Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který si užívá života plnými doušky. Pak však dostane podivný e-mail se jmény minulých i budoucích milenek, a je mezi nimi i kráska zvaná Smrtící Nell (Winona Ryderová).
Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který má krátce před svatbou s atraktivní a bohatou Fionou. Má všechno, co si jen v životě může přát, ničím se příliš netrápí, a když mu snoubenka nestačí, vždy je připravena nějaká ta náhradnice. Roderick si prostě užívá života plnými doušky. Jednoho dne však dostane podivný e-mail se seznamem 101 jmen. Po přečtení pochopí, že se týká nejen dívek, se kterými kdy něco měl, ale i těch, s nimiž ho milostné hrátky teprve čekají. A když zjistí, že se nachází teprve ve třetině seznamu a zanedlouho narazí na sexuální příležitost, která je další v pořadí, vůbec se nebrání lákavému osudu. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, že by se měl zaplést i s velmi obávanou kráskou (Winona Ryderová), přezdívanou Smrtící Nell… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Simon Baker se snaží táhnout mírně podprůměrný film, kdy se vtipné momenty střídají s nudou, přestože netypický scénář o "seznamu" mohl vytěžit víc. Mnohý muž by rád dostal podobný "seznam", bohužel jmen je hodně, a tak ženy Simonovi doslova skáčou do postele bez větší námahy. Plynou z toho sice nečekané zvraty i vtip (nejlepší je asi autobus nadržených jeptišek), celé to trochu sráží některé příliš rychle odbyté ženy a celý ten "ulítlý" motiv s vražedkyní, která je pochopitelně na onom seznamu také. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No jako většině, tak i mě, připadlo tohle téma jako velice zajímavé. Od originálního námětu jsem si sliboval slušnou zábavu, navíc, když je zde napsáno komedie. Skutečně to začalo docela slibně, jenomže pak přišla smyčka a děj se nikam nehnul. Šlo pořád o to samý a bylo to čím dál víc čitelný. Rozhodně to netrvá (jak je uvedeno) 100 minut, spíš tak 112, a je to skutečně natažené, bohužel zbytečně. Ve filmu je také spousta nedotažených otázek. Co je to ten stroj, kde se vzal, kdo jsou alfa a spol? Jakto, že si hlavní hrdinové nakonec šťastně žijí, když ona byla hledaná po celé zemi?? No, myslím, že se hodnotitelé na csfd zase jednou trefili a film je zde ohodnocen po právu. ()

Reklama

stephano 

všechny recenze uživatele

No místy je to vážně geniální, hlavně zhruba v polovině filmu a okolo ní. Rozhodně to není komedie podle nejakého ověřeného amerického receptu. Konec je sice zdlouhavý a mě osobně lehce kazí celkový dojem, ale jde o tak zvláštní film, že to lehce prominu. Ne jako celek, snad jako scénami (např. skoro-sex s mrtvolou) působí tento film velmi neotřele a většinou originálně, což jedině schvaluji. 3,5* ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě hlavně název, ale že by to byla nějaká pecka, to ne. Simon Baker okouzlujíci a ten jeho seznam, no chlapi:-).Hlavně se mi líbila ta scénka z jeho snu se sekáčkem v ruce................!Čekala jsem víc vtipu, takže zklamání. Ale světe div se ovlivnilo to můj vztah k seriálu Mentalista, teď si ho spojuji v 2 osobnosti a už to pro mě není ono, tak snad jen dočasně. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Bože... Tuhle blbost někdo vybral, když jsme jeli celý den autobusem a bylo mi za ten celý autobus trapně. To si tvůrci opravdu myslí, že už jen takovým debilním námětem dokážou zaujmout lidi a stane se z toho dobrý film? Prostě všechno špatně. Režie, herci, scénář, nic co by stálo za povšimnutí. A k trapným klišé "vtípkům" se snad ani vyjadřovat nemusím. Prostě rádoby teen kravina, která nemá co nabídnout. // Jak tohle může mít nadprůměrné hodnocení, tak to fakt nechápu... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Smrtící Nell (Winona Ryder) ve filmu zní Gillian de Raisxová. Jméno je parafrází na středověkého francouzského šlechtice jménem Gilles de Rais, který bojoval ve vojsku Johanky z Arku, avšak poté se vrátil na své sídlo, kde měl údajně provozovat nezřízené sexuální orgie končící vraždami žen a dívek, které předtím znásilnil. Při církevním vyšetřování byl z těchto zločinů usvědčen a roku 1 440 popraven, ačkoli se dodnes vedou spory, zda se nejednalo o pouhý komplot, aby se církev mohla zmocnit jeho rozsáhlého majetku. (Morttuus)

Reklama

Reklama