Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Steve Carell, který se proslavil extrémně sprostou komedii "40 let panic" a talent pro vážnější roli předvedl v "Malé miss Sunshine" se tentokrát ukazuje v roli ovdovělého otce tří dcer v této velice příjemné i když dost předvídatelné romantické komedii. Jednoduchá zápletka sice neskrývá mnoho překvapení a konec je jistý okamžitě ale pro daný žánr je dostačující a Carellovi dává dost prostoru aby se předvedl v trochu jiné úloze, která mu však sedí nejvíce ze všech jeho předešlých rolí. Film vyniká jemným humorem, při kterém se divák neplácá smíchy do kolen ale po celou dobu se výborně baví. Pokud si k tomu přičtete řadu dalších velice dobře vybraných herců a pohodovou rodinnou atmosféru, nemůže z toho vzejít nic špatného. Obrovské překvapení na poli nenápadných ale skvělých filmů. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Až nepříjemně přeslazené. Film začíná skvěle, ale ve chvíli nástupu Juliette Binoche začne být ve špatném slova smyslu směšný. Její zcestovalá, sportovně založená intelektuálka, která každému hned učaruje (proč, protože byla v Asii a dokáže vyluštit křížovku?) mě od první chvíle docela srala. Binoche jí zbytečně přehrávala a po většinu času působí jako vykulená slepice. Mnohem víc jsem Danovi fandil, aby si více padl do oka s "prasečím rypáčkem" Emily Blunt, ta sice na extrémně malém prostoru dokázala zaujmout výrazněji než vyjevená Binoche. To, jak je ve filmu ve všech pádech skloňována láska s velkým L taky brzy přestane člověka dojímat a nutilo mě to k posměšnému povzdychování (hlavně proto, že jsem na to koukal s přítelkyní a film vybásnil, jakožto určitě perfektní zážitek, takže jsem jí musel dát najevo, že cukrová vata co se na obrazovce odehrává mě nepříjemně překvapuje stejně jako jí). Umírněný Carell nebyl špatný. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem čekala nějakou oddychovou komedii. Ale Dan In Real Life není komedie. A vlastně ani drama. Nezasmála jsem se ani jednou a vůbec mě nezajímalo, jak film dopadne (přestože to bylo dost předvídatelné). Steve Carell je fajn moula, ale tady mi lezl spíše na nervy (Kdo by si mezi kráskou Emily a příšernou Juliette vybral tu druhou možnost?:)) ) Být jedním z hostů na chatě a muset po ránu cvičit nebo celý den hrát jen křížovky, tak si to asi rovnou hodím. Jedna hvězdička za výbornou Emily. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ak hrá Steve Carell vo vážnej roli (teda, ak zo seba nemusí robiť idiota), je až neskutočné ako sa s ním človek dokáže stotožniť, pričom využíva naozaj len minimum mimiky (doslova len náznaky). Dokáže tak na človeka preniesť hlbokú depresiu spojenú s pasivitou, ale aj úprimnú radosť. Treba však povedať, že tá depresia mú ide lepšie :) Aby som ale nepísal len o ňom- celý film je výborný, za čo môže (okrem Carella) hlavne scenár, hudba, jemný humor a vedľajšie postavičky, na ktorých človeku záleží. Príjemný oddych. 85% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešteže existuje internet. Keď si zrátam, o koľko filmov ma mohli distribútori pripraviť svojou chamtivosťou a nelogickosťou, asi by som na nich musel podať žalobu, uvaliť kliatbu a stále by to nebolo dosť. Keby šlo o film z inej krajiny ako USA, s úplne neznámymi hercami a žiadnymi ambíciami, tak prosím, ale tento maják, ktorý zasvietil v tej najtemnejšej tme filmových sklamaní za posledné obdobie, si bezpodmienečne zaslúži oveľa viac pozornosti. Sympatická a inteligentná komediálna dráma, ktorá zdiaľky pripomínala starší skvost On Golden Pond, samozrejme s aktuálnejšími, ale aj tými tradičnými a klasickými témami bežnej konverzačnej tragikomédie. Obrovskou devízou boli herci, umiernený Steve Carell a jeho herecký prejav je šialene uveriteľný a prirodzený, Juliette kúzelná a Danea Cooka si začínam čoraz viac všímať a obľubovať. Keď k tomu pridáte neskutočne pre uši slastnú hudbu a odmyslíte si trošku jednoduchší záver, budete mať o zážitok postarané. 90%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama