Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Flawless je skvělý film, který táhne parádní ústřední dvojice. Zatímco Demi zde zajišťuje šarm a krásu (ano, i po čtyřicítce má pořád co nabídnout), Michael Caine zde obstarává ten těžší úkol - je totiž tahounem tohoto filmu. I když se zpočátku zdá, že to je příběh, kde hlavní roli hraje právě Demi, není to tak. Vše záleží na Caineově charakteru a na tom, jak mu uvěříte a nakolik se s ním ztotožníte. Na tomhle filmu se mi líbilo prakticky vše - atmosféra 60. let, plán na loupež i to závěrečné (logické, přesně pasující) vysvětlení. Plný počet ale dát nemůžu, protože mi občas přišlo, že Demiina postava se ze všeho dostává nějak (až moc) lehce. Ale jinak nemám co vytknout. 80 %. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemné staromilecké krimi plynoucí pozvolným tempem až k netradičnímu (vzhledem k současné žánrové produkci) lidskému konci. Demi Moore ze sebe vymačkala asi to nejlepší za posledních x let, ačkoliv na její strhané rysy neuměle zamaskované make-upem nebyl zrovna nejvábnější pohled. Ale hrála a o to se u ní počítá. Michael Caine to byla jiná káva a jeho výkon jsem si dokonale užil. Oproti všem těm ultrarychlým autohoničkám, střílečkám a potokům krve to byla velmi vítaná změna. 85% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Důvtipný scénář nechává diváka - společně se spolukomplickou - napínat mozkové závity, jak vlastně ambiciózní loupež proběhla a v čem spočíval onen brilantní plán - protože když už se zdá, že je (v polovině) hotovo, teprve se rozjíždí. Jenže nejvíc zaváhá v odhalovacím závěru, kdy vykoukne na světlo pár procedurálních děr a především ty skryté motivy za ním nevyzní tak úderně, jak by si autoři přáli. Demi Moore se v elegantní roli ukazuje ve velmi přívětivém světle. Slabší 4* [původně za 3*]. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je zvláštny, sem tam mu niečo chýba a niečo zase prekonáva priemer. Je to postupne dobre budovaná kriminálka k samému záveru filmu. Neprezradím to, čo film pri sledovaní naviac ťahá a na čo je človek veľmi zvedavý - a teda ako sa podarilo ukradnúť 2 tony diamantov, ale myslím, že takto by to bolo skôr neuskutočniteľné. Trochu mi tiež vadila absencia nejakej akcie a tiež mohlo byť viac vtipu v dialógoch. Ale Michael Caine sa drží svojou šarže a za to môžeme byť len radi. Demi Moore už mala síce najlepšie roky za sebou, ale vo filme je veľmi príťažlivá a sexi. Je to zaujímavý film s perfektným hereckým obsadením, fajn scenárom a dejom. Rozhodne stojí za pozretie. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Zápletka nic moc, ani postava mazaného uklízeče není zas tak originální (viz např. Sabrina), napětí prakticky nulové a k tomu uspávací dabing. Nebýt několika retropřístrojů a natupírované Demi Moore, šedesátá léta to nepřipomíná aní trochu. Zkrátka má filmotéka se o tento kousek nerozroste. A to mám prosím Cainea vážně ráda! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama