Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Flawless je skvělý film, který táhne parádní ústřední dvojice. Zatímco Demi zde zajišťuje šarm a krásu (ano, i po čtyřicítce má pořád co nabídnout), Michael Caine zde obstarává ten těžší úkol - je totiž tahounem tohoto filmu. I když se zpočátku zdá, že to je příběh, kde hlavní roli hraje právě Demi, není to tak. Vše záleží na Caineově charakteru a na tom, jak mu uvěříte a nakolik se s ním ztotožníte. Na tomhle filmu se mi líbilo prakticky vše - atmosféra 60. let, plán na loupež i to závěrečné (logické, přesně pasující) vysvětlení. Plný počet ale dát nemůžu, protože mi občas přišlo, že Demiina postava se ze všeho dostává nějak (až moc) lehce. Ale jinak nemám co vytknout. 80 %. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda reziser kultoveho filmu 1984 natocil poriadnu planobu, ktora navyse aj v kinach komplet zhorela. Za asi najlepsi film Michaela Radforda povazujem kultovy 1984, no a par slov aj k tomuto precenovanemu "veldielu" : lacne kulisy prilis poznat, pribeh o kradezi diamantov je hlupost sama o sebe, pribeh navyse nedava ziadny zmysel, Demi Moore je otrasna herecka ani nevie hrat, Michael Caine /The Italian Job 1969/ to uz potom sam nezachranil. Lupez sa podarila, a potom mam cakat vo filme na akesi napatie z neustalej hrozby prezradenia? Pch, nedajte sa vysmiat... Radford tu napatie nevybudoval a jedine, co sa mu podarilo vybudovat, je priserna nuda a kopa hlucheho miesta a scenaristickej bezradnosti : 10 % ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Demi Moore a Michael Caine žiaria v tejto pôsobivej krimi dráme o krádeži diamantov. Filmov s podobným námetom tu bolo veľa (najnovšie komédia Mad Money) avšak Flawless rieši aj komplikovanejšie otázky. Diskrimináciu žien, polemiku o tom, že niekedy môže aj zlý skutok pomôcť dobrej veci atď. Všetko je navyše podfarbené precíznou réžiou a solidnými hereckými výkonmi. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Je ta Demi tak stará, nebo jí make-up nelichotil? Každopádně na můj vkus hraje dobře. M. Caine jako vždy báječně. A nepřevezl jenom firmu, ale i mně, což není až tak podivuhodné, protože jsem docela naivní. Já mu to s tou termoskou jasně zbaštila. Ale že se mu ten fígl povedl! Povedl se i film, pěkně natočeno, stopáž 100 minut rychle uteče, určitě lepší nadprůměr, i když žádný velký zázrak. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krimi bez šťavy a tak nejak nedotiahnuté. Bez gradácie či napätia. Určite som očakával viac najmä s ohľadom na herecké obsadenie, lebo Michael Caine to je kráľ "cockney" angličtiny, no a Demi bola kedysi krásavica. V tomto filme už chytila ale prvé kontúry staroby a hrať sa poriadne nikdy nenaučila. Taká Pasca bola pre mňa lepšia. A žáber zhruba rovnaký. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama