Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pokud bude film vystavěnej na atmosféře tohohle zvláštního dílka a technicky se posune ještě trochu výš (viděl to jsem jenom ve špatný kvalitě na youtube a bylo to rozmazaný tak mi to připadalo trochu horší.) tak by to mohl být po Coralíně a jejím světě za tajemnými dveřmi další film kterej lze označit za nejlepší animák všech dob. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Na všech frontách poráží svého obtloustlého mladšího brášku.. Tady devítka začala a očividně měla i zůstat... Nesnaží se nabízet prázdná odůvodnění a strukturu dění. Objevíme se uprostřed nějakého světa, někde, s někým. Vidíme pouhý fragment celku. Ostatní je na naší imaginaci... Ten zrnitý filtr by mi vůbec nevadil po celý film http://www.youtube.com/watch?v=5IQcMeNh7Hc ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Přímý předchůdce celovečerního Čísla 9, které je oproti této krátké libůstce zbaveno tajemství. Tady se můžeme jen dohadovat, odkud se vzali ti zvláštní hadroví panáci a proč bojují v postapokalyptickém světě proti bestii, co krade jejich duše. Dohadovat a obdivovat úžasnou animaci. Plný počet bodů. ()

Saran 

všechny recenze uživatele

9 (kraťas) jsem si našel až po zhlédnutí upoutávky na 9 (dlouhometrážní) a dostalo mě to. Upoutávka je zajímavá, ale daleko zajímavější byl tento kraťas. Hudba, animace i samotný děj se mi dost líbily. Má to takovou pochmurnou atmosféru, která se u animáků často nevidí, jelikož málokdy se s nimi cílí jen na dospělejší publikum. Toto je filmík, který rozhodně cílí na dospělé publikum a autor si ho určitě natočil hlavně pro sebe a určitě nečekal, že dostane příležitost ho rozšíšit na dlouhometrážní stopáž a dostat na plátna kin. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Vynikající animovaný kraťas představuje fantaskní svět, který naoko působí jako z dětské pohádkové knížky, ale hned první scéna ukazuje, že patří spíš do krutého světa dospělých. Vyloženě povedená animace zůstává i přes vážný tón neodolatelně roztomilá a atmosféra připomene některé z příběhů Neila Gaimana. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama