Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Až nepříjemně přeslazené. Film začíná skvěle, ale ve chvíli nástupu Juliette Binoche začne být ve špatném slova smyslu směšný. Její zcestovalá, sportovně založená intelektuálka, která každému hned učaruje (proč, protože byla v Asii a dokáže vyluštit křížovku?) mě od první chvíle docela srala. Binoche jí zbytečně přehrávala a po většinu času působí jako vykulená slepice. Mnohem víc jsem Danovi fandil, aby si více padl do oka s "prasečím rypáčkem" Emily Blunt, ta sice na extrémně malém prostoru dokázala zaujmout výrazněji než vyjevená Binoche. To, jak je ve filmu ve všech pádech skloňována láska s velkým L taky brzy přestane člověka dojímat a nutilo mě to k posměšnému povzdychování (hlavně proto, že jsem na to koukal s přítelkyní a film vybásnil, jakožto určitě perfektní zážitek, takže jsem jí musel dát najevo, že cukrová vata co se na obrazovce odehrává mě nepříjemně překvapuje stejně jako jí). Umírněný Carell nebyl špatný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá romantika, ktorá mi štýlom pripomína osemdesiatkové citlivé komédie Johna Hughesa. Hlavne vzťahmi tej veľkej šťastnej rodinky. No a v centre je nová láska medzi vdovcom Carrelom a novou priateľkou jeho brata Binoche. Zaiskrí to medzi nimi od prvej scény. Lenže jak túto zapeklitú situáciu vyriešiť? Kým sa dostaneme k šťastnému finále, tak nás čaká kopa zábavných scén. Veľkým bonusom sú tri roztomilé Carrelove dcéry. K dokonalosti by som snáď len pridal pár ďalších scén v ktorých sa Carrel a Binoche osamote len tak nezáväzne rozprávajú ako na začiatku. Ale aj tak je to proste malá menej známa pecka v ktorej Carrel dokazuje, že je perfektný aj v kľudnej civilnej polohe. 8/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pohodový, milý a pro některé určitě i osobní film o tom, že láska není pro neschopné ani všehoschopné.. Líbila se mi ta až utopická rodinná pospolitost, nuance věčných střetů mezi rodiči a potomky či poukázání na pokrytectví, kterého se mi dospělí dopouštíme na vlastních dětech. A pak jsou tam také hot Emily Blunt, ve své přirozenosti tradičně krásná Juliette Binoche a politováníhodný vdovec Steve Carell z prádelního apartmánu. Ač jeho taneční kreace připomínaly člověka držícího se obnaženého kabelu míchačky, opětovně prokázal, že jeho herecký rozsah nekončí jen u komedie.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešteže existuje internet. Keď si zrátam, o koľko filmov ma mohli distribútori pripraviť svojou chamtivosťou a nelogickosťou, asi by som na nich musel podať žalobu, uvaliť kliatbu a stále by to nebolo dosť. Keby šlo o film z inej krajiny ako USA, s úplne neznámymi hercami a žiadnymi ambíciami, tak prosím, ale tento maják, ktorý zasvietil v tej najtemnejšej tme filmových sklamaní za posledné obdobie, si bezpodmienečne zaslúži oveľa viac pozornosti. Sympatická a inteligentná komediálna dráma, ktorá zdiaľky pripomínala starší skvost On Golden Pond, samozrejme s aktuálnejšími, ale aj tými tradičnými a klasickými témami bežnej konverzačnej tragikomédie. Obrovskou devízou boli herci, umiernený Steve Carell a jeho herecký prejav je šialene uveriteľný a prirodzený, Juliette kúzelná a Danea Cooka si začínam čoraz viac všímať a obľubovať. Keď k tomu pridáte neskutočne pre uši slastnú hudbu a odmyslíte si trošku jednoduchší záver, budete mať o zážitok postarané. 90%. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Aloha! Tak se jednoho prázdninováho večera objevím doma, kouknu do programu a tam houbelec. Až mě zoufalé hledání televizního uspokojení přivede k tv Barrandov. Život podle Dana? Co je to za film? Nevím, že existuje.. Otevřu csfd a hele, supr obsazení, romantika na letní večer.. Při závěrečných titulcích mi bylo příjemně jako už dlouho ne! Celý film se nesl v romanticko-komediálním duchu, který zdobila Juliette a duši hlavní postavě i celému filmu vdechl Steve. Steve Carell! Měl jsem ho za trapáka a teď po Danovi a Zatracené lásce se mi začíná líbit.. ;-) Zpět k filmu - podle mě neměl chybu, krásně vystavěný, zahraný, neuvěřitelné, že se jedná o teprve druhý Hedgesův film! Těším se na třetí.. Mějte se filmově, Woo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama