Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (629)

Eddard 

všechny recenze uživatele

"Just do it already!" Aneb jak jedno malé nedoruzumění dva lidi šťastné učinilo a nás, diváky, skvěle pobavilo. Knocked up je komedie, na které si najde každý svoje - je opravdu vtipná, ale přitom vůbec ne ujetá - jak tomu v dnešní době až příliš často bývá; je milá, ale ne patetická a přeslazená; je skvěle obsazená a zahraná, ale nezáří v ní žádné hvězdy, které by na sebe strhávali zbytečnou pozornost... Navíc do stopáže zasadil Apatow tolik perel v podobě hlášek ("fuck me in the beard!"), gagů (probuzení po opici), scén (odhalování nevěry Alisonina švagra), epizod (odkaz na můj milovaný Fear and Loathing in Las Vegas) či prostých obrazů v mizanscéně (dokonalý Pink Floyd Back Catalogue či plakát na Věčný svit) - a to vše v naprosto vyrovnané kadenci, od začátku do konce.... že holt musím jít s kůží na trh - největší překvapení letošního roku. Must see. 90% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě klasická, ale přesto originální romantická komedie. Žádná hollywoodká umírněnost, ale naopak pěkně otevřený pohled na těhotenství a všechno okolo. K tomu dobré popkulturní odkazy a spousta vyhulených kamarádů (jestli vám přijdou vtipní nebo vás to naopak bude rozčilovat, to už záleží na vašem osobním vkusu). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Dnes robím rozhovor s Matthewom Foxom z Nezvestných.“ – „Odkáž mu, že je kokot. Niekto mu to už povedať musí." Svojrázne postavičky, tímová práca, zbehlosť v pop-kultúre (James Franco), výborné vulgárne a pritom inteligentné dialógy, pôvabné herecké obsadenie, šikovná réžia, svižná hudba a možno si ani neuvedomíte, že pod všetkou tou prekvapivo originálnou srandou drieme „niečo vážnejšie“. Ja to beriem. A možno som bol na konci dojatý. Ale odo mňa to nemáte. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V prvom rade možno najbohovejší casting, aký som kedy videl. Polovica súčasnej komediálnej elity v jednom filme! Oh my fucking god! Tu je až absurdné menovať všetky tie mená a sršať chvály. Stačí si mrknúť obsadenie. Okrem toho je to úžasná spleť vulgárnej komédie a drámy zo života, čím sa preslávil Judd Apatow. Tu je to ale vygradované na maximum a po nedostižných Freaks and Geeks je to vrchol jeho doterajšej tvorby. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Představte si tu situaci. Dlouho nemůžete narazit na holku, která by o vás měla zájem, až jednou se na vás usměje štěstí, jenže v alkoholovém opojení si jaksi zapomenete nasadit kondom a pak vás za 8 týdnů zkontaktuje ona známost na jednu noc se zprávou, že budete ve svých 23 letech otcem. Jak se zachováte? Na Zbouchnutou jsem byl docela dlouho zvědavý, když tehdy tuto komedii pochválili v časopisu Cinema (kde ji snad dokonce označili za komedii roku), tak jsem si říkal, že na tom musí něco být a že ten film asi nabízí něco zajímavého. Ale to je omyl. Tenhle film jen nabízí nechráněný sex a následné řešení jeho následků. Jistě, docela zajímavá je i ta část filmu, kde řeší své problémy v manželství sestra hlavní hrdinky a stejně tak i kámoši hlavního hrdiny dokážou být zábavní, ale že by tato komedie oplývala jakoukoliv originalitou, to opravdu nehrozí. Ale to v tomto případě překvapivě vůbec nevadí, protože tenhle příběh, ač na první pohled obyčejný a neoriginální, dokáže zaujmout natolik, že celé ty dvě hodiny bez problému utáhne. Já jsem se docela příjemně bavil téměř celou dobu a hodně pobavila i camea známých herců, jako je James Franco či Steve Carell ("Steve, prosím, jedno malé interview, nebuďte blbec.") Když to shrnu, tak tvůrci z obyčejného námětu dokázali vytvořit kouzelnou komedii, která je opravdu solidní a nadprůměrná. A proto uděluji čtyři hvězdy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Judd Apatow několiktrát zmínil v komentáři DVD, že film je silně inspirován narozením jeho první dcery. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama