Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

gogo76 

všechny recenze uživatele

M.Caine dozrieva ako víno. Je radosť pozerať sa ako si herectvo užíva a rozdáva svoje dlhoročné herecké skúsenosti. Výborný a hlavne napínavý film o chytrom zlodejovi, ktorému nejde o peniaze. Hlavný tromf tohto filmu je v tom, ako dlho dokáže diváka držať v napätí a hlavne zvedavosti. Divák rovnako ako D. Moore vypleští oči a čuduje sa, ako sa mu len podarilo ukradnúť také množstvo diamantov, keď pred krádežou spomenul, že si naberie iba toľko, koľko vojde do termosky... Pomsta je sladká, rovnako ako veta: "Tam vonku je pozoruhodný svet. Budete dávať alebo brať?"... 80%. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Další Podraz, navíc po dlouhé době s výborným obsazením, to já můžu. Nekonečné variace na to samé mi v tomto případě ani při nejmenším nevadí, ale jednu věc, která do nich nepatří je kázání. Tím hůř, když tak dělá zbytečně pateticky, nepřesvědčivě a celkově prostě hloupě. Samotný titulní brilantní plán není vůbec špatný, i když má do bezchybnosti daleko, rozuzlení však vrhá na jinak velmi sympatické herce špatný stín. Například šarmantní Lambert Wilson. Hned jeho první výstup zaujme, ale závěrečné odhalení doslova ruinuje jeho image schopného a nekompromisního vyšetřovatele. A stejné je to i se zbytkem postav a vlastně i s celým filmem. Skoro celý film jsem se dobře bavil, někdy víc, někdy míň, ojediněle dokonce film působil jako nepovedená parodie, konec ale zpackal co mohl. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Tož zas tak Brilantní plán to nebyl, nic složitého a divím se, že na to jinak výborně hrající Lambert Wilson nepřišel hned na začátku. Herce bych celkově vyzdvihl, kromě Wilsona ještě k mému překvapení Demi Moore a Micheala Cainea. Jinak ovšem příjemná komorní záležitost, okořeněná patřičnou mírou napětí, což v dobře zrežírované kombinaci mě potěší více než milionové triky od Baye a spol. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Som nesmierne prekvapena, ako mohol tento skvely kusok preletiet mimo moj filmovy radar absolutne bez povsimnutia taku dlhu dobu. Brilantny, do detailov premysleny, komorny pribeh, ktory rozhodne stoji za vzhliadnutie kvoli svojej uzasnej podmaninvej atmosfere, vybornym hereckym vykonom, skvelou mysterioznostou az do poslednej chvile a hlavne vybornou myslienkou. Niekomu sa moze sice zdat film zdlhavy, ale kazda minutka ma svoju pricinu a dovod. Vynikajuca vec. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Hmm, ač je to britský a je to krimi, tohle mě z bačkor nevystřelilo. Šméčko o krádeži diamantů za sto milionů Liber bez kapky krve, s jednim výstřelem z pistole, bez násilí a s jednim sprostym slovem mě prostě nenadchlo. Konec byl dobrej, ale zbytek filmu se táhnul jak sejra na pizze. Prostě průměrná kriminálka. PS:vzkaz pro Demi Moore-ani sto plastik nezmění skutečnej věk. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama