Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (298)

Claw 

všechny recenze uživatele

Naprosto exkluzivní návrat (a pocta) k exploitation žánru!!! Byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. Film sice na jedné straně čerpá a dalo by se říct že i vykrádá řadu slavných exploitačních hororů a thrillerů, na druhé straně je plynule spojuje do úžasného díla, který považuji za jeden z vrcholů této hraniční odnože hororu. Tvůrci nás provedou klasikami jako je "Straw Dogs", "Deliverance", "The Hills have eyes", "I Spit on Your Grave" (kastrace), a v neposlední řadě samozřejmě "The Texas chainsaw massacre". Ano... všechny tyto brutální a násilné klasiky na nás z tohoto majstrštyku dýchnou, ovšem v novém kabátě a "rozložení". Každopádně, film má od začátku úžasnou hutnou atmosféru, přímo dokonalé výtvarné ztvárnění, klasicky nechutné prostředí, ve kterém se odehrává atd. Všech pět herců podává perfektní výkon přesně v rámci psychologie svých postav, film se nebojí ukázat vše, co do správného exploitation žánru patří, nebo se o tom alespoň nebojí zmínit (zoofilie apod.). Od poloviny je to navíc brutální, krvavá jízda. Pro mě jako milovníka těchto filmů opravdové překvapení a skvost... /90% + FILM ROKU/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by studiová hixploitation se známými herci byla principielně nesmysl, viz. STRAŠÁCI nebo VYSVOBOZENÍ. Jenže syrová, kontroverzní a brutální 70. léta jsou dávno pryč a dneska znamená známá herečka v hlavní roli především to, že znásilnění nebude (jako zde) nebo bude bleskové a pes po něm neštěkne (PRAVIDLA NÁSILÍ). A vypulírovaný vizuál smrdící počítačem syrovosti taky dvakrát nepomáhá, stejně jako nepřidává mcgayverovská past ve stodole na realističnosti nebo zcela nepřekvapivý děj na zábavnosti. Takže zbývá jen trocha té šikany, solidní řezničiny (s jednou pěknou vaginální vychytávkou) a typově fajn herci (sexy Fares, trojice buranů). ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Po čajíčkovém Valentine přichází Blanks znovu, tentokrát s brutální, syrovou atmosférou v první půli (záměrně tady nebu vzpomínat na Wolf Creek), a která vrcholí opravdu příjemným gore s perspektivou Wrong Turn 2. V Cannes si prý publikum zakrývalo oči a křičelo. No, já ´sem se po dlouhém čekání pohodlně usadil v křesle a spokojeně chrochtal blahem. Nose job, Jamie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dobrý príbeh, ktorého základ už bol použitý mnohokrát, čo vidno zo začiatku, ale v tomto prípade si tvorcovia nevybrali typický priebeh tohto typu príbehu, ale zvolili si vlastný, čo samozrejme znamená nepredvídateľnosť toho, čo bude nasledovať a to je určite veľká výhoda. Zabití tu je málo, ale aspoń sú kvalitné, hlavne prvá pasca ma dosť zaujala. Herecké výkony sú až moc dobré, teda aspoń v rámci žánru a to hlavní hrdinovia, aj záporáci, ktorí sú dosť nepríjemní a tak som aspoń po dlhej dobe zase videl záporákov, ktorým som prial drsnú smrť. Ale veľmi mi vadí zabitie malého klokana, to si tvorcovia vážne mohli odpustiť, aj tak to pre film vôbec nie je dôležité. Celý film pôsobí kvalitným dojmom, takže si myslím, že by mal baviť aj tých, ktorí horory moc radi nemajú, aj ked´ vlastne ani neviem, či je to horor, pretože skôr pôsobí ako thriller. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 72%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Atmosférický úvod, žádné zbytečné řečičky kolem, solidní psychický teror. Čtyři hvězdy ale stejně patří nepříčetnému redneck-gore-madness v poslední pětadvacetiminutovce, kdy přijde na přetřes proměna ženušky v MacGyvera, háčkovaná ksichtu, zmodernizovaný pás cudnosti alias past na ptáky a srandovní rozcuckování všeho přeživšího v posledních minutách. Slušné torpédo na poli exploitaček. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Úvodná sekvencia s titulkami bola jednou z posledných vecí nakrútených pre film. (Arsenal83)
  • Psa - rotvajlera Honkyeho si zahralo viacero psíkov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama