Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak z Conana, Aragorna a Luka Skywalkera uhnětený geroj změní svůj osud, je zbytečně komplikovaný a tím pádem místy nelogický, širokoúhlý obraz zaplňují stále přibývající vedlejší postavy bez sebemenšího vlivu na děj (jen když je koho zachraňovat) a rádoby vtipná vsuvka zhruba v půlce filmu (podivná babice a kolektivní pády do vody) se tluče se snahou o „páněprstenovou“ monumentalitu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Čistokrvná fantasy, ktorá ma v sebe tú správnu pohanskú surovosť. Scenár je možno len zlepenec niekoľkých epizód, ale vizuálne sa je na čo pozerať. Vlkodav je jeden z najsympatickejších týpkov s mečom (prípadne, na čo sa pri "našich" predkoch často zabúda s kopijou). Film má bližšie ku CONANOVI ako k LOTRovi, ale aj tak má pôsobivú Jacksonovskú výpravu. Dobrodružná romantika ma aj napriek chybám filmu dostala, podobne ako pri menej vydarenej CESTE BOJOVNÍKA. Fantasy žije... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neurážející ruské fantásko, které se velice příjemně otírá o slovanskou mytologii a sice okatě, ale účinně mixuje to nejlepší ze všech těch Conanů, Pánů prstenů a jiných provařených věcí. Škoda, že je Vlkodav táááák dlouhý a místy táááák nudný i směšný. Například monstrózní finále, které si hraje na velkolepou epiku, ale není jí bych oželel úplně. Škoda, že nevznikl seriál - mohl by být možná lepší než Zaklínač (na něhož jsem si při sledování taky nejednou vzpomněl). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $21,494,150║ No tak Rusi opäť milo prekvapujú, hoci natočili taký mix Barbara Conana a Pána prsteňov ale prečo nie, príbeh upúta od samotného začiatku, aj keď som sa ľakol toho neprehľadného strihu pri prvej krvavej pomste Vlkodava ale potom už všetko šlapalo v tom najlepšom svetle, film ovplíva krásnym vizuálom, slušnými trikmi a dobrým hereckým obsadeným. Spolu s Faunovým labyrintom najlepšia Fantasy za posledné roky! ...a ten netopier bolo príjemný milý bonus na vrch. /95%/ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Málo propracovaný příběh, ze solidního základu se mohla natočit vynikající epická fantasy. Místo toho mě iritovaly ty laciné a špatně nasazené paruky mužských herců, snaha o napětí byla bezúčelná, u mě to prostě nezafungovalo. Mimo začátku ovšem. Místo popkornu jsem si ke sledování vzala můj oblíbený jogurt s piškotky a to jsem neměla dělat ... okolnostmi jsem byla nucena sklopit oči se snahou soustředit se na žaludek a zhluboka dýchat. Některé části filmu byly ale fajn. Třeba město Galirad, zapojení slovanské mytologie, kouzel, příjemné vysokohorské výhledy, Rybnikovova hudba a celková syrovost vyprávění s neustálou pachutí krve a smrti. Neměla bych zapomenout ani na netopýřího mazlíka, který neváhal nasadit vlastní zdraví, aby ochránil páníška. Jinak za hodně peněz, málo muziky, škoda. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama