Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (297)

mysicka 

všechny recenze uživatele

páreček manželů se vydá rybařit a protože pán, ač právník, nebude patřit zrovna mezi nejbystřejší (a nejstatečnější, což bych mu ještě odpustila..), ocitnou se na ostrově, na farmě, která patří taťkovi úchylákovi a jeho dvěma synáčkům podobného ražení.. kdopak se asi dočká dalšího rána? a já se budu znovu opakovat, že je to všechno stejný, stejný, stejný.. neni to šokantní - je to trapný, neni to strašidelný - je to nudný.. a ta proměna paninky v macgyvera (jak tu již bylo vtipně zmíněno) a její proslov o rozlíceném psovi.. páni.. tak to bylo na potrhání se smíchy.. což asi nebylo záměrem... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Ohodnoceno 26. 9. 2012) Dnes po více jak 10 letech, jsem si připomenul tenhle skvělý Australský Hixploitation, který má určitě co nabídnout i dnes. Scénu s ořezávátkem mezi nohama, jsem si pamatoval dodnes, a je Highlightem Storm Warningu. Možná chybělo, aby se hlavní postava svlékla úplně, ale to už je detail, stejně moc pěkná nebyla :o) Čtyři hvězdy uděleny tenkrát a ponechám je i dnes. Skvělá, napínavá prasárnička a David Lyons, zahrál hajzla na jedničku. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto exkluzivní návrat (a pocta) k explotation žánru!!! Byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. Film sice na jedné straně čerpá a dalo by se říct že i vykrádá řadu slavných explotačních horrorů a thrillerů, na druhé straně je plynule spojuje do úžasného díla, který považuju za jeden v vrcholů této hraniční odnože horroru. Tvůrci nás provedou klasikami jako je Den matek, Straw Dogs, Deliverance, The Hills have eyes (1977), I Spit on Your Grave (kastrace), a v neposlední řadě samozřejmě The Texas chainsaw massacre (1974). Ano ... všechny tyto brutální a násilné klasiky na nás z tohoto majstrštyku dýchnou, ovšem v novém kabátě a "rozložení". Každopádně, film má od začátku úžasnou hutnou atmosféru, přímo dokonalé výtvarné ztvárnění, klasicky nechutné prostředí, ve kterém se odehrává atd. Všech pět herců podává perfektní výkon přesně v rámci psychologie svých postav, film se nebojí ukázat vše, co do správného explotation žánru patří, nebo se o tom alespoň nebojí zmínit (zoofilie apod.). Od poloviny je to navíc brutální, krvavá jízda. Pro mne jako milovníka těchto filmů opravdové překvapení a skvost ... jsem rád, že se ještě stále takové filmy natáčí ... Každopádně, jako vždy u komentáře k podobným filmům musím dodat, že pro běžného diváka tohle není ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád exploitationy. Storm Warning síce nie je v prvej polovičke taký krvavý kúpeľ, aký som čakal, ale v druhej to bohužiaľ dobehol. Keďže počet hrdinov a zlosynov je rovnako malý (2 + 2 a neskôr do deja zasiahne „tatíčko“ s imidžom Davida Thewlisa, ale nie je to David Thewlis), nejde o slasher, ale režisér sa pokúša budovať atmosféru. No je ním Jamie Blanks (Temná legenda, Valentín s Denise Richards), takže mu to bohvieako nejde. Napriek tomu to spočiatku nie je úplne zlé. Noc, ostrov, búrka, nebezpečenstvo. Postupne sa ale začína hrať s čoraz otvorenejšími kartami a v druhej polovici dochádza k bitúnku a odrezaným penisom. Na nič z toho sa mi samozrejme nepozeralo dobre (čo je asi pochvala?), ale ani ma to nešokovalo. Skôr ma to nudilo a hovoril som si, že by som ocenil skôr prácu s postavami a hercami. Avšak hneď som si spomenul, že žiadne dobré postavy ani herci tu nie sú (Nadia Fares z Purpurových riek a Long Weekendu by bola dobrá maximálne v MILF porne), tak som to vzdal. Prostredie „francúzskeho ostrova“ na papieri znie super, ale pre dej z toho nič nevyplýva (90% sa odohráva na nočnej farme). Samozrejmosťou sú logické kraviny (neukrytie mŕtvoly, rafinovaný nápad uväzniť obete do stodoly plnej potenciálnych smrteľne nebezpečných zbraní). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Exploitation horory nie sú mojou krvnou skupinou, pretože ma skôr dokážu znechutiť než vystrašiť. A od hororov požadujem hlavne druhý variant. Na prekvapenie ale Storm Warning nie je natoľko nechutný, aby som ho považoval za neznesiteľný, ale taktiež ma nevedel vôbec vystrašiť. Záporáci vo filme však boli dostatočne šialení a perverzní na to, aby som niečo vyše hodiny dokázal tešiť na ich prichádzajúcu smrť. P.S. zaujímalo by ma, či by bola pasca s flašou naozaj uskutočniteľná aj v reálnom živote. V tomto bode bol film už mierne sci-fi. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Úvodná sekvencia s titulkami bola jednou z posledných vecí nakrútených pre film. (Arsenal83)
  • Mláďa kengury bola len bábka, ktorá bola vylepšené cez CGI. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Melbourne (Austrália) od 15. mája do 19. júna 2006. (Arsenal83)

Reklama

Reklama