Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Thomas Moldestad, Roar Uthaug, Martin Sundland .. Ultramoderní look s důrazem na ostré zvuky, agresivní hudbu, skvělou kamerovou kompozici a rychle stříhaný obraz. A k tomu tisíckrát recyklovaný scénář o vraždění na opuštěné chatě.. Na první pohled nic pro mě, jenže audiovizuální odér (navíc ve zrekonstruovaném kině Čas!), důraz na humor a cit pro postavy rozhodně udělal své. Je to prostě dobré, což je ve Varech ehm za dobře. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po velkém zklamání s Temnými lesy z norské produkce jsem dal chlapcům z Norska ještě jednu šanci a hleďme, co v nich je. Seveřani, ošlehaní sněhem a větrem si jak jinak vybrali natočit tenhle snímek v nádherné zasněžené horské krajině. Tento opravdu mrazivý horor mi trošku připomíná Collectora, ale troufám si říct, že tohle je o třídu lepší. Nejen, že se nám dostane lekaček a krve, ale narozdíl od Collectora je nám to naservírováno věrohodně a dokonce se nám na konci dostane i jakéhosi vysvětlení, byť jen asi na 3 vteřinovém prostoru filmu, ale i tak jsem docela překvapeně zíral. Škoda toho poměrně slabšího scénáře a několika do očí bijících chyb. Ale i tak si myslím, že je tohle docela milé překvapení s opravdu vydařenou kamerou a hudbou a 4 hvězdičky jasně zasloužené. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vynikající slasher z Norska.Který se dočkal ještě dvou pokračování.Dvojka už je o něco slabší,ale pořád se o ní dá ríct,že je to kvalitní horor.Trojku jsem sice neviděl,takže nemůžu bodovat.Ale podle traileru,který jsem viděl můžu říct,že jí ani nechci vidět.Hlavně si nechci zkurvit kladný dojem zprvního a druhého dílu.Takže rezignuju na třetí díl a dělám jakoby vůbec nevznikl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféra!! To je to, co zdobí tenhle film. Norský hororový zástupce si to kráčí od první minuty suverénním tempem a s tvůrčí jistotou sobě vlastní - prvních čtyřicet, padesát minut je dokonale mrazivých. A dostatečně úderných. Druhá polovina horského masakru už polevuje na atraktivitě, napětí nahrazují ostré zvuky. Neobjevný děj (žádný dějový zvrat), kterak se bandička teenagerů po nešťastném zranění jednoho z nich ubytuje v opuštěné horské chatě, žene dopředu slušná herecká sestava v čele s Ingrid Bolsø Berdal (ta se vrací i v pokračování) a výborný soundtrack!! *** až ****.. je to na vás!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Myslím si že tvrdenie že toto je stokrát omletý príbeh len v inom prostredí s nelogickým počínaním postáv nie je opodstatnené. Prečo? Mám strach že dostať sa do podobnej situácie, niekto by si počínal úplne logicky. O čo tu ide? Ide o atmosféru (aj vás zvykne štvať, že v tej tme nie je ani prd vidno – tak tu sa to nestane) so správnou hudbou ktorú si aj všimnete a oceníte svoju novú reprosústavu, sympatické postavy aby som už konečne nefandil len vrahovi nech to majú čím skôr za sebou, zručnosť režiséra – nie každý dokáže budovať strach aj za bieleho dňa, neopozerané prostredie ktoré je naozaj krásne a zároveň nehostinné a drsné, tajomného vraha a kvalitné spracovanie – predsa len tých béčkových brakov je viac než dosť. Všetky tieto aspekty spĺňa dostatočne a tak mi jednoducho vychádza dobrý horor, ktorý ma vtiahol bez problémov do deja, čo sa často nevidí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama