Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Bohapustá rutina, která má naprosto identické schéma například s (horším) Pachem krve či (lepším) Wolf Creekem. Abych to fofrem shrnul: Fritt Vilt má k dobru atmosférické prostředí hor zahalených do slušivého modrozeleného filtru, zručný střih, přijatelně se chovající sympatické postavy a místy slušné napětí (zejména první vražda). Nohy podráží krutá neoriginalita a přemíra klišé (závěr), stejně jako gigantický WTF faktor - opět tu máme oblast, v níž se ztrácejí pravděpodobně desítky lidí a přesto nikoho nikdy nenapadlo prohledat opuštěný hotel, ačkoliv je zjevně jedinou budovou v okolí a jsou v něm nepříliš důmyslně ukryté tuny věcí po obětech... ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Povedený horor se vším tak jak má být. Standardní příběh, zpracovaný snad už na všechny způsoby, zde neuhýbá z hlavní osy. Je jen zasazen do úžasné severské depresivní "barevnosti" (rozuměj odstíny šedi) a do objektu z ještě depresivnějších sedmdesátých let minulého století. Drsné severské prostředí je podtrženo akční hudbou a zvukovými efekty, které zanechají hlubokou stopu na vaší nervové soustavě. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, dobry, takže do Norska se rozhodně lyžovat nechystám :-) A nebo jedině v tom případě, že to bude na místě, kde budu muset čekat hodinu ve frontě na vlek a po sjezdu si budu moct dát studené pivo. :-) Jojo, tohle všechno si tato dobrodružná pětka nechala ujít a většina z nich za to... Hustá atmosféra a ještě hustší zabiják, jo a taky husté sněžení, ale toho si nikdo nevšimne :-) 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Většina lidí se shodne na tom, že bylo hodně mrazivé prostředí a skvělá atmosféra. Pro mě moc překvapivý film, to jsem fakticky nečekal. Naprosto neznámí film, o kterém jsem neměl zdání. Ale mohu říct, že velká spokojenost. Opravdu napínavý hororový film od začátku až do konce. Když dostal ty pořádné obrátky, tak se nedal zastavit a já úplně ztuhl. Slasher, tak jak má být. Postupně všechny po jednom, hezky pomalu a ne moc přehánět s krví. To horor zvládl na výbornou... 7/10 = 75% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To že to je v rámci slasherů naprosto tuctově vymyšlený mě fakt ale vůbec nezajímá, já sem z toho totiž úplně hotovej. Ze začátku mě dostávala dokonale mrazivá atmosféra a prostředí, pak si mě podalo pár perfektních lekaček a v druhý půlce filmu sem dostal totálně dokonalej slasher, kde hlavní roli hraje strašnej řezník s krumpáčem a jeho chuťový vraždení. Navíc norští herci jsou dostatečně sympatický a člověk se s nima hrozně lehce sžije, aby mu jejich vyvražďování prostě jedno nebylo, já na tom fakt nevidim téměř žádnou chybu, teda až na předvídatelnost, která mi ale nijak nevadila. Už dlouho sem neviděl takhle skvělou vyvražďovačku, která by mě úplně uzemnila, sem zvědavej, co se mnou provede druhej díl, podle hodnocení to vypadá, že se z toho zeseru ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama