušatý pohár plný zelenkavé tekutiny s brčkem, které je v něm ponořeno. Prvým dílem byla upita polovina nápadu, druhým skoro vše, třetí jen docucával zbytky na dně a co Shrekoleda? To už se, milý Dreamworksaři, sál jen vzduch, z čehož vyplývá i celková kvalita tohoto filmu. Peníze autorům zavoněly a tak se snaží kažným možným způsobem získat na známých postavách ještě víc a víc zelených dolárků. Proto vzali všechny postavy, které měly tolik úspěchů, zapomněli ovšem přidat vtip a vytvořili zvláštní nudnou vánoční esenci, která vlastně nic neříká, jen moralizuje a kroutí se v křečích. Už mě to nebaví a pokud přijde čtvrtý díl Shreka, snad se na něj ani nebudu koukat. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Spin offy animáků bývají zbytečné, až na šavlozubou veverku. Ta má ale už tolik epizod, že ty poslední jsou naprosto vyčpělé. Shrekoleda potěší. „Sláva napad sníh, nacpeme si břich“, je typická oslíkovina a Perníčkovo „Neublížila sis, když si spadla z oblakov“ je bonus pro fajnšmekry, kvůli které samotné tento kraťas stojí za to vidět. I kocoura to zaujalo, a to se dívá jen na dokumenty o přírodě – lišky a medvědy - ale tančící pečený krocan vyvolal chutě skočit na obrazovku. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe už kultové postavičky si našli čas nás pobaviť i vo vianočný čas a väčšina z nás tak- trocha znudená klasickým vianočným televíznym programom je určite rada za každý trocha nevšedný pohľad na Vianoce. Shrekove prvé Vianoce nepostrádajú vtipnosť Shreka a neodbytnosť až vtieravosť Oslíka ako aj zábavnosť Kocura v čižmách či iných postavičiek. Veľkou devízou tohto diela je aj relatívne krátka minutáž, takže to človeka ani nezačne nudiť a je koniec. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama