Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell má podle mě tendenci točit na střídačku dobrý a špatný filmy a po průseru Semi-pro se musel tentokrát opravdu snažit. A ono to kupodivu vyšlo. Příběh sice není nic moc, tvůrci se z něj ale snaží vytřískat co se dá a já se bavil a u některých scén docela nahlas. Will Ferrell tentokrát nepustil z uzdy své ego a tuhle roli si užívá, stejně jako John C. Reily, kterýho už začínám mít v těch komediích docela rád. Navíc to celé příjemně uteče a kdyby to ke konci trochu neubralo, tak to mohla bejt jedna z komedií roku. Takhle je to "jenom" hodně dobrej nadprůměr. 70% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jak píše ladko, opět klasický a já dodávám opět dokonale přehrávající Ferrell. Na jednu stranu jsem z filmu poněkud zklamán, čekal jsem víc, na druhou několik naprosto geniálních momentů, které se mi vryly a doslova zasekly do paměti za pomoci Brennanova samurajského meče. Nevím, čím to, ale téměř každý film z dílny Judda Apatowa chutná s nádechem 70. let, ať už se v nich odehrává přímo či ne... "What are you doing?" - "I'm burying you." ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

I ten největší odpůrce musí Frat Packu přiznat jistou originálnost snímků. Dva nedospělí, čtyřicetiletí "kluci" se stanou nevlastními bratry? Ujeté, ale proč ne. Po shlédnutí musím přiznat, že i docela dobře provedené. Má to sice své mouchy, ale opravdu dobrých scén se tady najde více než malé množství. Škoda, že je (klasicky) srážejí prdící a jiné ujeté scény (kterých ale výrazně ubylo). Moc pěkné tři hvězdy. Barbara Walters, Oprah, your wife. You gotta fuck one, kill one, and marry one, go! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

No v niektorých momentoch som sa rehotal teda poriadne. Will Ferrell má neuveriteľne komický ksicht, ale ani Reilly neťahá za kratší koniec. Zo začiatku záplava nápadov a naozaj vydarených vtipov. I keď sprostých slov je tu požehnane a fekáliám sa film tiež nevyhol, všetko to má svoje čaro. Ku koncu sa táto celá šialenosť však začína brať nejak vážne a začína sa moralizovať. Pokazilo mi to inak veľmi dobrý dojem. 4* ušla len o malý kus. 65% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ba ne, pět * je moc. Jenže po té poušti plné sraček a romantických komedií, kde funguje jenom první půlka, je tu film, kde se s tím nemažou celou dobu. Jasně, že je to nadsázka celou dobu, ale když tu hru na 40letý puberťáky člověk přijme, je to fakt prdel. “Taky jsem chtel byt tyranosaurus, dělal si krátký ruce a běhal po dvoře. Ale pak přišel táta a říká, je ti sedmnáct, je čas to změnit. Tak jsem vystudoval medicínu… a pak jsem to všechno ztratil.” ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama