Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (158)

BMW12 

všechny recenze uživatele

1. série: Na tento seriál jsem se začal dívat kvůli Doctorovi Who, jelikož tento seriál je jeho spin-offem. A musím říci, že mě to zaujalo. O Torchwoodu už vím právě z Doctora Who, takže jsem tak nějak věděl o čem ten seriál bude a povedlo se. I když ne každý díl je dobrý. Právě v 1. sérii se kvalita epizod střídá, jedna je výborná a ta druhá je o něco horší a takhle pořád dokola. I když více převažuje těch skvělých epizod. A čekal jsem, že seriál se bude věnovat především Jacku Harknessovi, který se objevil několikrát v DW a měl se seriál točit kolem něj. Jenže seriál se spíše zaměřuje na postavu Gwen Cooperové, která mi tolik nesedla. Ona má vždycky odlišný názor než Jack a já jsem vždy na straně Jacka. Poslední tři epizody pak už byly hodně napínavé, už to spělo k finále série a to bylo opravdu povedené. Tvůrci si snad jen mohli odpustit ty scény, ve kterých udělali z Jacka gaye... (i když možná to nebyla až tak jejich vina, jelikož představil Jacka - John Barrowman je sám gay). Ale jinak ve finále byla spousta intrik, dohadování se, zoufalství, vzpoura proti kapitánovi, prostě vše co by mělo finále obsahovat. 2. série: je kvalitativně lepší než série první. Každá z epizod je opravdu kvalitní, jsou tam skvělé příběhy, hlavně Owenova linka je zajímavá. A oceňuji, že se tahle série věnuje všem postavám stejně. Hodně jsem si oblíbil Toshiko. Ona je super, je to moje nejoblíbenější postava v seriálu, moc jsem jí fandil hlavně co se týče lásky k ... no nemůžu prozrazovat. Naopak nejméně sympatií mám pořád ke Gwen. Už jí mám celkem rád, ale pořád mi vadí, jak neustále vzdoruje Jackovi co se týče jednotlivých rozhodnutí. Jinak Jack je pořád super a nakonec z něj neudělali homosexuála, ale bisexuála :-D. No a dostávám se k finále série, které jsem právě zhlédl a jsem plný emocí. Bylo to skvělé finále, překonalo to i finále první série. Viděli jsme poprvé Torchwood na kolenou, každého jednoho člena a způsobil to člověk, od kterého by to nikdo nečekal, alespoň já jsem byl dost překvapen. No a bohužel konec je hodně, hodně smutný. Hodně mě zasáhl. 3. série: má pouze 5 dílů. Příběh na sebe navazuje a myslím, že to seriálu celkem prospělo. I když ty série odehrávající se v Cardiffu byli také super. Kvalitativně je to perfektní, líbil se mi děj i herecké výkony. Musíme se už zde obejít bez dvou postav, ale zastoupila je sympatická Lois Habibi. Bohužel i v této sérii se musíme rozloučit s jednou z hlavních postav. A překvapil mě konec série, kdy Jack Harkness postoupil takovou oběť, to jsem nečekal a asi si to bude vyčítat do konce života. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho na rozpacích. Na jednu stranu šíleně televizní s nepříjemnými hereckými 'výkony', podivným, nikamjdoucím scénářem a logikou s nepropustností cedníku... a na straně druhé to má občas řádně temné a neúprosné tendence. Způsob zacházení s postavami je nekompromisní- diváka uspí a téměř odradí levná televiznost, když v tom od seriálu dostane pěstí v podobě nějaké náhlé krutosti, provedené postavám. Jak se prokopávám seriálem hlouběji a hloběji, atmosféra houstne, ale přesto se stále nemůžu vyrovnat s tou televizností a amatérským vyzařováním. Uvidíme, co bude dál, prozatím za tři.___Třetí a čtvrtá řada náhle změní celou koncepci a výstavbu a hle! Najednou se to vyhoupne o padesát procent výš. Souvislý příběh s jasným zaměřením seriálu rozhodně prospěl a temnota bez odpuštění se rozlézá do všech stran. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Torchwood je spin-offom k seriálu Doctor Who, ktorý však má s nim naozaj pramálo spoločného, funguje úplne separátne, asi jediné, čo si od DW prepožičal, bol svet a mytológia. Torchwood je dospelejší, vyzretejší, temnejší a depresívnejší. Postavy sú dosť šedé, chýbajú a robia zle, ale ľudské rozhodnutia, pri ktorých človek krúti očami. Trvá určitý čas než si k nim nájdete cestu, dokonca k niektorým sa vám to nakoniec ani nepodarí. Tón celého seriálu je značne pochmúrny a plný melancholických myšlienok, ktoré dokážu často v divákovi vyvolať depku. Málokedy jednotlivé príbehové archy končia happeningom, v tomto je Torchwood veľmi realistický a rázny, totižto sa nebojí riskovať. Tento seriál si neberie servítku pred ústa, je vyzývavý, explicitný, plný typického britského humoru a sarkazmu. John Barrowman a jeho Jack Harkness si skrátka zaslúžil svoj vlastný projekt. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Ještě sice nemám dokoukáno, zasekla jsem se někde v půlce třetí řady (no řady...těch asi pěti dílů :D), ale o těch prvních dvou řadách můžu říct jen samé dobré věci. Je to dost podobné Doctoru Who, jak by ne, možná ještě o trochu ujetější. Nejlepší postavy jsou Jack s Iantem a Gwen a Rhys, ač nejvíc jsem si pobrečela u toho, jak dopadli Tosh a Owen. Trošku se děsím poslední řady, dost se říká, že to pohřbilo seriál. Edit: Právě jsem shlédla předposlední (rozuměj 4.) díl 3. řady a obrečela jsem to. Nevím, jestli mě to bude teď bavit dál. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně zábavně gay jako asi všechno ostatní co kdy Russell T. Davies natočil, ale krom sexu a vtipů o něm se tady taky lidem dějí hodně nepěkné věci (hlavním postavám obzvlášť), mimozemšťani chtějí unášet a prznit děti po milionech, a Británie se mění na totalitu jejíž vláda v koncentračních táborech prohání komínem své vlastní obyvatelstvo. Celkově se z toho nakonec vyklubalo překvapivě velice schopné a odvážné sci-fi, které v evropských podmínkách nemá moc konkurenci. Akorát první řada je místy fakt hodně pitomá a skoro jsem se přes ni nedostal, Russel zjevně chvíli tápal v tom jak psát a točit seriál ala Men in Black pro dospělé publikum, a že mu během nich ještě pomáhal packal Chris Chibnall taky moc nepomohlo. Ovšem třetí a čtvrtá, tvořící kontinuální samostatné příběhy, jsou hodně fajnové. 8/10 ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)
  • John Barrowman  a Eve Myles jsou jediní herci, kteří se objevili ve všech epizodách. (Missa08)
  • Scénář k této epizodě napsal britský herec Noel Clarke, známý hlavně díky roli Mickeyho Smithe v seriálu Doctor Who (od r. 2005). Seriál Torchwood je spin-offem právě tohoto seriálu. (MrMartinTm)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama