Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (325)

predators 

všechny recenze uživatele

Největší tragédie je, když se na jedné scéně ocitnou oba bratři najednou. To pak následuje jedna větší trapárna za druhou a já si začínal říkat, kolik že je těm "-átníkům" let. Příběh je teda taky uplně mimo rozumné myšlení a po 104 minutách jsem nevěříl vlastním očím, že něco podobného dosáhne 62-ti procent! 25% ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Ferrellova komédia a stále veľmi vtipná. Dokonca sa v kine po skončení filmu aj tlieskalo(a to ešte pred tou skvelou záverečnou bitkou - "Sticks and stones may break my bones but I'm gonna kick you repeatedly in the balls."). Je pravda, že rating dosť filmu pomohol a jednoducho keď Will povie shit či fuck a iné nadávky v akeľkojvek podobe, musím sa smiať. A že tu tých podôb bolo dosť... Dosť ma však sklamalo, že z kino verzie vystrihli dosť vecí z trailerov(auto, prevracanie regálu atď.). Dúfam, že to dajú aspoň do unrated verzie na dvd. Inak vo filme bolo aj zopár čudných momentov(bozk Dale a Alice...), ale tie vtipné stále vysoko prevyšujú. A vidieť Ferrella ako drevorubača a Reillyho ako kentaura - na to sa nezabúda. A hláška zahŕňujúca Fergie a Ježiša vysoko pravdepodobne zľudovie(minimálne v Usa). A debilom, ktorí sa tu hodlajú zase odbavovať štýlom, že Ferrell sa opakuje a že je už trápny a podobné somariny mám jednoduchú radu - nepozerajte to, tento film sa od ostatných jeho filmov nijako nelíši... ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Stupidní komedie jednou za čas neuškoděj a Willa Ferrella mám rád jako málokterýho komediálního herce, takže jsem se těšil, že si tuhle věc pustím. A nutno dodat, že Bratři z donucení byli ještě mnohem, MNOHEM stupidnější, než jsem čekal. Ferrell s Reillym se tu chovaj skutečně jak malý děti a někdy je to protivný a trapný. O scénáři ani nemusí bejt řeč, jde tu spíš o takovou změť scén o tom, jak dělaj dva debilové debilní věci a je na každým, jak je zpracuje a jestli je ochotnej se u nich zasmát. Nutno dodat, že trapný scény jsou tu nahrazený totálně epickejma. Třeba dějová linka, kde C. Reilly hobluje Ferrellovu švagrovou. Nebo kde se oba dva společně ucházejí o pracovní místo, u toho jsem se smál fakt nahlas. Stejně jako u spousty absurdních dialogů v tohmel filmu. Čekal jsem sice o trochu lepší zábavu, ale i tak jsem se moc nenudil. 3,5* ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 a 4. Ona to totiž byla celkem příjemně strávená chvilka s tímto filmem, ale zase je to takový opus, v kterým je řada klišé, a ani čunárnám a sprostý mluvě se tu nevyhneme. Prostě je to takový mix všeho možnýho, co by mohlo být vtipné do komedie, která má i děj. On by sice ten děj takhle v reálu nebyl, že je to někdy zbytečně přehnené, ale proč ne, u komedií se tyhle věci dají i trpit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell opět hraje totálního pošuka a zdatně mu sekunduje John C. Reilly. Sice jsem se dozvěděl, že existuje nějaká necenzurovaná verze, která je mnohem lepší a já viděl tu cenzurovanou, ale ani tak nemůžu říct, že bych snad byl zklamanej. Zase jedna z řady pošahanejch komedií s W. Ferrellem v hlavní roli a na tyhle filmy já můžu koukat skoro pořád a vždyky mě rozesmějou. 75% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama