Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

erased 

všechny recenze uživatele

Další Podraz, navíc po dlouhé době s výborným obsazením, to já můžu. Nekonečné variace na to samé mi v tomto případě ani při nejmenším nevadí, ale jednu věc, která do nich nepatří je kázání. Tím hůř, když tak dělá zbytečně pateticky, nepřesvědčivě a celkově prostě hloupě. Samotný titulní brilantní plán není vůbec špatný, i když má do bezchybnosti daleko, rozuzlení však vrhá na jinak velmi sympatické herce špatný stín. Například šarmantní Lambert Wilson. Hned jeho první výstup zaujme, ale závěrečné odhalení doslova ruinuje jeho image schopného a nekompromisního vyšetřovatele. A stejné je to i se zbytkem postav a vlastně i s celým filmem. Skoro celý film jsem se dobře bavil, někdy víc, někdy míň, ojediněle dokonce film působil jako nepovedená parodie, konec ale zpackal co mohl. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Žijete nebezpečně, slečno Quinn?“ - „Bezohledně, Henry, bezohledně.“ Laura Quinn se snaží dosáhnout povýšení, vždy ji ale někdo přeskočí. Pak se ovšem dozví, že s ní chtějí nepěkně vyjeb…ehm, že už s ní tak úplně nepočítají. A když ji do toho osloví uklízeč se zdánlivě bláznivým návrhem, začne nad ním postupně uvažovat…Bavilo mě to. Dýchalo z toho staromilské, distingované, a přesto poutavé krimi (kombinace uhlazeného stylu s napětím). Možná začátek mohl být trochu prostříhaný, ale ve chvíli, kdy začne interakce dvojky Caine-Moore (zvláště představitel uklízeče tu byl naprosto přesný), film dostane šťávu. Divákovi je sice jasné, kdo je tím slabším článkem (nemluvě o dobrovolném nabídnutí svých služeb hlavnímu vyšetřovateli), přesto děj není úplně předvídatelný. Jen mě trošku zklamala trhlina brilantního plánu (až příliš nevyzpytatelný lidský element). Jinak spokojenost, dám solidní 4*. „Znáte to staré rčení, že zlo nelze odčinit zlem? Je to nesmysl. Když chcete něco napravit, musíte nejdřív udělat něco stejně zlého.“ ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Na první pohled průměrný film s nic moc věhlasným hereckým obsazením (promiňte M. Caine) a s tuctovým příběhem o 'bankovní' loupeži. Tento film však překvapí ve všech směrech a M. Caine i D. Moore hrají skvěle. Opět se potvrzuje, že dobrý režisér nepotřebuje k vytvoření zajímavého filmu hromadu mrtvol, stříkající krev, střelbu apod. Když se to sejde, pak je výskledek prostě skvělý... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Emancipace může mít dost podob. Když si se ženskou dlouho vytírají chlapi zadek, tak se naštve a při první příležitosti jim to vrátí. Laura Quinová přes veškerou snahu v práci profesně nepostupuje a přes její nesporné schopnosti jí vždycky nějaký chlap předběhne. Když za ní přijde místní uklízeč, že by jako mohli ukrást nějaké diamanty ze sejfu, moc práce mu nedá, aby ji přemluvil ke spolupráci. A pak se rozjede vyšetřování, nervy, dramata. Demi Moore dokazuje, že nepatří do starého železa a s takovým veteránem jako je Michael Caine ještě dokáže vystřihnout slušnej biják. Není to ani tak o napětí a tempu, jako spíš o psychologii postav, strachu, touhách a lidech obecně. V každém případě s potěšujícím výsledkem. 70% ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Diamanty. Fascinují mne praktické prsteny s diamantem v ceně menšího rodinného domku :-) Tohle je vážně odpočinkové. V závěru titulků jsme shlédli informaci od překladatele se kterou se naprosto ztotožňujeme. Nestřílí se tam, nejsou tam mrtví, krev, sex ani násilné či akční scény a přesto se jedná o napínavou a příjemně svižnou podívanou. Nevím už přesně jak to tam bylo napsaná, ale bylo to v tomto duchu.[X] Minus 1* bod Jak jsem psal, relax, neublíží, neuškodí, ale ani nezanechá stopu. [X] Minus 1* bod A o čem že to bylo? Zatím to vím, za 3 týdny nepoznám ani název :-D [X] Proč nedělám v takové firmě? U nás jsou jen důchodci :-D Že bych začal sbírat hole? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama