Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znáte to, převlíknete se za rajcovního andělíčka a jdete požádat svou snoubenku o ruku. Jenže ona místo nadšeného “ano” dostane infarkt a před vašima očima to s ní sekne. Pech co? Nic horšího už se vám v životě stát nemůže. Pak si zajdete s kámošem na jídlo do bufáče, kde vás zaujme jedna pěkná zrzka, jen tak ze srandy jí nabídnete svatbu, spoustu družiček a obří dort. Ale co když řekne, že do toho praští? (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Mám "úchylku" na Jasona Biggse - považuji ho totiž za dobrého jak komediálního, tak dramatického herce. To ale není důvod, proč jsem se rozhodnul dát mírně nadprůměrnému (přesných 7/10) AMOROVĚ ÚLETU čtyři hvězdičky._____ Výchozí situace, kdy se dva lidé rozhodnou vzít, by nebyla ničím originální, kdyby Jemu se předtím při požadavku o ruku nepovedlo "zabít" (infarkt?) svou přitelkyní a Ji by nenutili rodiče k sňatku s - asi - homosexuálem, který jim přijde milý._____ Příjemná stopáž spolu s nápaditou výchozí zápletkou má ale jeden vážný nedostatek: naprosto nezajímavé titulní dva hrdiny, kteří se chovají impulzivně a není to ani trochu vtipné a ani roztomilé. Na druhou stranu taková změť vedlejších figurek, které jsou dobře a nápaditě napsané a vždy pobaví se jenom tak nevidí._____ Sympatická mi je i snaha natočit film "nežánrově", resp. onu žánrovost a potěchu z ní co nejvíc oddalovat - když se na Jasona řítí auto, ve kterém sedí jeho milá a srdcem cirukusák a vypadá to, že ho omylem srazí, zastaví těsně před ním... a pak ho srazí. Tenhle typ humoru je typický pro celý film._____ Oceňuji, že se tvůrci snažili kontextualizovat žánrové prvky a scény z jiných romantických filmů či klišé a schémata pro ně typická do nových vypravěčských rámců (a tak otec místo prstenu svému synovi dává prsten... na penis, židovská rodina nevěsty se snaží prorazit s židovskými hračkami jako např. hula-hop ve tvaru židovské hvězdy a rodina ženicha si zase užívá sexuálních hrátek)._____ Jsem rád, že za svou "úchylku" se nemusím stydět, protože Biggs sice možná bude mít do smrti nálepku "ten, který píchal koláč" (jablečnej...hm :-)), ale vybírá si kvalitní scénáře, které ve výsledku skončí jako nadprůměrná žánrová záležitost, která ale nemá ani na boha v podobě Kevina Smithe a bohužel ani ne na přeceňovaného Apatowa. ()

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Jak udělat parodii na romantické filmy s ujetým humorem a bez zbytečných fekálností? Zde je důkaz, že to jde! Tento film obsahuje typický scénář romantického filmu, který tvůrci překopali do takové komedie, která dokazuje, že není potřeba film přeplácat úchylnostmi a fekálnostmi, aby mohl být vtipný. Vřele doporučuji. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Přesně takové, jak se dalo očekávat. Snadno napadnutelný slabší průměr, u jehož hodnocení záleží spíš na divákově toleranci než filmových kvalitách. Scénář má několik světlejších momentů, pár WTF scének, ale výraznější dramatický oblouk mu chybí stejně jako pořádná porce sýra na mých dnešních špagetách. Nebýt fajnového Biggse a snad všude stejné Isly Fisher, šel bych mnohem níž. 5/10 ()

luboss822 

všechny recenze uživatele

Dostať infarkt pri žiadosti o ruku? Tak takéto perfektné balancovanie medzi absurdným vtipom a blbosťou som už dlho nevidel. Film sa presne trafil do môjho gusta a byť to asi o i len o trošičku prehnanejšie a absurdnejšie, tak by moje hodnotenie vyzeralo presne naopak. Našťastie sa tak nestalo a také 4 možno trošku slabšie hviezdičky si to zaslúži. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jason Biggs už překvapil ve snímku 'Křupan' a dokázal, že má pro romantické role velký potenciál. Nejinak je to i u tohoto snímku, kde už nic dokazovat nemusí. Jeho výkon je velmi uvěřitelný a to je zásadní. Partnerku mu tentokrát dělá sympatická Isla Fisher a je na ní vidět, jak si roli uživá. Tvůrci dokázali, že teenagerovskou romantickou komedii lze natočit s úctou a bez ponurého fekálního humoru. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Po záverečných titulkoch sa na mieste pre fotografovanie obvinených objaví scenárista a režisér Michael Ian Black s ceduľkou, na ktorej je napísané "For Martha". Bol to odkaz pre jeho ženu Marthu Hagen. (U_S_O)

Reklama

Reklama