Reklama

Reklama

Kořist

Trailer

Obsahy(1)

Tom Newman dohlíží v Africe na stavbu přehrady a přivezl na pár dnů i svou rodinu, manželku Amy a dvě děti z prvního manželství. Mladší David je nadšený z výletu do Afriky, ale pubertální Jessica se ještě nesmířila s rozvodem rodičů a z jejich rozchodu obviňuje Amy, takže úplně o dokonalou dovolenou se nejedná. Tom domluvil výlet do divočiny s průvodcem Brianem doufaje, že se děti lépe poznají s Amy, a sám jde do práce. Cesta už chvíli trvá, Brian o divokých zvířatech vypráví, ale nikdo žádné zvíře ani nezahlédl, a tak se Brian rozhodne sjet z cesty, aby byla větší šance spatřit šelmy. Když potřebuje malý David na záchod, jde s ním Brian kousek od vozu, ale všimnou si jich lvi ležící v trávě. David se dostane včas zpět do auta, ale Brian lvovi neuteče. Lvi se nehodlají od vozu vzdalovat a Amy, Jessica i David zůstávají uvězněni v autě, protože klíče od auta, měl Brian u sebe. Tom se dozvěděl o nezvěstné rodině až večer po návratu z práce, ale hledání může začít až ráno. Druhý den si David všimne klíčů pár metrů od vozu a Amy se rozhodne pro klíče dojít, neboť za celé dopoledne nezaregistrovali žádný pohyb lvů. Amy se podaří klíče sebrat a pronásledována lvem se stačí vrátit do auta a ujet. Amy při řízení divočinou absolvuje s autem několik skoků, až se auto stane nepojízdné. Zatímco jsou Amy, David a Jessica uvězněni v autě a stále obklopeni lvy, Tom přiměl stopaře Crawforda, aby mu pomohl rodinu najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nevinný výlet po safari se změní v hororové drama, když se náhle během zastávky objeví hladoví lvi a zaútočí. Příběh tak sleduje ženu se svými dvěma dětmi osamocené v autě v divočině mimo hlavní trasu a zcela bez průvodce, který má u sebe klíče od auta. Byl lvy roztrhán. Tvůrci si na nic nehrají a přivádí zcela přirozenou událost, která je k realitě zatraceně blízko. Volání divočiny, strach, bezmoc, samota. Byť se jedná o klasickou šablonu ekohororu, změna prostředí a predátorů na kvalitě nijak neubrala. Naopak. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Lvi (skuteční, naštěstí né digitální) útočí na ženu (Bridget Moynahan je fajn) a dvě děti v autě i mimo něj, při sledování jsem přemýšlel, jestli je to drama nebo horor, ale díky několika záběrům se dá s uvedeným žánrem souhlasit. Za nějakých 80minut čistého času dojde k zhruba deseti drobným útokům, z nichž jich pár končí trochu drsněji. Žádné veledílo, ale kouká se na něj celkem dobře, téměř průměrný filmík s pár napínavými momenty, nějak těsně pod 50%. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Ale tak ušlo to... Krve a drama dosti, ale sci-fi na konci, jak "nová manželka" přežila výbuch auta s benzínem bez jakéhokoliv zranění, kdy "tatínka" odhodil výbuch na stranu, kdy se nacházel cca 5 metru od auta a naše paní mohla vyskočit max. do 2 metrů od výbuchu.. I tak ale úplně bez úhony vyvázla celá...:-)) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Strašná sranda chlápek s rodinou jedou s průvodcem džunglí najednou se jejich dítěti chce močit. ´´ Zkušený,, průvodce ho zavede z keř a najednou ho zabije lev (toho průvodce) kluk uteče do auta a následně celou rodinu ohrožuje 1 leva z kterého se ve finále vyklubou 2 lvy (pozor originalita :-)) . Do toho se zapletou lovci kterým vůbec nevadí že je při lovu sleduje nějaká rodina (WTF) ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

A je to tady zase pořád to samý dokolečna, akorát s jinou potvorou na konci.Takové filmy mají zkrátka minimální šanci dostat nějaké vysoké hodnocení a buď padnou úplně na odpadové dno, nebo se zaseknou někde v průměru. Prey je ten lepší příklad a úplně špatně na tom není, tedy mluvím-li o hlavním hereckém obsazení. Bohužel se film velmi brzy začne topit ve stereotypu. Příležitostní a nenároční diváci budou spokojeni a my co už jsme viděli takových filmů víc hodíme 2-3 hvězdy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama