Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ač není ani v závěru dost patrné, proč se některé dvojice spárovaly zrovna tak, jak se spárovaly, doporučuji vám to – spolu s celkovou psychologickou plytkostí – moc neřešit a vychutnat si v nejpozitivnějším slova smyslu „pěkný americký film“. Tohle nepodlézavě láskyplné pohlazení po duši rozdrásané obhroublými prasečinami nestojí a nepadá s výkonem Stevea Carella, jak by jeho fanoušci mohli tipovat, přesto má na výsledném půvabu snímku velký podíl právě on. On a Juliette Binoche, jejíž herectví mě nikdy nedostávalo do kolen (kulantně řečeno), která mne zde přesto okouzlila. Asi stejně jako hlavního hrdinu. Ústřední dvojku doplňuje ve vedlejších rolích několik zajímavých (Dianne Wiest), ale hlavně dokonale sehraných herců, jimž jsem pokrevní příbuzenství uvěřil po pár minutách. Civilní humor se nese ruku v ruce s nenuceným chováním postav a přirozeným průběhem jejich rodinné akce (hry, zábava i nějaký ten trapas musí být). Jistěže, Danovo pedantské chování k dcerám nepřetrvá až do konce, nejenom on v závěru „prozře“, některé vtipy jsou spíše do počtu (horká sprcha), některé řeči jakbysmet, ale když už měl můj výraz blízko ke kyselosti, začal hrát další parádní song z velmi poslouchatelného soundtracku a úsměv byl zpátky. S každou další písní mi docházelo, že sice nic nemůže být dokonalé, ale že takhle nějak vypadá aurea via media, čili zlatá střední cesta a že podobě zdařilý snímek pro celou rodinu zase delší dobu neuvidím. Mám radost, i když je to smutné. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, nunka, mesneyi ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

To bolo príšerné. Nepomohla mi ani Emily Blunt, kvôli ktorej som si to pozrel, ale ktorá sa tam len mihla. Horko ťažko som pri filme vydržal cca 40 minút, ale vzdor popisku v tlačenom programe nenašiel nič komického. Zamilovať sa do priateľky brata môže byť zápletkou slušnej komédie i drámy; za tú dobu som nenašiel ani jedinú takú dávku, aby som pri tom vydržal. A keď nevydržím, viac dať nemôžem. Celé to pôsobí tak nejako vykalkulovane, strašne je cítiť ako chcú urobiť ten feelgood film s presahom, až je to proste kŕč. Tá modelovo anglosaská dokonalá rodinka z Rhode Islandu mi miestami až liezla krkom, dialógy rozhodne nevydarené, humor tiež žiadny. Proste nedá sa nájsť žiadne pozitívum. Ale splnil som si cieľ, že musím dopozerať do konca aj ten najhorší film. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá romantika, ktorá mi štýlom pripomína osemdesiatkové citlivé komédie Johna Hughesa. Hlavne vzťahmi tej veľkej šťastnej rodinky. No a v centre je nová láska medzi vdovcom Carrelom a novou priateľkou jeho brata Binoche. Zaiskrí to medzi nimi od prvej scény. Lenže jak túto zapeklitú situáciu vyriešiť? Kým sa dostaneme k šťastnému finále, tak nás čaká kopa zábavných scén. Veľkým bonusom sú tri roztomilé Carrelove dcéry. K dokonalosti by som snáď len pridal pár ďalších scén v ktorých sa Carrel a Binoche osamote len tak nezáväzne rozprávajú ako na začiatku. Ale aj tak je to proste malá menej známa pecka v ktorej Carrel dokazuje, že je perfektný aj v kľudnej civilnej polohe. 8/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pěkný a pohodový snímek, jeden z nejpříjemnějších, jaké jsem poslední dobou viděl. Hedges v podstatě mapuje jedno "stereotypní" rodinné setkání, vlastně takové její každoroční (?) sezení u rodičů na chatě, ale daří se mu to tak zábavně a nenuceně, že z toho režisérská zručnost přímo bije do očí a neměl jsem šanci se ani minutu nudit. Takhle si představuji inteligentní dojemnou romantickou komedii pro nové tisíciletí - velice vydařené! Steve Carell je neskutečně roztomilý, to je v tomto případě kupodivu asi první slovo, které mi k jeho Danovi vytanulo na mysli. Jako osamělý rodič tří (ta prostřední je nehorázný kus!) sester byl naprosto úžasný, v komediálních scénkách vtipný (tolikrát jsem snad u filmu nikdy nezasmál, jen u starých klasik ala Smrtonosná zbraň), a při dramatických chvilkách, kdy se sám uzavírá do malé komůrky s kamarádkou pračkou k sežrání. Moc doporučuji. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"This corn is like an angel"Láska núti naozaj niekedy človeka robiť bláznivé veci. Keď ste niekedy niečo podobné ako Dan zažili, bude vám tento film veľmi blízky. Milujem ten pocit, keď ma film dokáže zároveň rozplakať aj rozosmiať(ako napríklad Láska nebeská a teraz Dan in real life). Dávno ma nejaký film takto nevtiahol do seba, tá atmosféra je kúzelná a nepamätám sa kedy som naposledy takto držal palce hlavnému hrdinovi ako Danovi. Naozaj sa mi ťažko hľadá čo i len jedno negatívum na filme. Herci, hudba, réžia atď., všetko skvelé. Medzi Danom a Marie fungovala chémia, niekedy mi to neprišlo ani ako film. Just real life. Som rád, že sa film skončil ako skončil. Tento film je také pohladenie na duši, keď si chcete spraviť náladu, cítiť sa dobre, máte jasnú voľbu. Tento film mi vlial toľko optimizmu do žíl, že som si po filme spieval, hmkal a usmieval od ucha k uchu. PARÁDA. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)

Reklama

Reklama