Reklama

Reklama

Střela letí do pohádky

  • Sovětský svaz Strela uletajet v Skazku (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Sovětský středometrážní barevný kreslený film. V pohádkovém příběhu, který líčí potrestání a nápravu sobeckého Vovy, je vyzdvižena myšlenka nezištného, čistého chlapeckého přátelství. (Filmový přehled)

Recenze (2)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jindra se zúčastnil soutěže leteckých modelářů. Jeho letadélko Střela dolétlo sice nejdál ze všech, ale ztratilo se v lese přírodní rezervace Pohádka. Jindra a jeho dva kamarádi se s pejskem Alíkem vypravili do kouzelného lesa letadélko hledat. Mirek se trochu bál a chtěl se vrátit domů, ale setkání s mluvícími zvířátky a kouzelným dědečkem ho přimělo překonat strach a pomoci kamarádům, protože od toho tu přece kamarádi jsou. Pěkná animace se spoustou lesních zvířátek a veselých příhod i se závěrečným ponaučením, že přátelství je v životě ta nejdůležitější věc. Škoda, že to byl jen sen, ale sny jsou tu proto, aby se dětem splnily. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Zábavný i poučný film pro naše děti „Střela letí do pohádky" byl v rámci Dětského festivalu sovětských filmů zařazen spolu s filmy „Slaměný býček", „Kozel muzikant" a „Sovětští gymnasté v Římě" zařazen do pásma nazvaného „Střela letí do pohádky". Filmový přehled 44/1955 ()

Reklama

Reklama