Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Žijete nebezpečně, slečno Quinn?“ - „Bezohledně, Henry, bezohledně.“ Laura Quinn se snaží dosáhnout povýšení, vždy ji ale někdo přeskočí. Pak se ovšem dozví, že s ní chtějí nepěkně vyjeb…ehm, že už s ní tak úplně nepočítají. A když ji do toho osloví uklízeč se zdánlivě bláznivým návrhem, začne nad ním postupně uvažovat…Bavilo mě to. Dýchalo z toho staromilské, distingované, a přesto poutavé krimi (kombinace uhlazeného stylu s napětím). Možná začátek mohl být trochu prostříhaný, ale ve chvíli, kdy začne interakce dvojky Caine-Moore (zvláště představitel uklízeče tu byl naprosto přesný), film dostane šťávu. Divákovi je sice jasné, kdo je tím slabším článkem (nemluvě o dobrovolném nabídnutí svých služeb hlavnímu vyšetřovateli), přesto děj není úplně předvídatelný. Jen mě trošku zklamala trhlina brilantního plánu (až příliš nevyzpytatelný lidský element). Jinak spokojenost, dám solidní 4*. „Znáte to staré rčení, že zlo nelze odčinit zlem? Je to nesmysl. Když chcete něco napravit, musíte nejdřív udělat něco stejně zlého.“ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda reziser kultoveho filmu 1984 natocil poriadnu planobu, ktora navyse aj v kinach komplet zhorela. Za asi najlepsi film Michaela Radforda povazujem kultovy 1984, no a par slov aj k tomuto precenovanemu "veldielu" : lacne kulisy prilis poznat, pribeh o kradezi diamantov je hlupost sama o sebe, pribeh navyse nedava ziadny zmysel, Demi Moore je otrasna herecka ani nevie hrat, Michael Caine /The Italian Job 1969/ to uz potom sam nezachranil. Lupez sa podarila, a potom mam cakat vo filme na akesi napatie z neustalej hrozby prezradenia? Pch, nedajte sa vysmiat... Radford tu napatie nevybudoval a jedine, co sa mu podarilo vybudovat, je priserna nuda a kopa hlucheho miesta a scenaristickej bezradnosti : 10 % ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi velmi příjemné překvapení a krásný film!! Poctivá filmařina z tohodle nenápadného snímku vyloženě sálá a nemá slabého místa. Tohle je FILM s velkým F, jehož cílem je pobavit i filmové fajnšmekry, kteří si rádi od intelektuálních hlubokých psychologických snímků odskočí k velmi kvalitní zábavě. Snímek nemá slabého místa a vyloženě pohltí. Hlavní herecká dvojice je výborně obsazena a i zbytek hereckého ansáblu je velmi přesvědčivý. Nemá smysl hodnotit technické zpracování snímku, protože nemá chybu. Velmi mne překvapila filmová muzika, protože je vynikající, nenápadná a překvapivě i dosti elektronická, byť se děj odehrává ve 20. letech minulého století, ovšem parádně sedne jako prdel na hrnec. Snímek nelze nedoporučit! ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Hmm, ač je to britský a je to krimi, tohle mě z bačkor nevystřelilo. Šméčko o krádeži diamantů za sto milionů Liber bez kapky krve, s jednim výstřelem z pistole, bez násilí a s jednim sprostym slovem mě prostě nenadchlo. Konec byl dobrej, ale zbytek filmu se táhnul jak sejra na pizze. Prostě průměrná kriminálka. PS:vzkaz pro Demi Moore-ani sto plastik nezmění skutečnej věk. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Příběh je to vtipný, netypický, zajímavý, zábavný. Pravda, pár hodin po shlédnutí shakespearovské adaptace téhož režiséra člověk nevyhnutelně dojde k závěru, že u tohoto filmu žádný génius přítomen nebyl. Jen skupina nadaných, chytrých a šikovných lidí. Což je vlastně už taky dost vysoké uznání. --- Postřehl jsem kritiku komentátora Subjektiv. Ano, má pravdu, to všechno tam je, ale v míře zcela snesitelné. Jakoukoli marx-feminskou agitaci bych vztekle setřel. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama