Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nikoliv film, ale hodnocení tohoto filmu některými členy mě dost překvapilo. Je pravda, že se nejednalo ani o dobrodružný snímek ani o thriller. Komedii bych v tom též neviděla. Jedná se o komorní snímek pro "náročného diváka", který si dokáže vychutnat herecký koncert jedné velké hvězdy( M. Douglas) a hvezdičky (Evan R.Wood). Věřím pevně, že kdyby se jednalo o nějaký blábol, že by si scénář M.D. určitě nevybral. Je to film, který nám ukazuje, že i lidé tohoto typu (jinak pro okolí neškodní) mezi námi žijí a jak těžký život s nima mají jejich příbuzní. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Tak nad tímhle jsem dlouho přemýšlel. Doted nechápu, o co se Douglas snažil. Za první třetinu filmu bych ho nakopal, zu druhou zlíbal a za třetí profackoval. O pointě se nemá cenu bavit, protože už po 10ti minutách vám přijde děsně otravná a nezáživná. USA opět dělala experiment, při kterém jí vybouchla elektrárna. Zbytky rychle posbírali, poskládali a vzniklo z toho tohle. Někomu možná sedne "komedie" ale já jsem rozhodně pro komedie. BTW Rachel je vááážně k nakousnutí. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, ako by to natočili napríklad takí Coenovci s väčším dôrazom na kriminálnu zápletku, alebo Wes Anderson bizarnejšie. A v oboch prípadoch by to bol v konečnom dôsledku asi aj zábavnejší film. Ale možno by sa z neho vytratila tá ľudská rovina nezávislej dramédie, ktorá bola hnacím motorom celého snímku. Dlho som si vravel, že to vidím na tri hviezdičky, aj napriek zlatej, no trochu prehrávajúcej Evan Rachel Wood, istému Douglasovi v preňho nezvyčajnej úlohe a vkusnému soundtracku. No koniec v zmysle Máme radosť... bol príliš podarený. A "naked chinese men" prišli tiež. Tak predsa len majú tí rodičia občas pravdu. Kto by to bol povedal, keď sú niekedy ešte väčší blázni než my. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně se linoucí oddychovka, která si na nic nehraje.. Mezi ústřední dvojicí to náramně jiskří, i když dospívající Miranda nemá zrovna radost z dobrodružných eskapád svého otce, kterého před časem propustili z ústavu pro duševně choré. O velkých věcech se ale dá vyprávět i skromným způsobem, a tak si přirozeně rozkošnou Evan Rachel Wood a zlatou horečkou posedlého tatíka Michaela Douglase přinejmenším užijete!! ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Za mě celkem nijaké ... bez nějaké hlubší myšlenky. Myšlenka byla, že i ten, co je považovaný celý život za blázna, nakonec nemusí být? To je v pořádku, ale on (Douglas) se tak skutečně choval, mimo to přiváděl všechny (i svou dceru) do životu nebezpečných situací a to mě osobně docela vadilo. Že to byl prorok, kterého nikdo nepochopil? Ale proč měl vlastně jen jednu vizi a co úžasného mělo přinést (pro něj, pro dceru, pro lidstvo) najít ten poklad? Aby dokázal že není blázen? To mohl i jinak, například se chovat jako chlap a jako otec, myslím, že to by pro všechny bylo daleko zajímavější a přínosnější. Nepochopila jsem, co nám tím chtěl básník říct. A herci mě nijak zvlášť nezaujali. Prostě nic proti ničemu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)
  • Film měl premiéru 24. ledna 2007 na Sundance Film Festival. (Terva)

Reklama

Reklama