Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který si užívá života plnými doušky. Pak však dostane podivný e-mail se jmény minulých i budoucích milenek, a je mezi nimi i kráska zvaná Smrtící Nell (Winona Ryderová).
Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který má krátce před svatbou s atraktivní a bohatou Fionou. Má všechno, co si jen v životě může přát, ničím se příliš netrápí, a když mu snoubenka nestačí, vždy je připravena nějaká ta náhradnice. Roderick si prostě užívá života plnými doušky. Jednoho dne však dostane podivný e-mail se seznamem 101 jmen. Po přečtení pochopí, že se týká nejen dívek, se kterými kdy něco měl, ale i těch, s nimiž ho milostné hrátky teprve čekají. A když zjistí, že se nachází teprve ve třetině seznamu a zanedlouho narazí na sexuální příležitost, která je další v pořadí, vůbec se nebrání lákavému osudu. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, že by se měl zaplést i s velmi obávanou kráskou (Winona Ryderová), přezdívanou Smrtící Nell… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dívat se v noci na HBO se někdy může vyplatit. Simon "Mentalista" Baker je sympaťák a tak není divu, že po něm ženy letí a že si on sám chce před svatbou ještě trošku užít. Díky uniklému seznamu žen ,které má před smrtí dostat do postele se z něj stane sexuální mašina, která příjemně hláškuje a dostává se do velice vtipných situací. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Bože... Tuhle blbost někdo vybral, když jsme jeli celý den autobusem a bylo mi za ten celý autobus trapně. To si tvůrci opravdu myslí, že už jen takovým debilním námětem dokážou zaujmout lidi a stane se z toho dobrý film? Prostě všechno špatně. Režie, herci, scénář, nic co by stálo za povšimnutí. A k trapným klišé "vtípkům" se snad ani vyjadřovat nemusím. Prostě rádoby teen kravina, která nemá co nabídnout. // Jak tohle může mít nadprůměrné hodnocení, tak to fakt nechápu... ()

Reklama

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Zápletka zněla slibně, ale bohužel nebyla využita příliš dobře. Občas mi to přišlo nedomyslené a velkým záporem je stopáž. Komedie se dvěma hodinama by určitě šla a našel by se nejeden příklad, ale tady je to občas nuda. Hlavní hrdina mi nepřišel příliš sympatický, bylo mi vlastně jedno, jak dopadne. A konec je neméně překvapivý. Škoda, mohlo z toho být víc. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

"Son, have you fucked her yet?" to mě fakt pobavilo. Proč jsem si vybral tenhle film? 2 důvody - samotný příběh a pak Winona Ryder. Když jsem si četl obsah filmu, byl jsem nedočkavý na zpracování - trochu mě zklamalo. Úvod byl na můj vkus moc zdlouhavý, předpokládal bych spíš stručnější přehled nezajímavých vztahů, abych se dřív dočkal hlavního děje. Ale jo, holky byly pějný :). "Komedie" - no, zas tak moc jsem se nezasmál, naštěstí postupně film trochu zvážněl, a proto dávám 3*. A Winona? Moc prostoru nedostala, ale i tak se mi líbila. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Komedie, která není zase až tak komedií, bylo mi u ní nejednou smutno. Vlastně mi jako situační, mírně ztřeštěná komedie připadal Sex and Death v první půlce, která je protkána řadou humorných situací (trafikant s nápisem na tričku "Kunda, to je bomba" svedený vražedkyní), množstvím hlášek ("Předehra je pro poražené") a gagů. Druhá půlka je mnohem vážnější s romantickými i psychologickými prvky. Námět o nenapravitelném svůdníkovi, který obdrží e-mail se seznamem žen, se kterými spal a se kterými se má teprve vyspat, má velký potenciál a domnívám se, že se tvůrcům podařilo s ním naložit velmi dobře. Měl jsem pocit, že děj opravdu přechází jednotlivými žánry - od rozpustilé komedie, přes šílenou romantiku, vzápětí drama a nakonec v humorný a opět komediální závěr. A přitom všechny části dohromady vytvářejí působivý celek. Mě osobně nejvíce chytla za srdce ta romantická část, kdy Roderick potkává doktorku Mirandu, poté co zakopal hluboko seznam "trofejí" a snaží se žít život jinak než podle něj. Simona Bakera, který ztvárnil Rodericka, jsem dosud nikdy neviděl a ani jej neznal, jeho výkon mě však nadchnul. Winona Ryder jako masová vražedkyně odvedla svůj standard, jen nechápu, proč herečka s takovým talentem dostává v současnosti tak podivné role viz. Darwinovy ceny. Asi jí uškodily její kleptomanské skandály. A Lechero z Prison Breaku alias Robert Wisdom jako pan Alfa byl jen třešničkou na dortu. Musím zmínit i zápory - taktéž nechápu, proč v mnoha amerických komediích musí mít hlavní hrdina nebo hrdinka nejlepšího kamaráda/kamarádku opačného pohlaví, který je homosexuál. A některé scény byly docela předvídatelné. Celkový dojem je však vííííííc než dobrý. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Smrtící Nell (Winona Ryder) ve filmu zní Gillian de Raisxová. Jméno je parafrází na středověkého francouzského šlechtice jménem Gilles de Rais, který bojoval ve vojsku Johanky z Arku, avšak poté se vrátil na své sídlo, kde měl údajně provozovat nezřízené sexuální orgie končící vraždami žen a dívek, které předtím znásilnil. Při církevním vyšetřování byl z těchto zločinů usvědčen a roku 1 440 popraven, ačkoli se dodnes vedou spory, zda se nejednalo o pouhý komplot, aby se církev mohla zmocnit jeho rozsáhlého majetku. (Morttuus)

Reklama

Reklama