Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (460)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dokonale vystavěný příběh se silným podtextem a výborně propracovanými soupeři, kteří by dali zabrat i Holmesovi. Od prvního dílu ambiciózní, geniální, hrozivý ve svém hněvu a přitom rozhodně ne zcela černobílý záporák Light a proti němu tajemný nejlepší detektiv světa nazývající se L - aneb jedna z nejsympatičtějších postav, jaké jsem měl kdy tu čest poznat. Jeho chování, jeho mluva, jeho chůze - vše je úžasně jiné, o stravování nemluvě. Prvních 17 dílů mistrovské dílo, které se rozjede hned od úvodu a nenechá vydechnout. Souboje intelektu jsou brutální, hledající jakoukoliv maličkost a jde doslova o život. A Light a jeho dedukce doslova vyrážejí dech. Či schopnost hrát si na slušnáčka, schopnost ukecat člověka k smrti (doslova) a nakonec se stát bohem... Po těchto dílech nastává jemný kvalitativní pokles a díl o Matsudovi si určitě nezapíšu mezi nejlepší části, pak se to ale zase postupně vyhrotí a... No uvidíte, rozhodně ten titul zde na csfd jako nejlepší anime není jenom hype.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, jde o velice vydařený krimi - hororový seriál, který mě nadchl svou prvotní myšlenkou a doslova se stal v posledních dnech žroutem mého volného času (kterého moc nebylo). Zmiňované filmy jsem zatím neviděl, ale to nic nemění na tom, že díky tomuto anime se na ně určitě brzo podívám. Jen pomyšlení nad tím vlastnit podobný zápisník smrti…To by se dalo dělat věcí…Je ovšem pravda, že první polovina dílů byla skvělá a to hlavně díky vytvořené ponuré atmosféře „smrti“ a následnému vyšetřování pana L. Jenže potom to celé začalo lehce uvadat a místy i nudit. Akci dost často nahradili předlouhé nezáživné dialogy, nic pořádného se nedělo a už i obě hlavní postavy začaly být trošku otravné. Naštěstí to vždycky zachránil zmiňovaný Ryuk. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že mě animé seriál (ale i film) dokáže zaujmout natolik, abych mu nasolil plnou palbu hvězd, těšil se na každé další pokračování a ještě navíc neměl po téměř patnácti epizodách žádné výtky. Death Note je zajímavý nejen svým námětem, ale pronikne divákovi pod kůži i svojí hudbou, ať už ústřední znělkou, či melodiemi doprovázejícími scény, ale také dávkou napětí v každém dílu a různými dějovými zvraty, kterými jsou jednotlivé epizody protkány. Zpočátku jsem si říkal, že bych tento námět raději viděl v hrané podobě, ale po pár dílech mi již animovaná forma vůbec nevadí. Líbí se mi myšlenkové pochody hlavních postav, ale také atmosféra a ústřední i dílčí zápletky. Jsem zvědavý, jak vše dopadne a upřímně nevím, zda stát na straně Lighta či L, neboť obě postavy mají mé sympatie. Své neoddiskutovatelné kouzlo má však také shinigami Ryuk. Prozatím je to jednoznačných 5*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ta in-your-face filosofie a přepjatost anime je stejně strašně cool. Silný námět a hodně machrování všemi směry - nic víc asi nepotřebuju, aby mě to chytlo. Na Death Note je navíc fascinující ten procedurální fetiš, který ho prostupuje. Prvních 17 dílů je geniálních, pak jde úroveň rapidně dolů. Můj plný počet tedy patří tomuto segmentu. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Seriál s geniální první polovinou, kde se poměřovaly dva nadané mozky v rozsáhlé šachové partii o lidské životy. Někde kolem 17. dílu se to však zlomilo a hra o Zápisník připomínala houpačku oscilující mezi genialitou a nudou. Čím víc postav se do pronásledování Kiry zaplétalo, tím víc jsem začínala být otrávená a finále mě definitivně zabilo. Hodnotila bych průměrně, ale za souboj nervů mezi Ryuzakim a Lightem přidávám hvězdičku. ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (44)

  • Když se Lightův otec snaží zahnat syna, podezřelého z toho, že je Kira, do kouta, přiloží mu revolver přímo k čelu a vystřelí slepý náboj. Lightovi se samozřejmě nic nestalo, ale slepý náboj ve skutečnosti vytváří efekt opravdového výstřelu tím, že se při něm uvolní žhavé plyny pro světelný efekt, které již nejednou někoho z blízka zabily. Například herce Jona-Erika Hexuma, který se sám střelil do hlavy slepým nábojem při natáčení seriálu Cover Up (od r. 1984). Za několik dní na následky tohoto zranění zemřel. (Agita)
  • První ze tří závěrečných písní „Alumina“ nahrála skupina Nightmare, druhou píseň „Zetsubō Billy“ skupina Maximum the Hormone a třetí „Coda ~ Death Note“ skladatel Yoshihisa Hirano. (CarnTheNunya)
  • Autor mangy často čerpal z náboženských motivů, především z křesťanství. To je patrné i ze seriálu, v němž je to mnohdy naznačeno. Ať už openingem či hudbou. (P. J. D.)

Reklama

Reklama