Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nesmyslná legenda o tom, jak otrok získal svobodu a zbavil zemi Galirad netvora. 1)  Snímek si ani v nejmenším nezadá s hollywwodskými žánrovými snímky jak co do výpravy, nápaditosti, barvitosti děje či hlouposti předkládané prostému divákovi. Místy je napodobování západních vzorů hodně nápadné._____ 2)  Vidíme spoustu triků a efektů, ale logika příběhu žádná._____ 3)  Kapka slovanské mytologie (bohyně Morana, odění, poklony při obřadech) určitě potěší, stejně jako slovenské hory a jezera, ale samo o sobě to nestačí._____ 4)  Pár přiměřených herců: příjemný 29letý Alexandr Bucharov (Vlkodav), 24letý hezký Arťom Semakin (otrok Jevrik, kterého Vlkodav vykoupí), 27letý Igor Petrenko (Lučezar) či 32letý Anatolij Bělyj (Vinitar, kterému je zaslíbená nevěsta za ochranu města). Věk protagonistů uveden k čase natáčení - 2004. 5)  Producenti nešetřili na kulisách, prostředí ani na lidech. I pro ochočeného netopýra se tu role našla. Inu, Vlkodava (česky vlkodlaka) si bez netopýra fakt neumím představit. Ten ve filmu je ovšem jinší sorta. Naletí na lukostřelce, který Vlkodava ohrožuje. Jindy zachytí za letu padající kámen (!), jehož hluk by mohl na pána upozornit a posléze stejným kamenem zneškodní jednoho z nepřátel. To jen tak na okraj, aby vážený divák věděl, do čeho jde._____ Vlastně jsou to kaloni žijící běžně v jihovýchodní Asii. Filmaři je použili pro jejich snadnou vycvičitelnost._____ 6)  Nakonec ale navzdory všem výhradám mě film docela chytil._____ 7)  Pro slovenské lokace se tvůrci rozhodli po dvouměsíčním pátrání v Bulharsku, Makedonii, Černá hoře a Česku._____ 8)  Následující informaci prodávám, jak jsem koupil. Ověřit se mi ji po zběžném pátrání po netu nepodařilo._____ Režisér Lebeděv uvedl, že jezero na Slovensku, kde natáčeli vesnici Harjuků, je pod ochranou UNESCO. Prý v něm žijí unikátní reliktní červi z pravěku. Povolení ke stavbě kulis a natáčení získali filmaři jen s obtížemi. Filmování se zúčastnil zástupce UNESCO a přísně vyžadoval, aby na place nikdo nekouřil a nemluvil příliš nahlas - červi totiž nesnášejí hlasité zvuky. Nakonec prý ale litoval, že kulisy musely být demontovány, protože dokonale zapadaly do krajiny._____ 9)  Jazykové okénko. Možná by neškodilo při bezhlavém překladu z angličtiny respektovat český pravopis, v němž Zhadoba je Žadoba a Mezhamir je Mežamir. Abychom se nedočkali paskvilů typu: Mezi známé ruské a sovětské literáty patří Pushkin (napsal Tzygany), Mikhail Sholokhov (Tikhii Don) a dále třeba Zoshchenko či Chekhov. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

KLADY: 1) kouzelná slovanská mytologie, 2) dokonalý netopýr, 3) pěkná výprava ve spojení s líbeznými kulisami, 4) sympatický hlavní hrdina. ZÁPORY: 1) hlavní hrdina má jediný konstantně pochmurný výraz tváře, 2)+3)+4) scénář je hodný leda počítačové RPG hry - spousta WTF momentů bez špetky logiky, co nevyřeší hyperklaďas svým mečem, řeší nahodile božstva, 5) mizerný střih zvláště při soubojích. Takový "Barbar Conan" (silná inspirace, ne-li přímo vykrádačka) naroubovaný "Mrazíkem", výsledek je rozpačitý. Při svém pozitivním přístupu k fantasy a z vzhledem ke zdejšímu solidnímu hodnocení (to jsem fakt tolik náročná?) jsem prostě čekala něco lepšího, něco dospělejšího - tady se nemůžu zbavit hořkého pocitu, že tvůrci mají ctitele fantasy za mentálně znevýhodněné. Nápodobně, páni filmaři, nápodobně! Díky tomu netradičnímu slovanskému náboji hodnotím nadprůměrem, ale stejně je k pláči, jak skvělý film to mohl být. Připouštím, není mnoho lepších heroic fantasy (další smutný důkaz diletantství filmařů). 59% ()

Reklama

havLord 

všechny recenze uživatele

Opisování od LOTRů a Barbarů Conanů je zřejmý, ale snad ještě okatější je inspirace Hvězdnýma válkama... ne, ústřední rek na konci nezjistí, že je příbuzný s úhlavním záporákem, ale za ten světelný meč, jakým se ohání, by se nemusel stydět ani Yoda :) Slovanský look a zázemí takové fantasy velmi sluší, Vlkodav je správně nepřístupný drsoň se srdcem na svým místě, bojový scény by teda mohly být trochu invenčnější, ruština zní krásně, triky jsou lol - ale za 10M líp nepořídíte... ale především se mělo ještě máknout na scénáři (a to opravdu hodně), od víc jak dvouhodinovýho filmu bych očekával víc. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy bohové žili mezi lidmi a lidé se silou a mocí pokoušeli vyrovnat bohům….. PŘÍBĚH:***kdo je člověk s vlkem na ruce? Artefakty, klíč od Nebeské brány. Vlkodav, muž s netopýrem na rameni. Prostě fantasy. Muž s vlkem (na ruce) má vypadat jako ďábel, vyvolává však rozpaky a nabízí se srovnání s LOTR (Nazgul?) a já přemýšlím, jestli už nejsem deformován. Příběh oživuje kněžna a hudba, která je často lepší, než to co sleduji. Velké a dlouhé finále nepřináší nic světoborného, ale když už je tady, tak dobrá. Mnoho digitálních triků různorodé kvality a hlavně uplatnění. Je tu pár zajímavých okamžiků, ale občas je to taky trapný./ HUMOR:*smál jsem se s přibývajícím časem tomu, co vidím. To ale asi nebyl záměr./ AKCE:**vyvraždění vesnice, šermířské souboje v ,,ohnivé šou“, kdy ale začínám přemýšlet, jestli to není kravina. Kamera je divná, souboje jsou spíš takovej chaos./ NAPĚTÍ:*ačkoliv se o to všichni snaží, nefunguje. Emocí prosté. Možná pro děti, ale těm bych to nedoporučil (složitý, moc násilí). Zde možná autoři udělali největší chybu./ Tento film si nezaslouží jen 2** (2 dávám větším srágorám). Dám mu tři, protože milovníci fantasy po něm stejně sáhnou, ale já mám jasno: tohle si už nepustím! A tak jsem se těšil. P.S.: možná to není dobrej film, ale dobře se o něm píše. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční nedůvěru jsem skončila naprosto dojatá a obrozená. Asi teď potřebuju přesně takový typ filmů, západní naleštěnosti se mi zajedly. Chci meditativní fantasy o tom, jak chlapi v dlouhých parukách chodí po horách, hledají pro sebe silné ženy-kněžky, lámou kletby i osud a sem tam někoho posekají. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama