Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý poctivý policajt přišel o život během přestřelky a policejní oddělení to označilo jako náhodný násilný čin. Ale to je veliká chyba. Mladík má totiž otce, který náhodou prošel výcvikem u zvláštních sil, zažil si pouliční rvačky, má ocelové nervy a chce spravedlnost. Kvůli tomu, aby nalezl vraha svého syna, se Simon Ballister (Steven Seagal) stěhuje do té nejhorší části města. Uvítání od členů místního gangu příliš přívětivé není, ale Ballister se nenechá snadno odradit a kvůli dopadení vraha se nezastaví před ničím. Gangsterů je víc, disponují větší palebnou silou, mají policejní ochranu, jsou neohrožení a nebezpečně bezohlední. Nebude to na Ballistera příliš? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

I ulehal jsem onoho pozdního letního večera třímaje pevně v ruce ovládání od dvd přehrávače a po oku shlížeje na sebeparodický obal se sumo obdobou kapitána Spocka ze Star Treku - njů můví báj Steven Seagal. Zprvu je dobré položit si otázku co vznikne sloučením látky A - bývalé akční béčkohvězdy v XXXL saku přec utemovaný jak sokol v nátělníku, látky B - režijní taktovky céčkovýho vytloukače Dona E. FauntLeRoye (mimoděk již třetí společná spolupráce) a činidla C - okoukané kostře příběhu o pomstě za zabitého potomka? Jestli hádáte, že jde o vzkříšení již zmíněného cvalíka, pletete se. Resuerekce se nekoná, erekce však ano, neboť celé tohle snažení stojí na žádném akčním tempu, jen takový nucený spád (nudný zpomalovačky, nijaký honičky, ceckózní choreografie soubojů) s trochou té naturalistické brutality, která frčí. Apropos vlastně jde o vytloukání prakticky totožného tématu, jaký měl Dnes zemřeš! (2005), čiliže Seagalovo familiérní poklepávání si rukama s kupama černochů oslovujíce se přitom bratře (jen tak mimoděk, ten koženej plášť, co ho má činit rachitičtějším, měl myslím už tehdy). “Jste špatný jako oni!“ „Ne, já jsem mnohem horší,“ praví hlavní hrdina, když mu kamera umně zabírá škvírky pro oči, jenž plynule přecházejí v pupek (za to beztak může FBI, ne ty bagety a hambáče). A popravdě mohlo to být horší. Takhle jde o řekněme subžánrovou řadovku pronásledující úspěšný kousek Lovec policajtů (2001), už méně vyvedený Na pokraji smrti (2002) a již zmíněný hip-hoperský „náhul“ Dnes zemřeš! (tady kupodivu hip-hopový motiv podkrývá jen titulky a na jeho vrub jde nijaký, neustále se opakující hudební motiv), kterým se rozhodl stárnoucí bijec po přestupu z eko-greenpeace-akčáků poslední roky věnovat. Ke cti pak lze ještě připočíst štěk (možná spíš dvouzáběrový blaf) žánrové ikony Danny Treja i fakt, že sem film dokoukal až do konce, aniž bych si při něm dělal pozdní večeři. Takže si prohrňte zlověstný pejzy a zakončíme to ještě jednou hláškou - “Teď zkus kung-fu hajzle!“ [3/10] ()

petero 

všechny recenze uživatele

Seagal is Back !!! Škoda že len spať v B kategórii. Toto proste na kino film nie je a osobne dosť pochybujem že už niekedy aj bude. Proste Steven má už svoje roky a vidieť to hlavne na bojových scénach ktoré sa odohrávajú buď v tme alebo sú zostrihané tak, že zo Seagala vidíme len ruky ako mlátia protivníka, takže kľudne to môže byť aj niekto iný. Pár ťahov predvedie ale je to dosť smutné, keď v dnešnej dobe z herca ktorý nevie žiadne bojové umenia vedia spraviť kung-fu boha (Keanu Reeves v Matrix) a Stevenove ťahy tak môžme obdivovať leda tak v jeho filmovích začiatkoch. A tak Seagal v poslednom čase už začína protivníkov viac strieľať ako mlátiť. Urban Justice má tak jednoduchý scenár až je to krásne. Postavy si povedia to čo potrebujú, žiadne zbytočné kecy ktoré by to len strápnili a film i keď miestami nezáživný nepôsobí trápne ale práve naopak, tentokrát vyznieva v prospech Seagala. Keď v poslednom zábere a po svojej krvavej ceste zanechajúc za sebou slušnú zbierku mŕtvych gangstrov nakráča pred kameru, tak si proste poviete, že to zas nebolo až tak zlé. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal je zase jednou nasranej fotřík, kterému zabili dítě. Mlátí latinoameričany, černochy, bělochy, zkorumpované policajty, gangstery, láme jim ruce, nohy, vazy a je mu při tom většinou vidět i do ksichtu. K tomu hraje hip hopová muzika, občas se objeví nějaká hot gangsterská šlápota, gangsta negři jsou klasicky k smíchu cool drsňáci. Prostě v pohodě levný béčkový akčňák se Seagalem. ()

pugs 

všechny recenze uživatele

Prečo preboha míňal toľko munície? Inak má asi nekonečný zásobník, cez prestrelky išiel len s 9MM a furt tam strílal a do jedného aj 5-krát! Seagal je skrátka MACHER! Inak, trochu sa mi zdalo, že už nie je vo forme... už tu nebola veľa-krát zvýraznená akcia (hrozná kamera a strih) a to dokonca ani bez hudby... Inak ten Seagal bez formy - raz ho postrelili a dokonca od zadu... vole! 5/10 ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné akční béčko, ve kterém Steven Seagal jako Simon Ballister řádí skoro jak za starých dobrých časů, kdy jeho filmy měly šťávu. Příběh snímku otevírá vražda mladého policisty, která byla evidentně na objednávku. Policie mlží jak jen může, ale jen do té doby, dokud na scénu nepřichází otec zavražděného Simon Ballister, který bere spravedlnost stylovým způsobem do svých rukou. Vraha svého syna chce dopadnout za každou cenu, takže pořádně zatopí členům dvou místních gangů, mimochodem bose jednoho gangu si střihnul Danny Trejo, i zkorumpované policii. Seagalova postava působí uvěřitelně a likvidace protivníků je vskutku parádní. Snímek celkem svižně odsýpá, ale i tak se bohužel dostaví nudnější sekvence. Za zmínku ještě stojí postava vůdce černošského gangu, kterou výborně ztvárnil Eddie Griffin, jehož hlášky jsou nezapomenutelné. U mě poctivé tři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Při automobilové honičce, kdy Simona Ballistera (Steven Seagal) pronásledují členové gangu, jim Simon několika ranami prostřelí čelní sklo, v dalším záběru je však sklo nepoškozené. (rublik05)
  • Film se natáčel v Albuquerque v Novém Mexiku a v Los Angeles. (rafix)
  • Po záchrane chlapca pred skínmi sú vidieť na prednej kapote Seagalovho (Simon Ballister) Chrysleru stopy po guľkách, avšak v ďalších záberoch až do konca filmu je palubovka nepoškodená. (johnsnow)

Reklama

Reklama