Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (297)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Ohodnoceno 26. 9. 2012) Dnes po více jak 10 letech, jsem si připomenul tenhle skvělý Australský Hixploitation, který má určitě co nabídnout i dnes. Scénu s ořezávátkem mezi nohama, jsem si pamatoval dodnes, a je Highlightem Storm Warningu. Možná chybělo, aby se hlavní postava svlékla úplně, ale to už je detail, stejně moc pěkná nebyla :o) Čtyři hvězdy uděleny tenkrát a ponechám je i dnes. Skvělá, napínavá prasárnička a David Lyons, zahrál hajzla na jedničku. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nový přírustek do rodiny hixploitation je vskutku povedenou žánrovou jednohubkou. Jamie Blanks čaruje nejen na pozici režiséra, ale zejména jako hudební skladatel. Strom Warning však bohužel postrádá jakoukoli gradaci děje. Spolu s přesunem děje na ostrov sice s napětím očekáváme co se bude dít, ale temporytmus snímku nemá sílu diváka vtrhnout nějak vážněji do příběhu. Narozdíl od většiny podobných kousků snímek překvapuje poněkud pozměněnými hodnotami. Nejenže ze znásilnění tu zůstane jen pokus, ale zejména většinou nejdelší utíkací část (zejména u současných teens kousků) byla velmi prozřetelně nahrazena dlouhým ponižováním hlavního páru. Z toho důvodu též bylo potřeba věnovat více prostoru všem buranům a musím uznat, že tohle vyšlo. Sice se nemusíte bát žádného úleku způsobeného nečekaným vpradnutím vraha do obrazu - neboť Storm Warning nabízí nečekaný přehled o všech postavách - ale zároveň budete se divit, že se nezajímate pouze o jednu stranu mince. Všech pět postav má totiž jistou osobnost, jsou jednotlivě zcela nezaměnitelné a zajímavé, dokonce i ten pes. Stejné je to i s prostředím, které splňuje zhnusující účinek. Věřte tomu nebo ne, ale tento souhrn ještě neobsahuje veškeré klady. Velmi originální je totiž jednání obou 'kladných' postav, ženu s koulema a váhavého muže jsme sice již viděli mnohokrát, ale takhle silně bránící se ženskou hrdinku už jen párkrát. Když Pia začne připravovat svůj plán na záchranu, spolehlivě většinu diváku zamrazí v zádech. Komplikovaná past ve stodole a bolestivá nástraha na penis, který by chtěl někam, kam nepatří. Už asi jen těžko uvěříte faktu, že jednotlivá zabití, ač jsou krátká, mají rozhodně čím zapůsobit. Přestože je oběti jen málo, pochybuji, že byste někdy zapomněli na způsob jejich likvidace. Jen smůla, že si snímek drží takový odstup, neboť tenhle jediný zápor je až příliš veliký. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok je pomerne obohraný. Párik postarších zaľúbencov sa vyberie na výlet, pokazí sa im čln a tak sú nútení hľadať útočisko na neďalekej nevábne vyzerajúcej farme. O chvíľu nastúpia na scénu burani a môže začať hixplo. A to teda vynikajúce. Nemyslím tým len krvavé scény, oveľa viac ma bavil psychologický tlak, tá dusnota, ktorá srší z danej nepríjemnej situácie, keď burani postupne začínajú nahlodávať svoje obete. Išlo to tak ďaleko, až ma prepadla nepríjemná myšlienka, že ako dobre, že sedím doma v obývačke a nemusím dýchať ten smrad čo tí nešťastníci. Potom sa to trocha zvrtne, keď žienka-umelkyňa zrazu nadobudne zabijácke inštinkty a prerobí stodolu na štýl Sám doma, ale všetko je odpustené perfektným záverom, kde došlo aj na slušný masakrík. Môžem len odporučiť. 80/100 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Storm Warning je exploitation, kterých jsem viděl už docela dost, přesto v lecčems vybočuje. Možná je to tím, že s australským hororem jsem se tu setkal vůbec poprvé a filmaři z australského kontinentu se s tím teda vůbec nemažou. Naštěstí se nebáli přidat i kousek humoru a hlavně notnou dávku zanícení pro tento hororový subžánr, se kterým nakládají jakoby v old-schoolovém balení- a to bude možná ono, čím Storm Warning vybočuje od podobných snímků- nestříká tu pouze krev, ale i nadšení pro danou věc. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je veľmi málo hororov ktoré dokážu zo zabehnutých koľají akoby predpísaných vyvražďovačiek vyjsť čo i len trošku originálnym spôsobom a keď sa už nejaký taký objaví vždy mu niečo dôležité chýba ako napr. atmosféra, režisérska zručnosť alebo poriadna surovosť a tak sa maximálne zmôžu na nepredvídané vyvražďovanie v tom najodvážnejšom zlikvidovaním úplne všetkých. Našťastie STORM WARNING je žánrová lahôdka ktorá sa vyhla týmto neduhom a pritom rešpektujúca pravidlá žánru. Je až prekvapivo dobre natočená s vyšperkovanými mordami kde objektív kamery nemá problém zachytiť najdetailnejšie deformácie ľudského tela. Žiadny teenageri, tentoraz dobrí herci a na výsledku je to hneď poznať. V podstate len dve obete a ich traja terorizujúci vyvrheli spoločnosti do ktorých prstov sa nechtiac dostanú. Po dopozeraní som ostal poriadne prekvapený že tento rejža predtým natočil priemerný VALENTINE. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Melbourne (Austrália) od 15. mája do 19. júna 2006. (Arsenal83)

Reklama

Reklama