Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

45% - Již jsem nechvalně proslulý Bollův styl poznal v jiných jeho filmech, a tak jsem čekal karikaturu filmového řemesla a scénáristické přesvědčivosti. Dočkal jsem se jen částečně. Far Cry je totiž docela zábavný a díky zvláštní nadsázce, která se nese celým filmem jej nelze posuzovat podle obecných měřítek. Potěší pár vtipných hlášek, akční finále, a hlavně dobrý poměr tempo/minutáž. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nejlepší film, který jsem kdy viděl, ale taky to není tak strašné jak by se mohlo zdát s ohledem na celkové hodnocení. Til nezahrál špatně, ale co mě nepotěšilo, byla rozhodně volba prostředí. Far cry jako pc hra se odehrávala v exotickém prostředí, což se tady nekonalo. Místo toho se děj odehrával někde v kanadských lesích. Hold další nepovedéná konverze pc hry na filmové plátno...4/10. ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

No tak toto má od parádnej predlohy PC hry asi hodne ďaleko, skôr by som povedal, že to má len spoločný názov a to je celé. Čo sa mi však páčilo bol skvelý Til Schweiger ako Jack Carver, rozhodne mi pripadal lepšie ako Daniel Craig v roli Jamesa Bonda, radšej by som v tejto úlohe videl Schweigera. Udo Kier je ako šialený Krieger celkom slušný, dokonca sa podobá ako na toho v hre, a aj keď je tento snímok zrejme urážkou tak parádnej FPS akou je bezpochyby Far Cry, páčil sa mi a aspoň je vtipný, svieži, zábavný:) Hru som hral a čo sa týka prevedenia, nie je to bohviečo, dokázal by som si to predstaviť milión krát lepšie, ale keďže sa jedná o Uwe Bolla, je to výkvet medzi jeho filmami. p.s.Far Cry považujem za jednú z najlepších hier, ktoré ma neomrzeli a sám sa čudujem aké vysoké hodnotenie som tomuto filmu udelil:D ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebudu popírat, že na Far Cry jsem se těšil především z toho důvodu, že si zase jednou užiju nějakej mizernej filmek. Bohužel (bohužel?) musím objektivně konstatovat, že zlaté časy, kdy každý nový film Uweho Bolla automaticky znamenal filmové peklo jsou nejspíš nenávratně pryč. Far Cry samozřejmě není dobrý film. Nijak se ale nevymyká v rámci akční videoprodukce poslední doby a v každé průměrné videopůjčovně narazíte na tucet filmů, které nejsou o moc lepší, ne-li horší. Far Cry vypadá filmově, Bollovi se daří pointovat scény a pokud není v záběru Natalia Avelon nebo Chris Coppola, dá se koukat i na herce. Takže černé hodnocení a pozice 160. nejhoršího filmu na csfd je pouhopouhý hype a plivání na každý Uweho nový film už jen pouhý přežitek z doby, kdy to bylo ještě oprávněné. Dnes už není... P.S. Hru Far Cry jsem nikdy nehrál a je mi jasné, že společného s ní film nemá nejspíš VŮBEC NIC. Na tom co jsem napsal to ale nic nemění.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem měl tu čest potkat Uweho v ,,neformě'' . Zatím co jsem viděl byly parodoxně jeho lepší kousky: Dárfůr, Tunnel Rats a vlastně i ten Auschwitz... Tohle však bylo hodně mimo. Film údajně inspirovaný slavnou PC hrou, která má dnes už třetí pokračování a nabízí tak celou řadu skvělých námětů se od předlohy dost odlišuje. Stejného tam mnoho není. Ve hře také hrdinovi odpálí pod zadkem loďku a on doplave k nádhernému tropickému ostrovu, kde pozvolna zjišťuje jeho tajemství. To je samozřejmě dobře střeženo a tak o přestřelky a honičky není nouze. Uwe vám skoro všechno vykecá hned na začátku, filmový ostrov se bohužel v tropickém ráji nenacházel a tak i milovníci hry musí oželet ta zrezavělá zera v džungli, japonskou letadlovku na útesu a další špeky, které byly ve hře. Schweiger mně rozhodně bavil víc, když klepal s rakem na nebeskou bránu s konvojem polizei medáků za zadkem... DVD cover také lže, - kde se vzal ten atol s palmou nechápu a ani ten Hind ve filmu nelítá. Zato se tam ke konci pohybuje jakýsi tlouštík, který má dělat humor. Německý humor je už pověstný sám sebou, takže se tu o té skřípající trapárně nebudu rozepisovat. Tohle je prostě béčko jako vyšité. Malarkey se musel zbláznit, když tomuhle dal 4 * ! Já koketoval dokonce s odpadem. - Jo a Far Cry si raději zapařte na kompu. * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)
  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama