Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu pobavilo! Nic jsem od filmu nečekal, jenom jsem se chtěl podívat na další z mnoha současných komedií, ale co jsem viděl, to bylo něco úžasně vtipného a velice kouzelného. Dva dospělí chlapi, kteří se chovají spíše jako děti a ve 40 letech stále bydlí u rodičů a nic nedělají, to je absolutně geniální nápad, který je zde rozveden až do toho největšího absurdna a který tvůrci rozvíjejí s velkou pečlivostí. A já se po celou dobu velmi příjemně bavil a docela jsem i těmhle neschopným bratrům jejich naivitu a lidskou blbost věřil, Will Ferrell a John C. Reilly to zahráli naprosto parádně, všechny jejich gesta, pohyby, výrazy ve tváři, to jsem jim prostě věřil. A bylo tu z mé strany i několik velkých výbuchů smíchu (za všechny například scénka v domku na stromě, kdy Dale dá Derekovi pěstí do obličeje, to je nádherná a nezapomenutelná scénka). Tenhle film jsem si úžasně vychutnal až do konce a musím říct, že takhle vydařenou komedii vidím opravdu málokdy, to prostě nemělo chybu. A možná se i mé pocity z tohoto filmu zintenzivnily vzhledem k tomu, že také momentálně hledám práci, stejně jako si ji hledali právě hlavní hrdinové filmu, takže i v jistém ohledu jsem jim opravdu velice rozuměl a soucítil s nimi. Každopádně tenhle film je naprosto geniální, já se pobavil a neshledávám na něm jedinou chybku. Z toho důvodu s radostí uděluji zcela zasloužených a poctivě vydřených pět hvězd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $100,468,793Tržby Celosvetovo $128,107,564Tržby za predaj DVD v USA $60,709,296 //počet predaných kusov 3,604,127║ Nápad dobrý a uletený, aj keď potenciál nie úplne využitý ale film miestami zabavil, občas nechutnosťami zhnusil. /60%/ ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

I ten největší odpůrce musí Frat Packu přiznat jistou originálnost snímků. Dva nedospělí, čtyřicetiletí "kluci" se stanou nevlastními bratry? Ujeté, ale proč ne. Po shlédnutí musím přiznat, že i docela dobře provedené. Má to sice své mouchy, ale opravdu dobrých scén se tady najde více než malé množství. Škoda, že je (klasicky) srážejí prdící a jiné ujeté scény (kterých ale výrazně ubylo). Moc pěkné tři hvězdy. Barbara Walters, Oprah, your wife. You gotta fuck one, kill one, and marry one, go! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až nepříjemně aktuálně adresná komedie s parádními postavami (od obou titulních bratrů, přes třetího až nechutně nesympatického bratra, jeho chlípnou manželku - scéna, kdy svému milenci vypráví, že by chtěla, aby se stal kuličkou a bydlel v její vagíně je neskutečná), hodně dobrým humorem, sociálně kritickými odkazy (drzost dětí, praktiky korporací), dobrými herci (Ferrell je už sázka na jistotu,Steenburger je skvělá takřka vždy). A i ta závěrečná nutná katarze je naservírována dost slušně. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hoci najlepšia scéna ("F-bomb") bola v traileroch a do filmu sa vôbec nedostala... aj tak nečakane zábavné. Ako vlastne nemám veľmi rád "drbnuté ferrellovky", tak táto mi celkom sadla. Miestami sú totiž títo 40-roční blbci chovajúci sa ako malí fagani a kombinujúci to s dospeláckymi vulgaritami jednoducho "hilarious". Záverečná pieseň sa u mňa zaradí medzi najlepšie záverečné piesne filmového plátna. A mlátenie detí v parku - na nezaplatenie. Mimochodom - pri niektorých scénach priam bije do očí, ako sú výborne zrežírované. Dal by som McKayovi natočiť niečo väčšie a drahšie. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Umělá varlata, která Will Ferrell ve filmu používá, stála 20.000 dolarů a štáb mu je předal jako dárek. (HellFire)

Reklama

Reklama