Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 2
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (158)

Smejdik 

všechny recenze uživatele

1. série: 70%. Seriál chytne, postavy zajímavé, příběh netradiční, ale... ta stupidita, která se sem tam ukáže, to prostě občas nejde překousnout, takže hrozné díly (e04, Cyberwoman...smál jsem se polovinu epizody) se mísí s perfektními (e05 Small Worlds a zvlášt e06 Countrycide). No a "pravá podstata" Jacka je jen třešničkou :). Každopádně už s prvním dílem druhé série (wow, John!) jde vidět nejen zvýšení rozpočtu, ale i celkové ztrácení stupidity. + je i skvělá hudba (potěšilo mě, že tvůrcové znají Anthony and the Johnsons). Jenom prostě nechápu, jak můžou být všichni bisexuální :) 2. série: 85%. Jak jsem si vyvodil z prvního dílu, kvalita opravdu stoupla, sevření pomyslné ruky chytlavosti bylo ještě silnější, o to víc zamrzelo, co se na konci stalo s dvěma prsty. Taky jsem se ale přesvědčil, že gay scény a vztahy jsou jenom pozlátko, kterému tvůrci nedají žádnou hloubku. 3. série: 95%, téměř dokonalá záležitost. Jeden velký problém rozprostřený na celou sérii se jeví jako dobrý krok (asi jako v Dexterovi) a já jsem všech 5 dílů zhltl jedním soustem. A protože tak trochu čekám, že čtvrtá série bude něco podobného, asi si počkám, až budou venku všechny díly. To čekání bych totiž nepřežil! ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Torchwood.. chrání Zemi (Cadriff) před šmejdem z vesmíru :D. Ale bizarním, vtipným a místama fakt úchylným způsobem. Žádní Men in Black. Prvních pár dílů pro mě bylo docela nepřekousnutelných, pak jsme si tam všechny vyloženě zamilovala. Jack Harkness, kterej mě v Doctorovi Who nechával ledově chladnou, mě tady ulovil prakticky jen na svůj úsměv a ten.. kabát!! O___O Ikdyž musím uznat že u těch gay scén jsem se asi docela červenla :D. A Gwen Cooper je naprosto fantastická ženská, i přes tu její škvíru mezi zubama :). Fakt bych chtěla mít vyřídilku jako ona. Výbornej seriál, nezlobila bych se za další malou sérii. 8/10 for me. (semtam odkaz na Doctora, paráda :) ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Torchwood je svým způsobem protikladem Doctora Who. Zatímco Doctor nakonec všechno zvládne a se vším si poradí, lidé nejsou tak schopní a téměř jistě se jim něco pokazí. V seriálu tak vládne všudypřítomná a někdy až zbytečná pochmurnost. Jestli se vám DW zdál moc optimistický, jděte do Torchwoodu, tady si můžete být jisti jen jedinou věcí - kapitán Jack Harkness to přežije...vždy. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem si nemyslel, že bych tomu dal víc než tři, ale druhá série byla epizodu od epizody lepší. Samozřejmě k úžasnosti Doctora to má zatím ještě daleko, přesto některé byly opravdu povedené. A konec druhé řady mě fakt dostal. Třetí řada: Silný příběh, který všech pět částí šlape jak má a působí to mnohem méně b-čkověji. Zřejmě to vůbec nejlepší z celého TW, škoda že to tím vše neskončilo. Čtvrtá řada: Doplatila na délku deseti částí, při kterých se valné většině absolutně nic nedělo. No jediná světlá vyjímka je, že přivedla na scénu Jilly Kitzinger. Kvůli ní by se ještě jedna řada natočit mohla Nejlepší díly: 1x12 - Captain Jack Harkness, 2x08 - A Day in the Death, 2x12 - Fragments, 2x13 - Exit Wounds, S3 - Children of Earth ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dávám bez výhrad plný počet, protože když se na Torchwood podívám jako na celek, jedná se o geniální mnohovrstevnatou záležitost s duší. Začal jako příjemná britská seriálová sci-fi pohodárna na oddych (1.řada) a postupně vygradoval v temné precizní sci-fi drama (3.řada – minisérie), podle mě jedno z nejlepších, co se za poslední dobu urodilo. Torchwood stejně tak postupem času nabývá výrazně na kvalitě děje, zpracování, a co je hlavní, drží si výbornou úroveň propracovanosti postav a vztahů, kterým přísluší jednoduše přívlastek „lidské“. A nutno dodat, že osudy hlavních postav nejsou dvakrát veselé. Jsem zvědav, kam se seriál bude ubírat ve čtvrté řadě, ale jisté je, že půjde už o jiný Torchwood. A snad i odzvoní nevybíravému řádění zubaté. Resumé: Seriál, jenž se dá prožít i užít. 95%...a stejně tolik za soundtrack. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Název seriálu a organizace Torchwood vznikl přeskupením písmen ve slovech Doctor Who, což je seriál, od něhož se Torchwood oddělil v samostatný pořad. (Wendy)
  • John Barrowman  a Eve Myles jsou jediní herci, kteří se objevili ve všech epizodách. (Missa08)
  • Torchwood sídlí ve velšském Cardiffu. (endoskop)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama