Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (629)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Může se to stát i vám... Ač mě Zbouchnutá nijak neuráží, v rámci žánru se mi dokonce i líbila, tak mě poněkud děsí, že by tento rutinérský styl humoru měl v následujících letech udávat za Velkou louží směr. V první řadě Apatow není Kevin Smith. Sice se snaží o popkulturní odkazy a "hustě přisprostlou" mluvu takřka kdekoli, ale tam kde tyto indegrience Smithovi slouží k nějakému sdělení či alespoň pobavení, tam Apatow náhodně hodí odkaz na film/pořad/hru či slůvko fuck a jede dál. Nic mu z toho nevzejde, nikam to nevede a film by fungoval i vyzníval naprosto totožně i bez toho. Zbouchnutá naštěstí není čistá komedie. Ve své podstatě je to klasická romantická žánrovka, ve které je pro odlehčení pár postav čeřící, v rámci možností vážnou, vodu. Herecké obsazení je sympatické a tak nakonec snímku nejvíce škodí nadsazená stopáž. Některé scény přímo křičí po vystřižení. Ideální film na rande. Oba protějšky si v něm najdou to své, pobaví se a navíc budou mít dostatek času věnovat se i jiným činnostem aniž by jim něco podstatného na plátně uniklo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komedie by měla pobavit a mně nezbývá než konstatovat, že jsem se za celé dvě hodiny stopáže ani jednou nezasmál, ba co dím, ani jednou jsem neměl pocit, že jsem se smát měl. Kdykoliv se totiž schylovalo k situaci, která zaváněla humorem, obvykle to shodil nějaký vulgarismus, hloupost nebo nedodělek ze strany scénáristy. Tenhle film zjevně cílí na mladší skupinu diváků v teenagerském věku a tomu odpovídá naivita, neupřímnost výpovědi a lacinější humor. Pravdou zůstává, že některé odvěké rozdíly mezi ženským a mužským pohledem na svět a vzájemné vztahy dokáže film zprostředkovat, nicméně takové Bosé nohy v parku dokáží romantiku a nezralost vztahu prodat dvakrát efektněji s neskonale větší noblesou a stylem, no a kterákoliv epizoda ze seriálu Simpsonovi dokáže odhalit nesnáze rodičovství a manželství třikrát vtipněji a kultivovaněji. Zůstává příjemný pohled na hlavní ženské postavy v čele s Katherine Heigl a vědomí, že v příslušném žánru produkují americká studia i neskonale hloupější a řemeslně nepodařenější filmy. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V prvom rade možno najbohovejší casting, aký som kedy videl. Polovica súčasnej komediálnej elity v jednom filme! Oh my fucking god! Tu je až absurdné menovať všetky tie mená a sršať chvály. Stačí si mrknúť obsadenie. Okrem toho je to úžasná spleť vulgárnej komédie a drámy zo života, čím sa preslávil Judd Apatow. Tu je to ale vygradované na maximum a po nedostižných Freaks and Geeks je to vrchol jeho doterajšej tvorby. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Apatow vsadil na jistotu a přišel s partičkou flákačů v čele s huličem Rogenem. Ten je ve dvojici s kráskou Heigl jako pěst na oko, ale o to věrohodnější jsou jejich třecí plochy s neplánovaným dítětem na cestě. Komediální linie je vedená po cestě těhotenství, která donutí dospět většinu lidí, i když nechtějí. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která se v klidu vyrovná geniálním kouskům Kevina Smithe. Stejně jako oplácaný flákač z Jersey i Apatow sází na peprné, na nic si nehrající dialogy, které jsou mnohem upřímnější a realističtější než ty, které v podobně laděných romancích vídáme a ačkoliv příběh plyne po očekávané trase až k samotnému finále, výborně načasované fóry a s láskou provedené scény člověka řádně usadí do sedačky i na tak obsáhlou stopáž, jakou je u komedií nezvyklých 129 minut. Tady jsem téměř litoval, že už je konec. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Nečekaně realistickou scénu porodu režisér Judd Apatow okomentoval: "Připadalo mi, že to zkrátka musí být opravdové a ne jako něco z dílu Přátel. Porod je nejintenzivnější chvíle lidského života a chtěl jsem tu bolest a city dostat na plátno. Původně jsem měl v úmyslu najít ženu, která by nám dovolila skutečně natočit detailní záběr svého porodu a ten pak prostříhat s Katherine. Nakonec nám to ale nedovolili a museli jsme použít triky. A teď dobře poslouchejte proč: Protože podle zákonů státu Kalifornie by to nenarozené dítě potřebovalo pracovní povolení, které ovšem nemůže dostat, dokud se nenarodí. Pěkná Hlavička 22, ne?" (NIRO)
  • Judd Apatow několiktrát zmínil v komentáři DVD, že film je silně inspirován narozením jeho první dcery. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama