Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nedokázali úplně zachovat v celovečerní verzi zdejší temnou atmosféru. Jinak platí to, co u dlouhé verze a to především zajímavý a originální námět. Díky své délce a celkovému ději působí tenhle kraťas dost nekompletně, ale to se dalo čekat. Jsem jenom rád, že dostal Shane Acker díky tomuhle dílku šanci a mohl natočit celovečerák na jeho motivy. ()

Saran 

všechny recenze uživatele

9 (kraťas) jsem si našel až po zhlédnutí upoutávky na 9 (dlouhometrážní) a dostalo mě to. Upoutávka je zajímavá, ale daleko zajímavější byl tento kraťas. Hudba, animace i samotný děj se mi dost líbily. Má to takovou pochmurnou atmosféru, která se u animáků často nevidí, jelikož málokdy se s nimi cílí jen na dospělejší publikum. Toto je filmík, který rozhodně cílí na dospělé publikum a autor si ho určitě natočil hlavně pro sebe a určitě nečekal, že dostane příležitost ho rozšíšit na dlouhometrážní stopáž a dostat na plátna kin. ()

Reklama

Skleni 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ja moc pre krátko metráž nie som, ale toto ma dostalo. V krátkom obrazovom slede udalostí som sa dozvedel viac ako v niektorých 3 hodinových filmoch. Hudba bola trefná a aj bez dialógov som pochopil čo ktoré postavy trápi. Akurát koniec je pre mňa záhadou. Dúfam, že to film objasní lepšie. No toto dielo ja považujem najmä za predvedenie technického umu tvorcov a prvotného zasadenia príbehu do určitého času a miesta, z ktorého neskôr bude shane ťažiť pri celovečernom filme. Teším sa aj na ten! film nehodnotím percentami, lebo sa nejedná o plnohodnotný film.-% ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Shane Acker, jeden z animatorov studia Weta Digital pre film The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), vytvoril tento kratky animovany film ako svoju diplomovu pracu pre ukoncenie studia na University of California, Los Angeles. Originalny, temny a perfektne animovany filmik ma neuveritelnu atmosferu v sebe, necudo, ze sa to zapacilo Tim Burtonovi a Timur Bekmambetovi (Denna a nocna hliadka, Wanted), ktori poskytli peniaze na stvorenie rovnomenneho celoveceraku. Nominacia na Oscar a dalsie dve vitazstva na festivaloch hovoria za vsetko. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Přímý předchůdce celovečerního Čísla 9, které je oproti této krátké libůstce zbaveno tajemství. Tady se můžeme jen dohadovat, odkud se vzali ti zvláštní hadroví panáci a proč bojují v postapokalyptickém světě proti bestii, co krade jejich duše. Dohadovat a obdivovat úžasnou animaci. Plný počet bodů. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama