Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Conan, Pán šelem a další sword&fantasy dohromady, polité omáčkou slovanských legend a bájí, zabalené v alobalu z ruského hliníku. Souboje mají jistě dobrou choreografii, ale mě to narušoval podivný střih. Není to zlé, ale je to trošku nedotažené a ta čtvrtá hvězda by byla, nebýt právě toho střihu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne príjemné prekvapenie. Za 10 miliónov dolárov (tržby: 20 miliónov) Rusi ponúkajú dospelú heroic fantasy plnú solídne natočených súbojov a veľmi dobrých digitálnych efektov (ten netopier je vážne počítačový?!). Všetko je farebne prefiltrované, takže film má miestami takmer "prsteňovskú" atmosféru. Vadili mi neurčité "xenovské" kostýmy a zle prilepené parochne, ale na druhej strane aj tieto veci posilnili ten špinavý, zablatený, krvou postriekaný vizuál. Po príbehovej stránke nejde o žiadne prevratné veľdielo (hlavne úvod je čistá kópia Barbara Conana), "prekvapivé" zraty su zúfalo predvídateľné, ale má to rýchle tempo, charizmatického hlavného geroja a hlavne je to také... naše. Nielen kvôli slovenským exteriérom, ale hlavne Morenou, Perúnom a ďalšími slovanskými prvkami. Objektívne by si to asi zaslúžilo iba 3*, ale ako milovník a autor slovanskej fantasy musím tomuto počinu trochu neférovo nadržiavať. ;-) Okrem toho: je to asi stokrát lepšie ako poľský Zaklínač. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

KLADY: 1) kouzelná slovanská mytologie, 2) dokonalý netopýr, 3) pěkná výprava ve spojení s líbeznými kulisami, 4) sympatický hlavní hrdina. ZÁPORY: 1) hlavní hrdina má jediný konstantně pochmurný výraz tváře, 2)+3)+4) scénář je hodný leda počítačové RPG hry - spousta WTF momentů bez špetky logiky, co nevyřeší hyperklaďas svým mečem, řeší nahodile božstva, 5) mizerný střih zvláště při soubojích. Takový "Barbar Conan" (silná inspirace, ne-li přímo vykrádačka) naroubovaný "Mrazíkem", výsledek je rozpačitý. Při svém pozitivním přístupu k fantasy a z vzhledem ke zdejšímu solidnímu hodnocení (to jsem fakt tolik náročná?) jsem prostě čekala něco lepšího, něco dospělejšího - tady se nemůžu zbavit hořkého pocitu, že tvůrci mají ctitele fantasy za mentálně znevýhodněné. Nápodobně, páni filmaři, nápodobně! Díky tomu netradičnímu slovanskému náboji hodnotím nadprůměrem, ale stejně je k pláči, jak skvělý film to mohl být. Připouštím, není mnoho lepších heroic fantasy (další smutný důkaz diletantství filmařů). 59% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film dost trpí mizerným začátkem, který je (zejména v bojových scénách) hrozně špatně sestříhaný a nepřehledný, ale postupem času se to dost zlepšuje a dojem je na konec docela dobrý. Rusáci se docela rozmáchli, závěr je nefalšovanej digifest. Východní mytologie je fajn, stejně tak prostředí a herci (i když Vlkodav až moc často čučí jako kdyby neuměl do pěti počítat), ale pořád je z toho cítit takovej ten typickej ruskej přístup k filmařině, což někomu vadit může (mě třeba místy jo). A co si budeme povídat, nahoru to hodně táhne epická hudba. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ruský pokus o temnou a krvavou fantasy nedopadl vůbec špatně! Něco z Conana (třeba začátek), něco z Tolkiena (Morgoth se jmenuje Morana), něco ze Hry o trůny (nikomu nevěř), prostě klasická sword & sorcery, která je navíc zajímavá svým nezaměnitelným východním šmrncem (strašně se mi líbila výprava, hudba a exteriéry). Co na tom, že z filmu na dálku nesmrdí velké prachy, že vás neomračují bombastické digitální efekty, že děj příběhu je naivní, že jeho scénář i střih je místy malinko chaotický... zato má duši, kterou jeho příbuzní americké provenience často nemají, a být mi deset dvanáct, stříknul bych si z něho nadšením do trenek. Už dlouho jsem neviděl žádný ruský film, a tak mám radost, že mi udělal radost. A i když bojový netopejr a závěrečný souboj s Moranou jsou trochu na palici (Volkodav ho má většího než jediové!), megakýčovitý überhepáč mě dostal do kolen a já dám pět, protože chci a basta. Vokodav je důkazem toho, že i na východ od nás může vzniknout pohledný pohádkový velkofilm, který se přitom obejde bez hollywoodských prachů i všelijakých líbivých vyfikundací. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)

Reklama

Reklama