Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (298)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Ohodnoceno 26. 9. 2012) Dnes po více jak 10 letech, jsem si připomenul tenhle skvělý Australský Hixploitation, který má určitě co nabídnout i dnes. Scénu s ořezávátkem mezi nohama, jsem si pamatoval dodnes, a je Highlightem Storm Warningu. Možná chybělo, aby se hlavní postava svlékla úplně, ale to už je detail, stejně moc pěkná nebyla :o) Čtyři hvězdy uděleny tenkrát a ponechám je i dnes. Skvělá, napínavá prasárnička a David Lyons, zahrál hajzla na jedničku. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Naprosto exkluzivní návrat (a pocta) k exploitation žánru!!! Byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. Film sice na jedné straně čerpá a dalo by se říct že i vykrádá řadu slavných exploitačních hororů a thrillerů, na druhé straně je plynule spojuje do úžasného díla, který považuji za jeden z vrcholů této hraniční odnože hororu. Tvůrci nás provedou klasikami jako je "Straw Dogs", "Deliverance", "The Hills have eyes", "I Spit on Your Grave" (kastrace), a v neposlední řadě samozřejmě "The Texas chainsaw massacre". Ano... všechny tyto brutální a násilné klasiky na nás z tohoto majstrštyku dýchnou, ovšem v novém kabátě a "rozložení". Každopádně, film má od začátku úžasnou hutnou atmosféru, přímo dokonalé výtvarné ztvárnění, klasicky nechutné prostředí, ve kterém se odehrává atd. Všech pět herců podává perfektní výkon přesně v rámci psychologie svých postav, film se nebojí ukázat vše, co do správného exploitation žánru patří, nebo se o tom alespoň nebojí zmínit (zoofilie apod.). Od poloviny je to navíc brutální, krvavá jízda. Pro mě jako milovníka těchto filmů opravdové překvapení a skvost... /90% + FILM ROKU/ ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Parádní pecka. Je to hodně velká žánrovka, exploitation (resp. hixploitation) o úchylnejch farmerech a jejich nebohém páru, který vězní. Originalita tedy skoro žádná, ale tu dosyta nahrazuje špinavá stísněná atmosféra farmy, výborně zahraní záporáci (to jejich chování, gesta, proslovy, všechno výborně zvládnutý) a gore, kterej je tady těžce extrémní. V rámci žánru fakt špička a to pro silné nátury. Podobně jako u nedávno skouknutýho Fritt Vilt zaokrouhluju 4,5 nahoru, pač tu zas tolik pětek nevidím. Jo a jinak akorát (SPOILER) chudák malej klokánek, ale nebojte, věřím že se mu při natáčení jinak nic nestalo. No a jak se tak koukám, měl bych zase skouknout nějakou totální sračku které dám odpad, těch pětek dávám v poslední době hodně. Ale když ty filmy sou tak povedený :-) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie. Od Blanksa som videl dva filmy a ani jeden si nezaslúžil viac než 30%. Toto nešlo z červenej ani v tých slabších okamžikoch. A keď sa mi náhodou chvíľu niečo nepozdávalo, vždy to nasledujúca scéna okamžite napravila. Napríklad prerod hlavnej hrdinky z obete, v ženu so zbraňou v ruke. Ako si tam tak stojí a hláškuje v stodole, na zemi fňuká jej manžel a ona pripravuje pascu pre svojich väzniteľov. Nie moc reálne, že! Keď ale po chvíľke príde názorná ukážka toho, čo pripravila, je z toho najlepšia scéna filmu. Kvalita toto. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Storm Warning přináší v rámci žánru další z řady variací na střet dvou skupin lidí – domácích a cizích na půdě jednoho pozemku, mezi nimiž začne od první společné chvíle panovat napětí s hrozbou násilí a smrti. Podobné schéma lze sledovat v celé řadě snímků od tradičních home invasion horrorů / thrillerů, klidně i toho nejbéčkovějšího ražení, až po třeba společensky hlouběji zasazená dramata typu Stínů horkého léta... Storm Warning se však od mnoha filmů s tímto schématem odlišuje tím, že spouštěčem nežádoucí hrozby během střetu se nestávají zvenčí příchozí „vetřelci“, nýbrž slizcí domácí obyvatelé, do jejichž chatrče v jednom ostrovním australském zapadákově zabloudí dva turisté. Úvodní poetický styl střídaný s předtuchou temného přízraku v holé přírodě se mi v prvních 15ti minutách zamlouval hodně, stejně tak efektně pojatý začátek střetu i servírování jednotlivých zvratů. Ani by mi tolik nevadilo, že se film od jisté chvíle začne ubírat nejtradičnější a málo objevnou žánrovou cestou, když na mě po dlouhou dobu svým napětím fungoval. Dlouhodobě se mi jevil jako hodně nepříjemný, ale zároveň sugestivní. V poslední třetině na mě svou extrémní drsností a nepříjemností začal působit až nesnesitelně, včetně místy rozklepané kamery a hlavně šílené kadence neustále sílících blesků ve tmě. V těchto finálních scénách jsem to sledování už moc nedával, až jsem se otráven od extrémně nepříjemných pocitů a místy již pocitově natahovaného děje rozhodl utéct ve své mysli k pozitivnějším myšlenkám. A jelikož si mě tedy v zcela nejvypjatějším ději neudržel film plně při sobě, víc než 3 hvězdičky ani za vše dlouhodobě skvělé nemohu dát. [65%] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Pre potreby filmu bol za 5 týždňov postavený aj celý farmársky dom. (MikaelSVK)
  • Psa - rotvajlera Honkyeho si zahralo viacero psíkov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama