Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca komediálne ladená romantická dráma, v ktorej môžem po prvý raz oceniť skutočné herectvo Steva Carella, ktorý tu priam exceluje v roli novinára, vdovca a otca troch nepríliš zvládateľných detí. Ľúbostný trojuholník, keď sa zhodou náhod stretne v kníhkupectve s najnovšou priateľkou svojho brata, o ktorej zatiaľ nevie, a zamiluje sa do nej, je spracovaný naozaj umne. Celkovo je film síce skôr drámou, no je spracovaný do veľmi príjemnej formy s výborným castingom a kopou vtipných momentov, prosto film, ktorý je veľmi jednoduché si zamilovať. Len takýto kúsoček, a hodnotenie by bolo absolútne. P.S.: Názov v slovenskej distribúcii je dosť od veci a vôbec sa mi nepáči. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně se tu po dlouhé době objevila tragikomedie bez zbytečného patosu a se střídmě podanou romantickou linkou. Žádný kýč, žádné citové vydírání. Všechno tu je hezky uvěřitelné, dialogy působí naprosto přirozeně a ke všemu to je všechno i hodně vtipné. Steve Carell se protentokrát vymanil z komedií plných absurdního humoru, kde řádí spolu se svými kolegy z Frat-Packu a po Little Miss Sunshine opět natočil něco serióznějšího. Carellův Dan, životem prověřený otec tří dcer, který se stále nemůže vyrovnat se smrtí své manželky, je dojemný a srandovní zároveň. Carell touto rolí dokázal, že může zahrát i něco víc, než jen šaška přihrávajícího svým známějším kolegům, dokázal, že zvládne o hodně víc. Největší devízou filmu je ale scénář, který je napsán s lehkostí a nadhledem, ale působí i velmi lidsky a osobně. Při určitých scénách jsem si několikrát vzpomněl i na své osobní zážitky, což dokazuje, jak moc uvěřitelně je Dan in Real Life napsaný. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Prijemna romanticka rodinna komedia. Chvilkami to bolo trosku zdlhave, ale Steve Carell, ktory si u mna ziskava stale viac sympatii zachranil vsetko, co sa dalo. Neocakavajte blaznivu komediu len kvoli Carellovi, je to skor zo zivota... 02.04.2008 ________ Steve Carell - (Dan) +++ Juliette Binoche - (Marie) +++ Dane Cook - (Mitch) +++ Alison Pill - (Jane) +++ Brittany Robertson - (Cara) +++ Marlene Lawston - (Lilly) +++ Diane Wiest - (Nana) +++ John Mahoney - (Poppy) +++ Amy Ryan - (Eileen) +++ Emily Blunt - (Ruthie Draper) +++ Hudba: Sondre Lerche +++ (Videl v kine 01.04.2008) +++ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pohodový, milý a pro některé určitě i osobní film o tom, že láska není pro neschopné ani všehoschopné.. Líbila se mi ta až utopická rodinná pospolitost, nuance věčných střetů mezi rodiči a potomky či poukázání na pokrytectví, kterého se mi dospělí dopouštíme na vlastních dětech. A pak jsou tam také hot Emily Blunt, ve své přirozenosti tradičně krásná Juliette Binoche a politováníhodný vdovec Steve Carell z prádelního apartmánu. Ač jeho taneční kreace připomínaly člověka držícího se obnaženého kabelu míchačky, opětovně prokázal, že jeho herecký rozsah nekončí jen u komedie.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Juliette Binoche se zdá býti dokonalou ženou. Umí vytvářet nadpozemská díla z Čokolády, procestovala celý svět a umí luštit křížovky:) Když se seznámí se Stevem Carellem, převrátí mu, jeho dosud vcelku poklidný život, vzhůru nohama. Stevovi role "Losera" padla jako šitá na míru a kvůli Marii začne vyvádět různé kejkrle, jako třeba schovávat se oblečený ve sprše, nebo padat ze střechy:) Spolu s Juliette jim to spolu sluší a nakonec si i oni zaslouží své štěstí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama